Midsommardans med Fernandoz , The Revivals och Pia Pihlgrens för de handikappade i Gûnnerske

 

 
 

Att finna ord kan ibland vara svårt men de finns där och fyller mitt hjärta med så mycket värme och glädje. Detta är en tradition spelning som Fernandoz så fint ideellt utan gage ställer upp och gör för den handikappade och för föreningen FUB. I år det för nionde gången de ställer upp och det roliga är att de senaste åren har det bara kommit mer och mer människor till denna dans. Detta är utan konkurrens sommarens absoluta höjdpunkt och den överlägset finaste danskvällen jag åker ut på. Gjorde mig klar hemma sedan tog jag bilen ner till järnvägsstationen för att där kliva på bussen som skulle ta oss till Gunnevi festplats i Gunnarskog med stopp i Karlstad och Grums där vi skulle hämta upp folk. Så rullade bussen iväg jag passade på att luta mig bakåt för att slappna av. Vädret var strålande varmt sol och en klarblå himmel.

 
 

Det var mycket trevligt då vi rullade iväg i Karlstad steg hela gänget på där och Lennart eller Kaggen som han kallas för var verkligen i sitt esse och bara njöt. Nu ska vi åka detta ska bli så kul fyllde Benny i med så roligt utbrast en annan. Vi älskar Fernandoz så mycket. Sedan rullade bussen iväg mot Grums och direkt höjdes ljudvolymen i bussen det blev mycket skratt och lite spontan sång. I Grums svängde bussen in och tog på det gänget med sedan bar det av och iväg mot Gunnarskog eller Gûnnerske som det heter på äkta värmländska. På vägen dit mötte vi en rad taxibilar och taxibussar de hade varit där och lämnat av folk och när vi så kom fram var där väldigt mycket folk redan. Så himla kul vilken stämning och förväntan som låg i luften. Stunden senare dök grabbarna i Fernandoz upp med sångaren Anders Nordlund i spetsen. Hej på er allesammans vad kul att se så mycket folk här. Hej, hej sa en kille ja är här nu och här är jag sade en annan. Det är så mycket hjärta och kärlek för denna dag och dans.

 
 

Hej, hej på er alla är ni redo sade Thomas bakom sina trummor nu är vi åter här detta är utan tvekan årets finaste och bästa spelning. Vi ska låta Simon få sjunga känner någon till Lotta Engberg ja skrek många. Simons pappa Peter Åhs sjöng och spelade i Lotta Engbergs orkester under många års tid. Han ska få sjunga Leva i kärlekens namn och dansgolvet blev fullt direkt och dansglada människor. Under himmel och över öppet hav fortsatte Anders sedan med. Det var full fart på dansgolvet och jag träffade så många som jag kände. Å är du här utbrast en kille och du med svarade han så gick de upp och dansade.

 
 

Calle med hatten som han kallas för i Fernandoz tog fram sin saxofon nu skulle det minsann blåsas för fullt. Och han blåste för kung och fosterland lite tempoökning så var det igång med full kraft och fart. Det bjöds på många Fernandoz klassiker och det snurrades och dansades för fullt på dansgolvet. Underbara ni vilken kväll utbrast Anders ni är den finaste publiken vi spelar för. Nu ska vi ta en paus då ska The Revivals kliva upp på sin scen och rocka på med en massa härlig rockabilly musik sedan kommer Pia Pihlgrens också ta vid och spela en stund för er. Hej ropade sångaren i The Revivals detta är årets spelning för oss så drog de igång en riktig rock´n roll stänkare. Fullt ös direkt blev det och publiken var verkligen med. Jonny B good avslutade de med och alla bara klappade i händerna. Stunden senare var det full fart på dansbanan där Pia Pihlgrens hade dragit igång med full fart. Oj, oj, vilka applåder alla bara klappade i händerna högre och högre. Fantastiskt utbrast Pia så mycket applåder har jag aldrig fått förut när jag sjungit.

 
 

Applåderna ville aldrig ta slut. Hon och grabbarna såg väldigt rörda och tagna ut av denna respons. Du gav bara löften i en liten rockigare version drog åter igång publiken till max. Det var varmt trångt svettigt och så mycket glädje. Klapp, klapp publiken klappade igång nu ska vi bjuda er på och spela Främling sade Ronny till publikens vilda glädje många stannade upp och bara stod och sjöng med. Ni är den bästa publik vi spelat för sade Ronny absolut fyllde Håkan i med. Han skulle sjunga lite Sven Ingvars en kort stund tystnade han och publiken tog vid och sjöng allt. Då är det dags för oss att åter lämna över där borta på andra dansbanan till Fernandoz. Det skulle avsluta denna dans. Hej då är vi åter tillbaka här i Fernandoz sade Anders vilken fantastisk kväll vi har den är helt underbar. En , två, fyr så räknade Thomas in efter en låt smög jag fram med en lapp i min hand där det stod att läsa ”PUBLIKREKORD I ÅR” Oj, oj sade Anders Mikael kommer med en lapp där jag läser publikrekord i år. Jag blir djupt rörd och varm i hjärtat. Publiken stod och ville inte sluta applådera och han fick torka en och två tårar i ögonvrån. Detta är vår finaste spelning sade Thomas bak9om trummorna den är den absolut bästa av alla. Så mycket glädje Simon fick sjunga sedan var det så dags speciellt för mig och broder och alla andra så kom Främling.

 
 

Nu blev det rena allsången alla sjöng högre och högre. För en kort sekund kändes det som självaste Metallica spelade för det var värre än på en rockkonsert. Jublet visste inga gränser det steg högt mot den klarblåa himlen. OJ, oj jag är mållös sade Anders nej oj vilka applåder. Det återstod en låt Leende guldbruna ögon. En kille ett stort fan till Fernandoz Kristian fick sjunga Tomma löften. Han åker över hela Sverige och följer oss det värmer våra hjärtan. Applåderna är alltid där och denna fina kväll var till sin ända med ett publikrekord. När vi så tackat ordentligt Lennart var framme från FUB:s sida och tackade Fernandoz ordentligt och hälsade de och alla välkomna till Lucia dansen i december i Holken. Då ses vi igen när vi så steg på bussen hade Sverige börjat spela sin match i fotbolls WM mot Tyskland. Nöjda och glada rullade vi hemåt själv somnade jag till en kort stund. TACK från hjärtat till alla som gjorde denna eftermiddag och kväll så fin med så mycket ljus och värme. Nästa år längtar alla redan till.

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: