Frippe M på gågatan i Kristinehamn

 

För väldigt många år sedan kom jag i kontakt och lärde känna en kille eller pôjk som vi säger här i Värmland. En kille som blivit en av mina finaste vänner. Hans namn är Fredrik Myrer Frippe kort och gott som han kallas för. Han är en mycket skicklig duktig kille trubadur, sångare lite allt i allo sjungit ibland annat dansband. Nu reser åker han runt och uppträder själv som soloartist eller med sitt musik projekt Heatlandboyz. Av en ren slump låg jag på min säng och bläddrade i mobilen på Facebook så dök det bara upp en bild och en text idag finns jag i Kristinehamn nere i centrum mitt emot gamla Dressman där jag tänker underhålla och sjunga för er. Snabbt direkt ringde jag min broder som var med på tåget så vi gjorde oss klara och for ner till stan.

 
 

Det var lite småkyligt och isande vindar i luften men det hade samlats lite människor för att lyssna på Frippe. När vi kom ner och framme höll han på att sjunga för fullt. Han blev så glad av att se mig och broder där vi blev så glada vi med att se honom stå där och spela och sjunga. Gyllene Tider är alltid gångbart det funkar i alla lägen. Sedan kom det mer Gyllene Tider musik detta band som i sommar ska ut på en avskedsturné.

 

 
 

Så kom en väldigt fin låt som han sjöng och spelade Lilla Sofie en låt som Svenne Hedlund och Hep Stars spelade in på skiva. Texten i den låten är så rysligt fin. Ted Gärdestad är typ alltid med så även idag hans musik som han skapade tillsammans med broder Kenneth kommer för alltid leva kvar. Jag vill ha en egen måne sjöng han så fint som bara han kan göra.

 
 

 

Cornelis bjöd han också på innan han tog en liten paus. Det hade kommit lite mer folk för att lyssna. Vi snackade lite med Frippe. En mycket trevlig duktig tjej vid namn Emelie kom fram och snackade lite med. Hon har varit med i nyårsrevyn och spelat. Dags så att åter börja spela. Jag frågade om han kunde sjunga Österäng det är en av de finaste dansbandslåtarna som gjorts. Ja bara för det är ni sade Frippe så sjöng han den för mig och broder. Jag kände en tår i ögonvrån han sjunger så jäkla fint och bra. Bland det finaste Sven Ingvars och Sven Erik Magnusson sjöng in var Så många mil så många år den bjöd han på. Bryan Adams innan Emelie steg fram och sjöng en låt. Sånt är livet och så fint och bra hon sjöng.

 

 
 

Efteråt stannade vi kvar och snackade lite med Frippe innan vi tog farväl. Dags att lämna in tipset innan jag bjöd min broder på fika på stan. Vi styrde färden mot Krukmakeriet där det har så himla gott fika. Äppelkaka med vaniljsås och mycket gott kaffe. Från Nicaragua med en lite nötaktig smak fantastiskt gott. Så skönt sitta ner och koppla av och bara snacka innan det var dags att åka hemåt för att äta middag. En fin trevlig dag med broder. Stort TACK Frippe för denna fina musikstund och tack till broder för trevligt sällskap.

 

Fridens Mikael.

     

Kommentarer:

1 Johanna:

Vilka fina bilder du tog på kristinehamns centrum

Svar: Hej Johanna!
Ett stort tack :) Fotografering är ett av mina största intressen .. Sköt om dig och må så gott.

Mvh Mikael.
Mikael

Kommentera här: