Finstämd sommarkonsert i skärgårdskapellet med Mats Backlund och Magnus Lindgård

 
 

Ute i vår fina skärgård i Kristinehamn ligger skärgårdskapellet lite ovanför café Pärlan. Under sommaren arrangeras en rad fina musikstunder och konserter i det lilla skärgårdskapellet under namnet ” Pärlor i sommarkvällen” Nu var det dags för två fantastiska musikanter och även spelemän. Den ena Mats Backlund som spelar piano och sjunger. Mats är också körledare och har sysslat med det i många års tid. Han leder också bland annat den stora fina bastkören i Kristinehamn. Den andre är en kille vid namn Magnus Lindgård som spelar nyckelharpa och fiol tillsammans skulle de båda bjuda på en fantastisk konsert. Det skulle bjudas på musik som spänner från massa olika håll och kanter.  Det finns i vårt land så fantastisk musik och kompositörer.  Klockan slog sju på kvällen och en herre vid namn Björn Larsson hälsade alla välkomna.

 
 

Så drog de igång Magnus stegade in i kapellet samtidigt som han spelade nyckelharpa och det lät fantastiskt om dessa två herrar. De bjöd på några sånger och Mats skötte mellansnacket berättade för publiken hur han och Magnus fann varandra musikaliskt. Av längtan till dig spelade de så vackert och fint. Applåderna var många och kraftfulla. Ja ni två av vårt lands mest fantastiska kompositörer och låtskrivare var bröderna Kenneth och Ted Gärdestad. De skapade en fantastisk musikskatt som lever kvar än och för alltid. Vi ska nu bjuda på två av de finaste låtarna För kärlekens skull samt Himlen är oskyldigt blå. Då kände jag en tår längs min kind. Jag har väldigt länge fullkomligt älskat Ted Gärdestad och hans fantastiska låtar.

 
 

Magnus hade satt på sig nyckelharpan och spelade magnifikt och så storslaget allt som hördes var ljudet från hans nyckelharpa och Mats piano spel. När sista tonen klingade ut var det ett örnbedövande jubel och applåder som aldrig ville tystna. En melodi en låt som en del vill se som Sveriges nya nationalsång men då måste de nog lite skriva om texten Öppna landskap varsågoda sade Mats. När de spelat sista låten ställde sig alla upp och gav de båda grabbarna stående ovationer stort tack sade Mats va fantastiskt. Det bjöds på ett extranummer innan allt var till ända. Vi tackade för oss och rullade sedan hemåt i den fina sommarkvällen.

Fridens Mikael.

Kommentera här: