Korpens söndagsdanser i Storfors Kulturhus 40-års jubilerade Kjell Dahls på scen

 

Det är riktigt stort och absolut inte var dag man får chans att uppvakta och hylla en dansarrangör som firar 40 år det är en svindlande fantastisk siffra. Året var 1978 och Sven Karlsson läste i tidningen ”Korp nytt” Att uppe i Kiruna arrangerade man motionsdans med stor framgång. Då föddes idéen att testa det här nere kan de kan också vi tänkte Sven. Sagt och gjort den 13 december 1978 hade man premiär dansen och på den vägen är det. I början gick det upp och ner men Sven och hans hustru Kerstin kämpade på och gav sig inte fler och fler danslystna och danssugna människor började hitta till deras danser. Nu skriver vi tvåtusen arton och det är nästan på dagen fyrtio år sedan exakt som Sven och Kerstin arrangerade sin första danskväll.

 
 
 

Detta både känns och är riktigt stort tycker jag. Fyrtio år en siffra med stor respekt. Nu var det så dags i Storfors kulturhus att dels ha säsongspremiär men också ett storslaget fyrtio års jubileum. Sven hade tillsammans med sin kära hustru och medhjälparna samt Korpen noga planerat detta. För musiken skulle Kjell Andersson svara för med sin orkester Kjell Dahls. Kjell som i spelat för och hos Sven och Kerstin i alla år me då i Löpsjötorparn´s och Jontez orkester. Efter en god middag hemma så var det så dags att klä upp sig fint idag blev det helt nya kläder och extra fint kvällen till ära det är ju jubileum då ska det vara extra fint tycker jag. Svarta byxor en fin rosa skjorta en fin mönstrad slips och en grårutig väst på det så var saken klar.

 

 
 
 

Sedan rullade vi iväg mot Storfors och fram och svängde in framför gjorde vi där hade det redan kommit en hel del bilar. När vi steg in blev Sven och Kerstin så glada av att se oss där. Vi fick en varsin fin present av dom båda. Det låg en stor förväntan i luften för denna kväll. Så dök Kjell upp i Kjell Dahls i kvällens orkester. Tjenare grabbar är det bra med er frågade jag ja bara bra svarade vi. Så hedrande och kul att få spela på detta fyrtio års jubileum. Vi snackade lite grabbarna innan de började spela och ett par av dansparen med. Klockan slog fem och in i lokalen strömmade dansparen i en strid ström en rejäl kraftfull applåd fick grabbarna innan de började spela. Hej på er allesammans tusen tack för denna applåd sade Kjell. Vi heter Kjell Dahls kommer från Katrineholm. Vi ska spela upp på detta fyrtio års jubileum vilket vi tycker är väldigt hedrande. Vi ska inleda så här sade han. Det blev fina Där björkarna susa i en fin instrumental version sedan kom Regniga natt. Applåder efter första dansen innan Det var dags att öka på farten.

 

 
 
 

Jag tror på kärleken följt av Oh Julie nu skruvades temperaturen upp och stilen byttes från foxtrott till bugg. Det var full fart ute på dansgolvet. Dags då för Sven i orkestern att ta ton och sjunga det fina med Kjell Dahls är att alla tre sjunger både Sven, Kjell och Mats. Min väg genom livet lugnt och fint gled dansparen fram över dansgolvet. Efter nästa låt kommer det en gammaldans talade Kjell om för publiken då kommer det en schottis. Vi ska lugna ner på tempot igen sade Kjell till publiken. Ett av dom sätt sedan kommer en Ted Gärdestad låt Jag vill ha en egen måne. Så lugnt så fint de spelade och många sjöng med. En lugn dans bytte sin plats med en snabbare dans. Kan du hålla dom orden innan vi ska spela upp en kaffevals innan pausen. Sedan gick vi och fikade. Där ute hade de dukat upp så fint och bjöd på snittar och cider till publiken. Så var det dags att åter börja spela. Årets skiftningar följt av Min Senorita. Så var dansen igång nu klev en kvinna vid namn Helena upp på scenen hon är ordförande i Korpen Karlskoga. Hej på er allesammans jag har fått den stora äran att få hålla ett litet tal här till Sven och Kerstin som idag firar fyrtio år som dansarrangörer. Sven var så noga och poängtera innan att det inte fick vara för långt tal. Hon berättade hur allt en gång i tiden började att Sven läst en annons i ridningen ” Korp nytt” att uppe i Kiruna körde de minsann motionsdans. Kan de kan vi resonerade Kjell.

 

 
 
 

Sven och Kerstin fick kraftfulla välförtjänta applåder av publiken. Jag smög mig fram och lämnade en liten present från mig och min bror Markus, mamma så lämnade blommor till de. Här nere på jorden en låt med Sven Ingvars kom det. Alla var så positiva och många när de dansade förbi scenen gjorde tummen upp till Kjell Dahls. Oj, oj vilka applåder de fick av publiken. Dags för en hambo innan det blev dags att spela en låt som en av mina största favoritsångerskor sjöng Carina Jaarnek Jag vill dela varje dag med dig. Green , green grass of home, kom följt av en mycket fin instrumental version av Spanska ögon. På publikens begäran ska vi nu spela en Stilla vals talade Kjell om så fint de dansade och så fint de spelade. Amazing Grace så jag fick rysningar i hela kroppen så värmande så fint i mitt hjärta de spelade. Ja kära publik nu får Sven ursäkta sade Kjell vi drar över på tiden lite det är ju fyrtio års jubileum så det spelade en extra dans. Det har så blivit dags för oss i Kjell Dahls att tacka er alla som kommit hit ikväll och dansat. Grattis Sven och Kerstin till de första fyrtio åren vi ses här om fyrtio år igen. Störst av allt är kärleken följt av Lätta dina vingar tack och god natt. Vi snackade lite med grabbarna i vanlig ordning och tackade för oss. Kvar återstod att tacka ner allt ett stort TACK från hjärtat för alla fantastiska år Sven, Kerstin, Olle och alla andra som hjälper till.

 

Fridens Mikael

Kommentera här: