Värme, glädje fin dansmusik Matz Rogers Storfors Kulturhus

 
 

Åren har nu blivit många och så även danskvällarna till pojkarna i Matz Rogers. Nu skulle jag få lägga ytterligare en danskväll till dessa fantastiska pojkar och grabbar. Storfors var platsen för dagens skådespel. Efter att jag hemma avnjutit en god måltid i form av fisk så satte jag full fart med att göra mig klar och klä upp mig. Putsa, putsa sedan på med skorna så promenerade jag ut och stunden senare var vi på väg till Storfors och Kulturhuset. När vi svängde in framför stod där redan många bilar detta blir en bra kväll tänkte jag. Sven och Kerstin och Olle satt där i vanlig ordning och hälsade alla välkomna.

 
 

 

Stunden senare stötte jag på Kalle men hej på dej vad kul att se dig Micke är de andra också med frågade han direkt. Jajamensan svarade jag hela familjen gå in så får du kaffe grabbarna är inne i logen. Alla blev så glada av att se mig här. Lite snack så var det dags att börja spela. Bakom trummorna satt Janne och höll låda. Ja kära publik så mycket mer han kunde han inte säga för han fullkomligt drunknade i applåderna. Vilket motagande de fick grabbarna i Matz Bladhs. Kraftfulla applåder mötte dom. Tack, tack vad underbara ni är vi heter Matz Rogers vi ska för er spela dansmusik. Fortsatte han. Vilken kväll vi kommer att få tillsammans det är jag helt övertygad om. Vi ska inleda med Sången till livet följt av Storms never last så var sedan den här danskvällren i gång.

 

 
 

Dags nu för Jag har hört att du har någon annan så var åter en danskväll i full gång med Matz Rogers. Applåderna är många och långa allt för Matz Rogers skull. Den gamla Moraklockan kommer som nästa dans och som herrarana Guldbrand och Andersson blåste och spelade. Jaha dags då för en gammaldans en Schottis klämmer vi till med sade Janne bakom sina trummor. En, två, tre, sju så var de igång och publiken i Storfors är så enormt duktiga på att dansa gammaldans. Det snurrades höger åt vänster och rakt fram. Fram så åter med saxarna och blåsa så fint i Käre John därefter kom Sjunde himlen och publiken bara njöt. En äldre dam sken upp då hon dansade förbi mig. Å får du några fina bilder ikväll ja svarade jag några blir det allt de är så gör bra de här grabbarna att spela fortsatte hon.

 

 
 

Hjärtats röst ökade upp farten en aning. Dags så för en riktig publikfavorit Ulf började sjunga Du läser mellan raderna Carina till min mammas stora glädje för detta är hennes favoritlåt. Klappa händerna när du är riktigt glad sjunger man men så gjorde publiken de fullkomligt öste applåder över Matz Rogers. Oj, oj ni är helt underbara tusen tack jag blir rörd sade Janne ja Kalle bara flinade åt honom. Dags så för en Hambo och den gick i en rasande fart innan det åter var dags för saxofonen att få tala Du gav mig livet. Du gav mig livet tillbaks igen du gav mig drömmar att leva för sjöng Ulf med sin alltid varma mjuka stämma. Sedan var det så dags för en av kvällens absoluta höjdpunkter KG:s enmansshow Kalle skulle med sin gitarr spela en av mig och broders absoluta favoritlåtar Thomegrend 14. Och som han spelar jag fick så starka rysningar i hela kroppen gåshud kalla det vad ni vill. När sista tonen klingat ut stod hela publiken och gav han välförtjänst stående ovationer de ville inte sluta applådera. Nu räcker det sade han lite blygsamt men det gav sig inte. Efter Blue Hawaii gick vi och fikade vilken danskväll vi alla var så rörande överrens om vilken fin kväll vi fått tillsammans.

 
 

 

 
 

Efter kvällens paus stod så Sven Ingvars på spelordningen en av deras finaste låtar och bland det vackraste Sven Erik Magnusson sjungit Så många mil så många år. Många stannade upp och många dansade vidare så fint gjort. Flottat Emil kom efter en fin låt även det. Så följsamt så vackert så fint de spelar Matz Rogers. Åter åkte saxarna fram och på Inga blommor växer på en sjömans grav detta är en gammal fin låt Karlstad Örjans och Stefan Borsch har bland spelat och sjungit denna låt. Lite klassiska toner nu varsågoda här är Nyanser, nyanser sade Janne jag börjar så får ni åka med mig grabbar på en tur skojfrisk som han alltid är bakom sina trummor. Pariserpolka vågrätt sju bokstäver fortsatte han. Dags för musik från vår senaste skiva vill nån köpa den finns den här vid scenkanten. Jag hittade rätt  lite fart varsågoda kära älskade publik. Det buggades så svetten lackade i pannan har du bytt skjorta skojade Roger med en herre i publiken du hade en vit förut nu är den röd. En otroligt väldigt långsam låt stod på dagordningen nu Carolina moon och åter hängde saxarna på herrarna där framme. De stannade till i mitten och slog ihop handflatorna rejält. Dina ögon var blå drog upp tempot till max. Klockan slog och Janne tog mikrofonen ja det är dags för oss i Matz Rogers att spela upp till den sista dansen för i afton. Vi i Matz Rogers ja själv Janne, Kalle, Roger och Ulf vill tacka er alla för en fantastisk fin danskväll som alltid. Sven, Kerstin , Olle och alla ni andra sköt om er. Vi ska spela kvällens sista dans När inte himlen är så blå efter det Somedays are dimonds somedays are stone varsågoda. Tack Storfors för en fantastisk kväll. Rejäla applåder som inte ville tystna så rejäla att publiken inte ville gå hem klapp, klapp, klapp. Oj vill ni ha en till ja skrek alla okej Livet är till för att levas. Vi snackade lite med grabbarna efteråt innan vi rullade hemåt. Åter en fin danskväll med de bästa pojkarna Tack Matz Rogers och alla ni andra med.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: