Säsongsavslutning i Degerfors Folkpark med Holidays

 

Så börjar så sakta våra danslogar och folkparker att sjunga och spela på sista dansen för denna sommar. Det har med facit i hand varit en helt otroligt varm och het sommar med en enorm värme och en temperatur på en bit över trettio grader flertal gånger. Vi har med andra ord haft en fantastisk danssommar men i ärlighetens namn kanske lite, lite för varm för det har varit lite mindre publik på danserna som vi varit ute på och en stor anledning är just den enorma värmevåg som svepte in över vårt land och som aldrig sen försvann. Jag klagar inte jag älskar värme men vissa dagar har det varit lite för mycket. Nu var det så dags att fara till Degerfors fina folkpark på säsongens sista danskväll. För musiken skulle de grymt duktiga pojkarna i Holidays svara för med sångaren Mattias Sjöstenius i spetsen.

 
 

Mamma hade varit snäll och gjort fika hemma så vi rullade iväg så fort jag hämtat min broder Degerfors här kommer bröderna. Fram vi kom in i parken vi rullade. Parkerade bilen och gick sedan sakta ner mot dansbanan där var redan en hel del folk. Betalade entrén sedan fick jag världens överraskning en rejäl chock där stod en mycket fin vän en tjej som jag personligen tycker är en av världens finaste Jessica. Hon hade åkt ända från Södertälje till Degerfors. Gissa om jag blev chockad men otroligt glad herre gud min skapare denna vackra flicka. Hon ville komma ut på en tur hon hade skrivit på Messenger och frågat om jag skulle till Degerfors tyvärr så krånglar nätverket i min mobil så jag hade inte sett hennes meddelande. Grabbarna i Holidays blev så glada av att se oss där tjenare bröder vad fint besök vi får.

 
 

Stunden senare slog klockan sex lite krångel med en sladd så började dom spela Tomma löften tomma ord inledde de med sedan kom En blomma bland asfalt. Hans hälsade alla välkomna till denna fina park , kväll och säsongsavslutning. Vi heter Holidays vi ska öka på farten Agneta Mårtensson har skrivit nästa låt Älska mig mest sedan kommer Vill du bli min. En del buggade en del dansade lite lugnare. Nicklas Mörk satt bakom trummorna och höll takten så de dansade rätt och de andra förhoppningsvis spelade rätt. Melin stod bakom sin klaviatur som ha gjort sedan starten och bara log. Michael Andersson hängde på sig sin saxofon och blåste till rejält. Ensamma steg sjöng Mattias så säkert och så fint han har gett orkestern ett rejält lyft sedan han kom in och med som sångare.  Lite Elvis nu Stuck on you följt av All shook up varsågoda. Sånt gott drag något som är så fantastiskt är en äldre herre som heter Sten han är hela 105 år han är här och stuffar runt som inget hade hänt. Fantastiskt att se en, två, tre I mina skor kom nu innan det var dags för en gammaldans Hambo och de är så fantastiska publiken att dansa allt.

 
 

Från deras skiva bjöd de på Det är semester. Det är inte semester men låter heter så och full fart är det verkligen. Nu var det så dags för en av kvällens största stunder Michael Andersson skulle blåsa saxofon solo instrumentalt i Help me make it throug the night. Och vilka applåder han fick efter sista tonen stående ovationer till Michael. En kaffevals innan det så var dags för kvällens paus. Vi gick med Holidays grabbarna ner och fikade. Nu skulle kaffe och smörgås smaka mycket gott och det gjorde det. Vi satt och fikade och småpratade med dom och Jessica. Så trevligt vi hade det är en härlig kväll skapligt med folk tyckte grabbarna med.

 
 

Nu är det så dags att åter börja spela vi gick upp mot dansbanan. Inom mig började de med i andra halvleken innan det så var dags för Älska glömma och förlåta. Vi ska spela lite lugnare igen Du gav bara löften lite Vikingarna här kommer den sade Hans. Sedan tutade herr Andersson i sin saxofon Av hela mitt hjärta. Sedan steg arrangörerna fram det blev ett avbrott i dansen nu ska vi ha lottdragning men innan så tackade de alla som kommit till parken under sommaren och dansat sedan alla som hjälpt till. Det dröjde ett tag så dök vinnaren upp. Sedan fortsatte dansen Vi ska ut på en båt tur sade Mattias Sea cruise. Och som han sjunger med en fantastisk sångröst som verkligen värmer och berör. Han sjunger så grymt bra ett verkligt lyft för Holidays. Lite lugnare nu sade Hans before next teardrop falls sen tar vi Green, green grass of home. Så tätt så lugnt gled dansparen fram över dansgolvet. Så fint de spelar sade en äldre herre ja det är duktiga pojkar. Mattias sade att nu ska vi spela Främling men den tycker nog inte Mikael om han syftade på mig. Jag bara log stod och pratade med denna fina människa och tjej Jessica se nu kommer din låt utbrast hon ja nu äntligen svarade jag. Efter Peppelinos bar och Maria var så stunden kommen för kvällens sista dans. Klockan går fort vi i Holidays vill tacka er alla för en fantastisk fin trevlig danskväll. Tack publiken ge er själva en applåd sade hans , Du läser mellan raderna Carina kommer först därefter Livet det har varit gott mot mig. Vi snackade lite med grabbarna gav Jessica en kram innan vi styrde hemåt. Väldigt nöjda med denna fina danskväll. Tack detta var årets sista ute dans för mig och broder lite vemodigt men samtidigt väldigt fint. Stort TACK till Degerfors folkets park för alla fina danskvällar där i sommar.

 
 
Fridens Mikael.

Kommentera här: