Seriefinal innebandy Kristinehamn- Sunnanå, Och Sara Hjortings tröja hissad

Dagarna innan julafton skulle Kristinehamns innebandydamer spela seriefinal mot gästande Sunnanå. Men samtidigt så kulle målvakten Sara Hjorting bli hyllad och få sin tröja hissad i Brogårdshallen. Helt ärligt hade jag noll koll på Saras karriär jag har nog aldrig förstått vilket stor målvakt hon var. Men sen har aldrig innebandy varit min sport även om jag varit och titta på matcher genom årens lopp. Bordtennis var och är ju min favoritsport. Men nu skulle det bli kul jag har alltid värnat och tyckt om att åka ut och se stötta den lokala sporten och lagen. Nu var det så dags att bege sig ner till Brogårdshallen där det skulle vankas derby i division två mellan hemmalaget Kristinehamn och gästande Sunnanå.

Mycket folk hade letat sig ner till Brogårdshallen för att följa detta toppmöte tillika seriefinal i damernas division 2. Så blåste domaren igång matchen. Till en början var det ganska jämnt spelmässigt lagen kände lite på varandra. Det var hemmalagen som skapade de hetaste chanserna. Även om gästande Sunnanå stack fram i en del farliga lägen. Men Kristinehamn skulle ta ledningen i matchen. Efter 14:49 kom så ledningsmålet genom Angelika Fallqvist som drog ifrån sin motståndare och satte dit 1-0 till hemmalaget. Det stod sig halvleken ut.

I pausen dukades det fram bord stora rollupper och föreningens vice ordförande Mats Öhman tog ton och höll ett fint tal. Jag har fått göra en fusklapp för att komma ihåg och få med allt fantastiskt Sara Hjorting gjort under sin karriär. SM och VM Guld och utsedd till världens bästa målvakt var något av allt som hon fått vara med om i sin karriär. Publiken stod upp och gav henne stående ovationer. Vårt kommunalråd Marie uppvaktade från kommunen.

Så startade andra halvleken och direkt nästan så kvitterade Sunnanå till 1-1. Men sedan på två minuter drog Kristinehamn ifrån det var som de lade in en högre växel. De small bakom Sunnanås målvakt 1-1 blev både 2-1, 3-1, 4-1. Man gjorde även 5-1 innan perioden var slut. I pausen efter andra perioden steg Patrik Ekman ut och delade ut en check på femton tusen till Kristinehamns innebandyförening. Vi har redan bränt en del av pengarna meddelade Mats vi har köpt in målvaktsutrustning till de yngsta lagen i föreningen. Applåder från publiken så startade tredje perioden.

Sunnanå fick lite tryck i inledningen av sista perioden utan att få dit bollen. Istället var det hemmalaget i numerärt underläge som fick dit 6-1 genom Jennifer Lid Nilsson som satte dit bollen i målet på ett riktigt snyggt sätt. Matchen var sedan länge redan avgjord. Resten blev en transportsträcka mot mål och slutet av matchen. Målvakten i Kristinehamn Emelie Andersson agerade riktigt säkert och räddade bollarna de gånger gästande Sunnanå kom i anfall.  Ett starkt försvarspel som höll motståndarna på avstånd och framåt hade de starka anfallare och forwards.

Målskyttar för Kristinehamn: Elin Yngve 2, Jennifer Lid Nilsson 2, Sofie Andersson och Angelika Fallquist.