Värme, glädje , gemenskap Matz Rogers i Upperudslogen

 

Hos danspubliken har det alltid haft och framförallt har en stor plats i deras hjärtan. De kommer från Värmland med Sunne som utgångsort och de har verkligen på ett fint sätt spelat sig rakt in i danspublikens hjärtan. De är de absolut goaste och mest fantastiska pojkar som finns då det gäller att spela riktig genuin mogen dansmusik grabbarna i Matz Rogers. För mig finns det inte många som kan mäta sig med dessa pojkar då det gäller att förmedla musikalitet en enorm känsla och spela musiken rakt från hjärtat som det gör. De är sådana skickliga instrumentalister och rutinerade musiker. Åren är många som Matz Rogers åkt runt och spridit dansmusik och de har spelat sig till och blivit riktigt stora publikfavoriter bland danspubliken. Nu var det så åter dags att fara ut på en danskväll med pojkarna denna gång åter till en av vårt lands finaste danslogar Upperudslogen i Molkom här i Värmland.

 

 
 

Vädret var så gjort för en danskväll som gjort för logdans. Precis lagom värme i luften en blå himmel och strålande solsken. Vi rullade fram och det var strålande solsken och vi förstod att det i afton skulle komma mycket folk på dansen och det gjorde det också vilket gladde oss alldeles extra då vi svängde in framför logen och parkerade. Vid entrén ringlade sig kön lång och in kom vi där var det full aktivvitet på scenen. En sista koll så höjde Janne trumpinnarna och lät dem slå emot varandra lamporna tändes och en ny danskväll hade tagit sin början. Gå inte nu följt av Seeman fick bli första dansen ut. Rejäla applåder efter första melodin tusen tack nu ska herrarna här blåsa i sina saxofoner förklarade Janne för publiken. Och som de spelar det ger mig rysningar över hela kroppen oj, oj, oj så vackert. En äldre dam skyndade fram till scenen detta var bland det finaste.

 

 
 

Vi ska öka på farten i nästa dans Ma Marianne följt av Vill du bli min stilen byttes från foxtrott till bugg. Ulf svängde loss ordentligt med klaviaturen då Lennart tyvärr är sjuk så får han spela klaviatur. Det finns dagar man glömt det finns minnen man gömt sjöng Roger så menat. Dags nu att bjuda er på spela en riktig klassiker en favorit kan man älska nån på avstånd varsågoda. Åter fylldes dansgolvet jag fick verkligen se upp när jag fotograferade så jag inte krocka med någon i publiken men det gick bra. Ulf sjunger Roger sjunger Janne sitter bakom trummorna och håller takten och Kalle spelar gitarr som en Gud så fantastiskt vackert.  I remember Elvis Presley spelade han så tjusigt så storslaget mästerligt fint så jag fick torka en tår i ögat. Efter sista tonen stod hela publiken och ivrigt klappade hårt och länge i händerna. Ett hus nere i Skåne sedan var det dags för kvällens första gammaldans en Schottis klämde de i med. En, två, fyr så var det igång med så härlig energi att beskåda hos publiken. Det är så fint att se publiken dansa gammaldans detta är en enormt dansat och fin danspublik här i Upperudslogen. Oh lonesome me höjde farten och Tänk om en ros kunde tala sänkte densamma.

 

 
 

Dags så för en riktig favorit Främling varsågoda. Alla sjöng med en del stannade upp och bara lyssnade ute på dansgolvet. Ulf sjöng så varmt innerligt och med sin mjuka stämma. Nils Gunnar log när han dansade förbi scenen med sin fru de absolut bästa pojkarna att spela utbrast han högt sedan dansade han vidare. En annan herre gjorde tummen upp och applåderade då han dansade förbi. Nu ska vi spela en kaffevals innan det blir dags för kvällens paus förklarade Janne.  Vi gick till bilen och dukade fram kaffe och smörgåsar som smakade mycket gott där vi satt och njöt av denna fina kväll. När vi så fikat klart packade vi ihop allt och begav oss tillbaks in till logen. Hej tjenare nu är Matz Rogers tillbaka på scenen här Dina kärleksbrev följt av Lätta bubblor då blir det saxofon det ska vi bjuda er på nu. Åter fylldes dansgolvet av en massa danssugna människor. Save the last dance för me lite fart här varsågoda kära publik. Det svängde hej vilt åt alla håll ute på dansgolvet. Nu ska herrarna åter få blåsa till i sina saxofoner Den gamla Moraklockan. Ulf blåste för allt vad det höll i saxofonen och Roger hängde på. Det blåser visst rejält idag skämtade en herre i publiken med mig. Torka tåren lugnade ner allt innan det var dags för en snoa dansparen ställde upp sig så gled de ut på dansgolvet. Tackar, tackar kära fina publik nu ska vi spela en melodi av Rose Marie Stråhle Jag vill älska varsågoda.

 

 
 

Janne satt bakom sina trummor och höll takten däremellan tjötade han med publiken. Ja ni nu är ni allt bra nyfikna vad vi nu ska spela sade han. Ja sade en kvinna okej i morgon berättar jag det sade han med ett gapskratt precis som han är. Cuba libre följt av Klockorna i gamla stan farten höjdes och det buggades rejält i mitten av dansgolvet. Ulf tutade på och de andra hängde på honom. Kalle fick åter visa prov på vilken briljant gitarrist han är. Många tycker om en viss låt kanske, kanske ska vi spela den Ulf är du redo jadå svarade han nickande mot Janne. Du läser mellan raderna Carina började han sjunga till publikens stora vilda glädje. Och applåderna var rejäla efteråt detta är en låt som Anders Larsson i Streaplers sjöng in på skiva först sedan är det nu många som selar den ute på dans.  Ja kära fantastisk publik en kväll går fort då man har trevligt vi ska för er bjuda spela kvällens sista dans varsågoda. Vi vill tacka er alla som kommit hit ikväll vi heter Matz Rogers om någon missat det. Om du lovar stanna kvar ska vi inleda med i sista dansen sedan kommer Nå og heile livet. En rejäl applåd så räknade Janne in bakom sina trummor. Vilken gudomlig kväll vilken danskväll de åter levererat det är världsklass rakt igenom. Lite snack så var det så dags för oss att rulla hemåt mycket nöjda med denna kväll ja Matz Rogers skulle packa ihop allt. På återseende grabbar.

 

 
 

Fridens Mikael

 

Kommentera här: