Mycket folk fin dansmusik Matz Rogers i Storfors kulturhus

 
 

När jag kikar i min lilla svarta bok där jag för mina anteckningar då jag är ute på mina danskvällar slog mig en tanke att på var och varannan sida stod det Matz Rogers och ett datum. Det har alltså genom åren blivit många danskvällar till dessa underbara fantastiska grabbar i Matz Rogers och fler ska det bli. Dessa pojkar från Sunne i Värmland eller utgångsort ligger mig väldigt vart om hjärtat och en av mina absoluta favoritorkestrar. Nu var det så åter dags att fara ut på en danskväll till dessa goa härliga grabbar och åter var det Storfors kulturhus Korpen Sven och Kerstin som skulle få besök av mig och broder, far och mor. Efter middag hemma hos mina föräldrar var det så dags att bege sig ut på fotboll vårt lag IFK Ölme skulle spela sin sista seriematch en match de vann med 2-0 så drog vi sedan raka spåret mot Storfors.

 
 

Det var en strålande vacker och väldigt fin höstdag där vi rullade fram på vägen. När vi kom fram stod där redan mycket bilar men vi fick plats och parkerade bilen sedan steg vi in. Sven och Kerstin blev så glada av att se oss där. Grabbarna i Matz Rogers Blev så glada att se oss där. Innan de drog igång danskvällen fick de en rejäl kraftfull applåd av publiken. Tackar sade Janne bakom sina trummor detta värmer så i våra hjärtan. Vi ska smyga igång denna danskväll här i Storfors kulturhus med Nyanser sedan ska herrarna här Ulf och Roger blåsa till det i Roses of picardy. Dansgolvet blev fullt direkt av dansglada människor och massa leenden. Applåder i massor det behöver man aldrig be om de bara finns där automatiskt. Tack så mycket lite ska vi höja på tempot i nästa dans förklarade Janne Du har det där följt av Får jag låna din fru ikväll. Nä svarade en äldre herre snabbt med ett finurligt leende. Dans stilen byttes från foxtrott till bugg och alla gled runt och bara trivdes. Nu var det dags för Ulf att sjunga denna gentleman Om du lovar stanna kvar en låt som Donnez spelat in på skiva. Framför honom på dansgolvet gled en stor ström av människor det var riktigt varmt på dansgolvet och emellanåt trångt.

 

 
 

Från deras senaste utmärkta skiva kom en låt lite fartigare Jag hittade rätt efter denna är det så dags för oss att spela kvällens första gammaldans en Schottis klämmer vi i med sade Janne innan han åter räknade in. Jag hittade rätt och den kärlek du gav den finns än idag sjöäng Roger som sjunger merparten av låtarna med Ulf som god tvåa. Längst ute på kanten står mäster legenden gitarr virtuosen Kalle Örtlund och spelar magiskt på sin gitarr. Åter var det så dags för saxofonerna att tala och få spela i Harbour lights det är en starkt kännetecken för Matz Rogers att de har dubbla saxar i sin laguppställning och det är mycket uppskattat av publiken i Storfors.

 

 
 

Applåderna var rejäla långa, långa och många efter sista tonen. En äldre dam skyndade fram gud vad bra ni spelar pojkar helt ljuvligt ja fyllde hennes man i vilken dansmusik och framförande. Dags då för en riktigt klassiker en stor låt Christer Sjögren och Vikingarna spelade in denna låt Kan man älska nån på avstånd. Kan man älska nån på avstånd fast det skiljer många mil inledde Roger med att sjunga. Publiken var verkligen med på noterna och både dansade och applåderade kraftfullt efter varje dans. Janne höll takten bakom trummorna åter från vår skiva ska vi bjuda på ett spår vill någon köpa en skiva går det utmärkt. Vägen till kärleken en bugg och svängig låt kom det.

 

 
 

Dags nu efter nästa dans för en gammal igen en Hambo varsågoda. På med dragspelet så drog det igång det som slår mig gång efter gång vad fantastiskt duktiga danspubliken är att dansa i Storfors de dansar allt. Det svängde så skönt i hambon. Tusen , tusen tack ni är helt underbara att spela för att finna orden är svårt sade Janne. Corrina, Corrina följt av I remeber Elvis Presley där fick Kalle visa vilken mäster instrumentalist han är han smekte över strängarna på sin gitarr och publiken bara njöt. Applåderna ville aldrig ta slut kändes det som. Nu ni ska vi spela och sjunga om ett litet hus nere i Skåne varsågoda. En ny dans tog sin början. Bugga, bugga gjorde hela publiken mer eller mindre. Innan kvällens paus lugnade Ulf ner det hela och sjöng Tänk om en ros kunde tala en låt med en väldigt fin text till. Nu skulle det smaka mycket gott med kaffe och en smörgås vilket det också gjorde.

 

 
 

Så var det åter dags att äntra scenen och spela igen ja då var vi i Matz Rogers tillbaka på scenen. Du är vinden och Livet det har varit gott mot mig varsågoda. Fullt direkt på dansgolvet det var inte många ytor lediga. Leenden och tummar upp från jätte många som dansade förbi scenen. Detta är det finaste vi dansar efter sade ett äldre danspar de är så genomgoda och genomsnälla. Storms never last ska Kalle få bjuda er på sedan kommer Roger i Sången till livet här har ni dom. Hans gitarrspel är så briljant och mästerligt. Dags åter för en gammaldans Pariserpolka denna gång en, två, tre Å hej Å hå hihi Janne hittade på en egen text som han glatt sjöng på. De andra grabbarna tittade konstigt på han. Åter är saxofonerna redo Den gamla Moraklockan nu kommer det svänga överallt skojade Janne med publiken. Tackar för de värmande applåderna ni är helt gudomliga vilken fin publik att spela för. Lite lugnare såklart i Käre John sedan vill jag älska Jag vill älska kommer som nummer två i dansen. Denna danskväll är en av årets finaste och absolut bästa. Kalle står redo med sin gitarr Thomégrend 14 här kommer den så började han sitt klassiska spel. Jag fick rysningar i kroppen och gåshud överallt. När så låten var slut stod fullkomligt hela publiken och gav han stora ovationer vilka applåder de gav sig aldrig. Tack, tack han såg väldigt tagen ut. Sug i dig Kalle sade Janne till honom.

 

 
 

Publiken fullkomligt överöste Matz Rogers med sin kärlek och nu var det dags för Ulf att sjunga en riktig publikfavorit Du läser mellan raderna Carina. Dansgolvet var fullproppat med dansglada människor.  Och vilka applåder Ulf fick av publiken tusen tack sade han lugnt och artigt. En danskväll går alldeles för fort och vi var nu framme vid kvällens sista dans. Kära publik tusen tack för en helt underbar danskväll men Janne blev avbruten av publikens högljudda applåder och visslingar. Tack snälla ni, ni är bara bäst att spela för. Vi snackade lite grabbarna innan vi tackade dom och Sven, Kerstin och Olle för denna kväll. Glada nöjda rullade vi sedan hemåt.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: