Mycket folk genuin fin dansmusik med Matz Rogers i Storfors Kulturhus

 

Åren äro många som pojkarna i Matz Rogers rullat på våra vägar för att spela upp till dans och från scenen sprida ÄKTA Värmländsk dansglädje. Och många äro åren som hela familjen varit ute för att dansa och lyssna till de mest fantastiska pojkar som finns. Matz Rogers är för alltid de absolut bästa pojkarna som finns att förmedla och spela dansmusik. De har en mycket speciell plats i mitt hjärta Roger och Ulfs saxofonspel när de blåser sax samtidigt , Kalle med sin gitarr och Janne som håller både takten och spexar bakom trummorna. Nu var det så åter dags att besöka Storfors kulturhus för en danskväll med Matz Rogers. Sven, hans hustru Kerstin och Olle en danskväll i Storfors är så fint så mycket glädje och värme som strömmar emot en då man kommer dit.

 
 

Efter en god utsökt middag hemma pasta och korv var det så dags att göra sig redo duscha sedan klä upp sig och rulla mot Storfors. Övriga familjen skulle med så jag gjorde mig klar och knallade ut. Stunden senare efter att pappa hade tankat så rullade vi mot Storfors. Vackert väder idag med men lite små halkigt och ett par minusgrader. När vi kom fram satt Sven och Kerstin och hälsade oss välkomna vad kul att se er sade de i kör. Det blev mycket vinkande och hälsade för i Storfors har vi lärt känna stora delar av publiken. Så dök Kalle upp hej på er vad kul gå in så får ni kaffe de andra pojkarna byter om där inne. Lite snack han vi med vad vi hade varit på för danskvällar den senaste tiden. Klockan drog sig iväg och slog fem. Jaha dags så att börja spela sade Janne bakom trummorna.

 
 

Jaha då är vi i Matz Rogers orkester redo på scen att spela upp för er här. De fick en rejäl applåd innan de började. Hjärtats röst följt av Hem igen blev aftonens första dans ut. Så var en ny danskväll igång för oss och även för publiken. Dansgolvet var totalt fullt det var inte många ytor lediga. Tack vilka applåder skojade Janne vi ska fortsätta med Du läser mellan raderna Carina efter det Du gav mig livet. Den första låten är min mammas absoluta favoritlåt hon dansade runt och bara njöt när Ulf sjöng. Detta är en låt som av publiken blivit väldigt omtyckt. Lucky lips höjde upp farten rätt så rejält. Stilen skiftade en aning från foxtrott till bugg. Ett äldre par dansade förbi och stannade upp vid mig blir det lite bilder idag som vi kan få kika på datorn det är så kul. Roligt när det jobb man gör uppskattas av publiken och även dansbanden. NU ska vi lugna ner på farten lite stillsamt behagligt sade Janne Is it wrong följt av Thomegrend 14 och då ska Kalle få briljera med sin gitarr. Och som han spelar Kalle jag stod och rös i hela kroppen. Så mästerligt spelar och hela publiken stod efteråt och gav han stående ovationer applåderna ville aldrig tystna.

 
 

Dags så för ett stort mästerverk Sven Erik Magnusson sjöng låten först och det hör till det finaste Sven Ingvars spelat in på siva. Så många mil så många år. Det kom en klump i halsen då Roger sjöng med sin stämma. Man kunde nästan se Sven Erik sitta på ett moln och applådera lite tyst. Så fint så vackert. Flottar Emil tar vi här och nu varsågod publiken. Lite tempohöjning innan det åter var dags för herrarna att hänga på sig sina saxofoner och blåsa till i Först Nyanser sedan Roses of picardy. Hambo, hambo nu svänger det är ni med ja svarade publiken. Publiken i Storforsa är så enormt duktiga på att dansa och speciellt gammal dansen sitter som en smäck. Från deras skiva kom Jag hittade rätt innan det var dags att dricka kaffe. Vi gick och slog oss ner för att fika och nu smakade kaffe riktigt gott tillsammans med en smörgås. Så skönt sitta ner och koppla av. Sedan började pojkarna att spela igen. Om du lovar stanna kvar lev första låten ut följt av Nå å hele livet. Så lugnt varv efter varv gled dansparen fram över golvet.

 
 

Ulf log med sitt ansikte och blinkade åt en dam i publiken som gjorde tummen upp. Janne slog sina trumpinnar emot varandra en ny dans tog sin början. Vill du bli min en härlig Streaplers rökare var det dags för. Kan man älska nån på avstånd flög förbi. Ja Ett hus nere i Skåne kanske det är någon som har så hette nästa dans. Kalle drog vant sina händer och fingrar över gitarren. Efter nästa så tar vi en Pariserpolka varsågoda. Och Janne hade en egen show bakom sina trummor han sjöng en egengjord text och helt plötsligt hördes ett vrål det var Janne som släppte loss allt. Haha de ni kära publik det har ni aldrig hört förut. En mycket fin låt sjöng Ulf Ränk om en ros kunde tala. Handflator slogs emot varandra högre och högre. Karlstad Örjans hette ett dansband de fick en hit med en låt vid namn Inga blommor växer på en sjömans grav. Den bjöd de på i en fartfylld version.  Ja Markus sade Janne är du redo kom upp på scenen. Ja det var broder som fick kliva upp och tillsammans med pojkarna sjunga Främling. Han sjöng riktigt bra min bror Markus och publiken gav massa applåder.

 
 

Jag känner en sådan ödmjukhet och kärlek till dessa underbara pojkars sätt att spela dansmusik. Det är äkta kärlek till Matz Rogers. Roger, Ulf, Janne och Kalle ni har för alltid en speciell plats i mitt hjärta.  Och en danskväll går så otroligt fort vi har nått slutet sade Janne. Sven, Kerstin och Olle ett stort tack för alltid så fin service. Publiken vi hittar inga ord men tack ni med. Nu startade en rejäl applåd kavalkad som höll på i flera minuter. Green, green grass of home följt av Some days are dimonds somdays are stone. Efteråt stod hela publiken och klappade I händerna. Precis när grabbarna funderade på ett extranummer då gick publiken hem. Vi snackade lite med grabbarna innan vi styrde hemåt nöjda och glada men efter att vi ordentligt tackat Sven, Kerstin och Olle.

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: