Hedins gläder, sprider värme i Storfors Kulturhus

 

Åren har nu blivit oändligt många, milen på vägarna oändligt långa och också de många när vi åkt ut på en danskväll med orkestern Hedins. Hur många danskvällar eller år det blivit är svårt att räkna men det är en bra bit över tio år. Det är alltid från hjärtat en ynnest att få komma ut och både träffa och lyssna till en av vårt lands allra finaste musikanter Conny Hedin tillsammans med sina spelkamrater i Hedins. Tillsammans med Ola Nordén , och Christoffer Olofsson utgör de orkestern Hedins. Nu var det så åter dags att styra ut på en danskväll med dessa fantastiska grabbar och åter var det Storfors Kulturhus. Efter lite mat och en dusch var det så dags att få på sig lite kläder klä upp sig för dansen så fick det bli. Sedan gå ut till bussfickan så kom resten av familjen och hämtade mig.

 
 

Efter en stund svängde vi in framför Kulturhuset där stod redan massa bilar detta kommer bli en kanontrevlig kväll tänkte jag. Men god afton sade Conny då han fick syn på oss har vi fått så fint besök ikväll. Hej utbrast Ola och Christoffer i kör. Så räknade Christoffer in till kvällens första dans. Sången till dig var första låten ut för ikväll. Det blev snabbt trångt på dansgolvet likt en getingsvärm kom de från alla håll. Så många leenden på en och samma gång. Och vilken rejäl applåd de fick av publiken Hej på er allesammans var kul att åter stå på scenen här och spela för er sade Conny varmt välkomna ska ni vara vi ska fortsätta med Lova mig. Efter denna lugna inledning höjde de farten med Om du vågar och vill. Ja om du vågar och vill så går det en gång till ja vi kan bygga på den kärlek som vi har sjöng Ola med sin fina stämma.

 
 

Conny gjorde sig redo för att blåsa trumpet Forever and ever stod på tur. Och som han blåser och spelar den låter trolskt och magiskt. Och vilka applåder han av publiken fick det gick säkert rakt in i hjärtat. Mitt lilla krypin innan de var dags för kvällens första gammaldans en Schottis klämde de till med. Och på given signal stod alla redo så åkte de iväg. Danspubliken i Storfors är så otroligt duktiga att dansa. Här är min dröm kom sedan och lugnade åter ner på tempot Här är min dröm om blomsterängar här dansar vi sjöng Ola så ärligt och menat. Fram med trumpetet igen och blåsa spela så vackert i nästa melodi Tänk om en ros kunde tala. Ett äldre danspar stannade till och gjorde tummen upp till orkestern och Conny bara log tillbaka.

 
 

Ja tusen tack sade Ola vilka fina applåder ni ger oss. Då höjer vi farten igen Hela, hela dig kommer nu. Christoffer Olofsson som spelar trummor är också även han en duktig sångare han sjöng Om änglar finns. Det är en härlig go bugglåt som Towe Widerberg sjöng en gång i tiden. Efter nästa låt kommer en Pariserpolka sade Conny till publiken så vet ni. Efter den skulle Conny själv sjunga en riktig publikfavorit Tänd ett ljus i fönstret och publiken applåderade innan ett danspar böjde sig fram tackar på förhand. Det var längesen du hörde nåt ifrån mig vi tog tåget till en annan del av landet sjöng Conny i de inledande fraserna. Sedan åkte trumpeten åter fram i Klockornas sång så vackert så magiskt när herr Hedin blåser trumpet. Publiken älskar verkligen blås för som de applåderade åt Conny. Kaffevals i vanlig ordning innan pausen så var det sedan fika dags.

 
 

Kaffe, kaffe och smörgås var det så dags för. Så gott att sitta ner och dricka kaffe och småprata med de andra. Efter en kopp till så var det dags att börja spela igen. En, två, fyr så var det åter igång igen. Conny sjöng Sjätte september Flamingos gamla hit låt. Sedan sjöng Christoffer Det regnar mot mitt fönster. Christoffer har en fin sångröst lite lågmäld men väldigt varm och innerlig. Nu höjer vi ökar på farten sade Conny till mitt eget Blue Hawaii nu ska vi dansa loss utbrast Rigmor när hon stod bredvid mig. Dags nu för min absoluta favoritlåt jag fick bita mig i läppen för att inte börja gråta direkt. Pocare Ana en av de bästa största låtarna Hedins spelar. Så började låten och det var trångt , trångt ute på dansgolvet så följsamt så vackert han blåser Conny. Jag försökte men kände en tår i ögonvrån och när han blåste sista tonen så utbröt ett jubel och applåder som aldrig , aldrig ville tystna. OJ, OJ stående ovationer klapp, klapp Conny skruvade på sig. Tusen tack jag är total mållös Vilken applåd sade han tack Storfors ni är en fantastisk publik att få spela för.

Tusen röda rosor höjde sedan på farten. Hambo , hambo varsågoda. Christoffer gjorde sig åter redo för att sjunga Tre goda skäl denna Streaplers dänga svängde så skönt. Conny hängde på sig dragspelet och drog i bälgen. Så var vi framme vid vägs ände Tack sade Ola tack för applåderna. Ja kära underbara publik en titt på klockan och det är dags för oss i Hedins att spela kvällens sista dans sade Conny.  Tack Sven , Kerstin , Olle och alla ni andra som hjälper till som gör de här kvällarna så fina. Applåder från publiken vi ska spela aftonenes sista dans vi börjar med Öppna landskap sedan kommer Ola sjunga Kvällens sista dans. Applåderna ville aldrig ta slut. Vi snackade lite med grabbarna innan vi tackade för oss och styrde sakta hemåt. TACK till alla som gör dessa danskvällar så fina.

 
 
 

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: