Filibjur i Filipstad med mycket värme sång och musik Christina Lindberg och Lasse Sigfridsson

 
 

Varje år sedan många år tillbaka arrangeras Filibjurveckan i Filipstad en vecka full med massa olika aktiviteter. Och så installeras en ny ambassadör för staden någon som ska tala väl och gott om Filipstad. Som ska lite marknadsföra lyfta fram allt det fina kommunen har att erbjuda. Men alla som bor där är ju ambassadörer för sin egen stad säger de som arrangerar Filibjurveckan. Vi har åkt upp i många års tid till Filipstad dels på sjätte juni firandet nationaldagen sedan denna dag och vecka. Nu var det åter dags att bege sig uppåt till denna fina trevliga stad.

 
 

Min fina vän Carina hörde av sig och ville följa med oss upp och det gick så bra. Vi tog en liten annan väg upp och stannade till vid Asphyttans slussar för att fika lite på vägen upp. Så skönt att sitta ner med en god kopp kaffe och bara slappa. Han ta lite bilder innan vi styrde vidare. Filipstad här kommer vi jag skulle även köpa mig ett par nya skor ett var sandaler fick det bli så svalt och skönt. Kul att gynna den lokala handeln i Filipstad. Så gick vi sakta mot torget där var dagens musikartister i full färd med att rigga upp och soundchecka vilket är viktigt att ställa in ljudet rätt.

 
 

Det var och är inga mindre än Christina Lindberg och Lasse Sigfridsson. Kul skulle det bli att åter få se och höra dessa duktiga uppträda tillsammans. Christina som haft egen dansorkester och Lasse som var med och startade Lasse Stefanz. Tiden gick och drog sig sakta mot tre då de skulle inleda och börja. Innan dess hade vi varit till köket för att äta en mycket god middag och måltid. Sedan gick vi tillbaka och intog bra platser det hade samlats mycket folk på torget kanske spända och förväntansfulla vem som skulle bli Filipstads nya ambassadör. Valet blev den förre landslagschefen i simning Thomas Jansson. Till publikens stora jubel och applåder klev han upp på scenen.

 
 

Nu har vi här i Filipstad den stora äran och glädjen att åter få välkomna till Filipstad Christina Lindberg och Lasse Sigfridsson ge de båda en stor applåd. Hej på er allesammans sade Lasse kul att se så mycket folk i denna värme fortsatte han. Så drog han igång första låten Du försvann som en vind många sjöng med. Han fortsatte sjunga innan Christina gjorde entré och fick en stor applåd av publiken. Hon är väldigt omtyckt och älskad här i Filipstad. Hon blandade så fint sina egna låtar med country låtar. Hon har en fantastisk utstrålning på scenen och en gudabenådad sångröst. Lasse tog vid berättade lite kort om sin karriär att han började i väldigt ung ålder med att starta ett dansband det fick namnet Lasse Stefanz applåder från publiken. Hur många har dansat till Lasse Stefanz nån gång det var ganska många. Öppna dina ögon blev en rejäl tempohöjare. Å Filipstad ni är så underbara så gudomliga jag älskar er sade Christina när hon startade igång med att sjunga Stand by your man. Vi alla bjöds på en fantastisk musikstund.

 
 

Ja nu är det dags för en låt jag sjunger varje gång jag spelar, sjunger och uppträder. Kanske log hon mot sin bild i spegeln inledde han med att sjunga och fick en rejäl applåd av publiken. Främling släck alla ljus och led mig fortsatte han. En och annan försökte sig på en spontan dans. Tusen tack sade Lasse ja Främling ska bara spelas det kräver och vill alla fortsatte han. En dag ringde Christina mig och talade om att hon skrivit en låt som hon tyckte vi skulle sjunga tillsammans. Jag blev så glad när jag hörde låten den ska vi sjunga nu Livets många skeenden heter den. Oj den låten var omtyckt av publiken många sjöng med andra klappade bara takten. De åda har så fina röster Christina och Lasse sken i kapp med solen. När de sjungit sin sista låt ställde sig hela publiken upp och gav de båda stående ovationer och en gång till ekade över torget det blev ett extranummer till publikens glädje och sedan delades det ut blommor till Christina , Lasse och hela det fantastiska bandet som kompade dom.

 
 

Nedanför scenen på sidan stod de och skrev autografer och sålde skivor. Många, många var det som köpte skivor och bara ville tacka för en trevlig stund. Va goa och kärleksfulla ni är här i Värmland utbrast Christina till en äldre herre som log så brett han kunde. Vi tackade tog de sista korten innan vi tog oss en liten promenad. Nu var det så dags att rigga ner allt sedan skulle Callinaz packa upp och sela upp till dans på torget. Tack Christina och Lasse för en fin konsert.

Fridens Mikael.

Kommentera här: