MC premiären i strålande solsken och massa motorcyklar i Filipstad

 
 

Ett riktigt säkert vårtecken är MC premiären varje år på långfredagen. Det är nog snart fyrtio år sedan den första färden kördes från Kristinehamn till Filipstad vidare till Karlstad och tillbaka till Kristinehamn. Det är Christinehamns motorcykel klubb som står för arrangörskapet. Detta är ett arrangemang som spridit sig långt utom Kristinehamns gränser och nu kommer många långväga för att vara med och köra. Klockan elva går startskottet och starten i Kristinehamn. Då rullar alla iväg. Vi valde precis som förra året att åka upp till Filipstad där skulle det även bjudas på underhållning av gruppen Patrasket.

 
 

Vi gjorde oss klara alla så drog vi sedan iväg mot Filipstad jag körde och det var väldigt lugnt med trafik på vägen. Fram och svängde in och parkerade bilen. Det var mycket folk som sökt sig ut i detta underbara väder. Lottakåren var redo att sälja kaffe, dricka och korv bland annat.

 
 

Stunden senare började de första motorcyklarna rulla in på torget då hade även Patrasket börjat spela. Det bjöd på en härlig blandning av Elvis och Country och annat gott sväng. Nu slog klockan 11.45 och nu hördes ett muller det var motorcykel åkarna som var på väg in mot torget.

 
 

Det kom i dubbla led så mäktigt så fint på något sätt att se och beskåda. De var många väldigt många en efter en rullade de fram. Jag både fotade och filmade. De fortsatte att komma fler och fler.

 
 

Gjorde en liten längre film där jag filmade motorcyklarna även Patrasket när de spelade alla filmer finns på min Youtube kanal Smurf7407 heter den. En trevlig stund träffade på en del som jag kände som körde och som bara nöjde sig med att kika på. Nu var vi alla hungriga så vi gick till köket för att äta av deras goda buffé som de serverar där. Åkte sedan hemåt efter en lyckad dag i Filipstad.

 
 

Fridens Mikael.

   

Kommentera här: