Säsongsavslutning i Upperudslogen med Mats Bergmans

 

Så har vi då nått vägs ände säsongens och sommarens sista danskväll vid logen knackade på dörren. Precis som förra året skulle grabbarna i Mats Bergmans avrunda och avsluta denna säsong vid logen. Det är alltid lite tråkigt vemodigt då man går in i augusti månad och det närmar sig säsongens sista dans säsongsavslutning vid logen. Denna sommar har först och främst varit så extremt varm men samtidigt så fin och underbar. Upperudslogen har gästas av så många fina dansorkestrar en del har varit där för första gången och spelat upp till dans. Den underbara arrangören Annette hade bjudit oss alla på middag innan som en fin avslutning på danssäsongen och som ett tack för allt som vi gjort, hjälpt och gör för henne och logen. Sedan något som också är kul är att min fina vän Jessica och hennes mamma skulle komma upp från Västkusten och följa med oss till logen de var också medbjudna. Jag gick till hotellet där min vän och hennes mamma skulle bo och mötte dom sedan hjälpte jag dom att bära in deras packning innan jag gick hem skulle åka en tur och ta ut pengar sedan fixa något enkelt att äta innan vi sedan skulle rulla iväg mot logen.

 

 
 
 
 

Svängde förbi hemma för de skulle också med så drog vi sedan mot Molkom. Vädret var så strålande fint och skönt en fin sommarkväll med andra ord. När vi kom fram till logen var där full aktivitet liv och rörelse.  Riktigt kul skulle det bli att de enormt duktiga fina grabbarna i Mats Bergmans skulle avsluta vid logen även i år. De pojkarna ligger så nära så varmt om mitt hjärta. De medverkade för jätte många år sedan i Café Norrköping hos Ragnar Dahlberg och spelade där sig rakt in i mitt hjärta med en melodi som heter Mina allra bästa minnen. Nu var det så åter dags Annette inledde med att prata lite berättade hur säsongen gått det har tyvärr varit lite mindre folk på danserna inledde hon men vädret värmen har nog gjort sitt till med. Sedan tackade hon alla som hjälpt till men speciellt vill jag tacka två pojkar som för mig guld värda som betyder allt som jag tycker så mycket om ja det var vi. Jag och broder fick varsitt paket av henne det gjorde mig väldigt rörd och samtidigt glad. Nu ska ni alla vara välkomna att ta för er av maten men Mikael får inte ta någon mat fortsatte hon kan jag få din tallrik. Så försvann hon in i köket stunden senare kom hon tillbaka. Ja det Mikael älskar att äta allra mest är mos och korv oj tänkte och kände jag där kom en tår i ögonvrån. Det är faktiskt så det är min absoluta favoriträtt mos och korv.

 
 

 Stärkta av den utsökt goda maten och kaffe var det så dags att börja spela för grabbarna. Vi gick upp till entrén och betalade entré. Nu låg en danskväll framför oss med Mats Bergmans. Vid entrén ringlade sig kön lång av danssugna människor det var idel glada leenden. En sista koll alla var redo så tändes lamporna på scenen och Tobbe räknade in den andra och publiken nu åker vi sade Micke. Vem får din kärlek i natt en lugn fin låt fick bli starten ikväll efter denna låt stod hela publiken och klappade hårt länge, länge i händerna. Oj, oj , oj vilket fint motatagande sade Magnus varmt välkomna hit till denna fantastiskt fina loge vi heter Mats Bergmans. Vi ska spela för er ikväll denna sista danskväll Det regnar mot mitt fönster kommer nu varsågoda. Ute på dansgolvet var det full fart det svängdes hit och dit det kramades överallt. Lite fart ska det bli efter dessa lugna låtar Vem vet kommer här och nu. De är tre som sjunger i Mats Bergmans Micke, Magnus och Gullmar Tobbe eller Torbjörn som han heter håller takten så fint.

 

 
 

Nu var det just nämnda Gullmars tur att sjunga i Om du stannar en stund och som han sjunger en mjuk fin sångröst som ger en tydlig fin profil till Mats Bergmans sound. En lugn dans bytte sin plats med en lite snabbare ute på dansgolvet var det full fart hela kvällen. Nu ska vi öka på farten igen Dansens drottning är kanske här ikväll men så heter nästa låt vi ska spela förklarade Magnus för publiken. Jag och min fina vän Jessica gick upp och provade på att bugga hon kan bugga men inte jag. Lyckades ta mig igenom dansen vilket jag är glad för. Jag gick runt tog en massa kort kära publik det är så dags för oss att spela en mycket välkänd låt som en viss kille här ikväll tycker om sade Micke. Jag tror ni kanske har hört den förut vi ska försöka oss på att spela Främling skämtade han. Kanske log hon mot sin bild i spegeln kanske såg hon mig i ögonvrån inledde han och hela publiken sjöng med. Applåderna var rejäla efteråt och Micke log emot publiken tack sade Magnus ni är en av de finaste vi spelar för. Att komma hit till Värmland och Upperudslogen är något alldeles särskilt. Dream lover kom sedan innan det var dags att spela lite kultis gammaldans innan kvällens paus en schottis en hambo och så avslutar vi med en vals. En, två, tre så drog Gullmar för allt vad de höll i bälgen.

 

 

 
 

Nu skulle det åter smaka med Annettes goda fika och i logen eller rummet stod det uppdukat så fint och väntade på oss. Ja vilket mottagande sade grabbarna hon är utan tvekan bäst Annette så gudomlig fyllde Tobbe i med. Vi satt och drack kaffe och samtalade med grabbarna i Bergmans innan det var dags för de att åter börja spela. Då är vi i Mats Bergmans tillbaka på scenen här sade Magnus vi vill börja med att tacka Annette och hennes fantastiska personal för all service och allt gott fika. Sent omsider ska vi inleda med sedan tar vi Ring mig som Towe Widerberg har sjungit in på skiva. Dansen var åter igång och det var fullsatt direkt på dansgolvet.  Detta är en av vårt landas finaste dansorkestrar så fint de spelar så fina låtar det förmedlar. Stunden senare var det så dags för mig och broder att äntra scenen att på sedvanligt sätt tacka Annette uppvakta henne och hennes syster och hela personalen vid logen. Vi hade beställt varsin fin fotobok till de båda med dansbilder från logen genom åren vi varit där blandat med lite fina naturbilder. Nedanför stod hela danspubliken och applåderade och gav Annette en rejäl lång varm applåd. Ja gott folk vi har också grabbarna som stått på scenen i över imponerande trettio år detta är en av vårt lands finaste dansorkestrar. Ge en stor rejäl applåd till Mats Bergmans sade jag. Och vilken applåd de fick Glada lite rörda och nöjda skulle de fortsätta dansen. Ja de här bröderna är så fantastiska fortsatte Magnus de gör så mycket för hela dansbandsbranschen så ge de en stor applåd tillbaka. Tonix är ett av våra klassiska dansband Tajta jeans kommer nu och här. Micke Eriksson sjöng med den äran så vackert så otroligt fint och det är en sådan klämkäck låt och melodi. På med dragspel för att spela något vackert. Flickan ifrån Karlaplan kom som nästa dans.

 
 

Applåder i massor och åter massor det märks att Mats Bergmans är så omtyckta och populära. Micke tackade publiken för applåderna det värmer ska ni veta. Nu var slutet nära det kom en tår i mitt öga när Magnus tackade publiken för denna fina kväll och säsong vid logen tack alla som kommit och dansat till oss och alla andra dansband fortsatte han. Applåderna ville aldrig sluta tack, tack underbara fina publik sade Magnus och såg nästan rörd ut. Det blev ett extranummer innan kvällen var till sin ända. Lite snack med grabbarna så blev det korv innan vi sakta rullade hemåt mycket nöjda med denna kväll. Men med en känsla av att detta var säsongens sista danskväll. TACK Mats Bergmans för allt tack min fina vän Jessica och din mor för allt.

 
 
 
 
ridens Mikael.

Kommentera här: