Full fart med Callinaz på torget i Filipstad

 

Det var väldigt länge. Länge, längesedan som jag hörde Callinaz och även träffade dom så jag blev så otroligt glad när jag läste att de skulle spela i Filipstad under filibjur. Jag har alltid haft en litet öga och följt dom på avstånd. Callinaz startade under sommaren 2010 då bärjade en ung Carolina lägga grunden till Callinaz. Det blev stenhårt arbete med mycket repetitioner val av låtar för att forma en repertoar. De seglade upp på himlen som ett av de yngsta mogen dansbanden. Det dröjde inte länge förrän responsen kom. Fler och fler spelningar trillade in och fler och fler människor upptäckte detta unga dansband från Skåne. Nu har man skiftat om ändrat om lite på stilen från det mogna till lite mer rock´n roll, 50-60 tals musik uppblandat med en hel del rockabilly har man tagit en stort kliv framåt och vunnit många nya fans över hela norden. Carolina Skaarup Olsson är bandledaren och hon som sjunger. Hon har en otroligt charm ett leende och en utstrålning som få toppat med en gudabenådad sångröst. Hon sjunger ut varje bokstav och ord i texten så rent mjukt och vackert.

 
 

Jag smög mig fram och hälsade på dom och det blev ett himla stort kramkalas vad kul att åter träffas utbrast Carolina det var några år sedan eller ganska länge sedan vi sågs nu. Men wow vilken stad vilka människor och gästvänlighet och värme vi får här. De började sedan packa upp då gick vi och fikade. Det var väldigt varmt, varmt, varmt när de packade upp allt.  När klockan slog åtta steg Hasse Nordlund sin vana trogen upp på scenen han är konferencier och leder allt så bra. Det är en ära att få ett fin besök här av detta unga bandet ni har verkligen gått all in fortsatte han så snygg scen dekor och kläder. Ge dom en stor applåd här är Callinaz.

 
 

Tack hej på er Filipstad är ni redo för lite sväng. That´s alrigt no mamma och Pretender inledde dom med. Upp på dansgolvet på troget skuttade glatt en gäng danssugna människor. Lite glest till en början men i Filipstad kommer de ut lite senare inget konstigt med det. Hej på er allesammans så kul att få vara här och spela för er sade Micke Vi ska höja på farten En grå, grå dag och sedan Jukeboxen lite Streaplers musik varsågoda. Bugga, bugga gjorde alla i denna hetta och värmen oj, oj vilket drag direkt. Tom visade prov på vilken skicklig instrumentalist och gitarrist han är. Love train och Sweet Maria blev nästa dans ut från Callinaz. Ja det var ett bra tag sedan jag hörde Callinaz Andreas bakom trummorna räknade in till nästa dans en slags hyllning till en av vårt lands största Jerry Williams I can jive. Micke skulle sedan sjunga en låt som jag bara älskar Rockabillybrud en låt det svänger så gott om en av mina personliga absoluta favoriter från deras senaste skiva.

 
 

Finns det nån annan nu sjöng Carolina med sin varma mjuka underbara stämma den är så ren som en porlande bäck. Simon spelade gitarr och drog iväg ett gitarr solo. Kära underbara Filipstad det är dags för oss i Callinaz att ta en paus dricka lite kaffe så återkommer vi om ett litet tag här. Vi tog oss en kort lite promenad runt på torget innan de åter började spela. De bjöd på spår från deras nya skiva och det låter så grymt bra. I natt är jag din i natt är du min en riktig klassiker följt av Totta Näslunds fina En clown i mina kläder. Så tätt så lugnt gled dansparen fram över dansgolvet. En av våra största hjältar Eddie Meduza eller Errol Nordstedt som han egentligen heter hyllades stort med att de spelade låten Mera brännvin. Och sen kom Svenne Rubins En gammal amazon upp på dansgolvet kom ett gäng ungdomar och började dansa loss rejält. De sjöng och skrålade med i varenda textrad och klappade i händerna. Min vän Carina var så nöjd med vad hon fick höra.

 
 

Filipstad ja vi älskar er så mycket ropade Carolina till publiken ja fyllde Micke och Tom i med vilken publik ni är att spela för. Dags för musik från nya skivan Sweet child o mine varsågoda. Avicci hyllades också stort. Det var nu så dags att avrunda denna underbara kväll vi i Callinaz Micke, Andreas, Simon, Tom och jag Carro vill tacka alla er för en grym kväll och spelning. Vi stannade kvar tog de sista bilderna och snackade lite med Callinaz detta har varit en helt grym makalös kväll och vilken danskväll. En av de bästa någonsin som jag besökt. TACK Filipstad för denna gång.

 
 

Fridens Mikael.  

Kommentera här: