Full fart med sextio års jubilerande Streaplers i Brunnsparken

 

Året var 1959 precis innan färg tv:n kom in i de svenska folkhemmen. I Kungälv var det fem stycken grabbar som hade en dröm att starta ett band tillsammans på inrådan av Gert Lengstrand. Det ena gav det andra och på Lorensbergs cirkus såg bandet Streaplers dagens ljus. Nu vänder vi blad skriver 2019 och namnet Streaplers är fortfarande verksamma vilket de nu varit i imponerande sextio år. Det är en svindlande siffra. Och få ja kanske inte ens de själva. Gert Lengstrand, de legendariska tvillingarna Håkan och Göran Liljeblad den tyvärr bortgångne Lasse Larsson samt Mats Alfredsson som startade denna grupp kunde föreställa dig att gruppen sextio år senare fortfarande skulle vara verksam och spela. Och Streaplers är mina allra största idoler och favoriter nu var det så dags att åka ut på ännu en danskväll med denna Kungälvs orkester. Till Brunnsparken i Örebro som vi genom åren besökt så många gånger.

 
 

Gjorde mig klar här hemma duschade bytte om och styrde sedan hem till far och mor de skulle också följa med likaså min broder. Så drog vi iväg mot Örebro här kommer vi. Fram vi kom och in betalade vi oss nu låg en danskväll framför oss med Streaplers. Grabbarna visste inte att vi skulle komma men de blev oerhört glada av att se hela familjen där. Lite snack innan det var dags för dom att börja spela. Hej på er alla sade Kenny och fick en rungande applåd tillbaka från publiken. Vi ska börja med Just call me lonesome sedan Tre små ord varmt välkomna. På någon sekund är hela dansgolvet ett gungande buggande hav av människor.

 
 

Lite lugnare på nästa dans I just wanna dance witth you sedan är det dags för Kjetil Granli att sjunga om spårvagnen hem En slant till trikken hejm. Och han sjunger så fantastiskt med sin fina sångröst och alldeles speciellt när han sjunger på Norska. Efter en snabbare dans var det dags för lite country On the other hand och dansparen gled så nära så tätt över dansgolvet. Country musiken är en av mina absoluta favoriter. Så var det dags för en av mina absoluta favorit låtar Klockarekatten en låt som är så skön med ett härligt gung och fart i. Sedan kom en låt från deras senaste utmärkta skiva Hon har öppet mellan fem och fem. Kenny sjöng och sjunga skulle han göra i en riktig publikfavorit och klassiker Främling. Kanske log hon mot sin bild i spegeln kanske såg hon mig i ögonvrån ja la några slantar i en jukebox en gång till sjöng Kenny som han gjort så många gånger förut. Sedan kom en låt från nya eller senaste skivan Hej min älskling. Det var en väldigt trivsam och trevlig danskväll. Anders med efternamnet Larsson höjde på farten med att sjunga nästa låt Om du vill. Vi gick och köpte oss fika precis som Streaplers körde igång Alltid på väg sedan tog de också paus.

 
 

Jag njöt för fullt vilken kväll wow vilken härlig danskväll. Halvtimmen senare var de åter redo på scenen Anders började med att sjunga Allt jag vill innan Kenny tog över med Trilla dit. Dags nu för en lugnare dans Kjetil Granli bakom trummorna ska sjunga Ljus och värme innan vi plockar fram en riktig Streaplers klassiker bara femton år förklarade Kenny för publiken.  Anders började sjunga Hon är bara femton år och livet leker än henens långa ljusa hår smeks av vinden där hon går. Nedanför stod jag med mamma och lyssnade och kände en tår längs min kind. Det är som att hans farbror Lasse skulle stå där Lasse som var med och bildade Streaplers. Och vilka applåder han fick av publiken det var enormt. Wait a minute heter den på Engelska men Vänta lite blir det på svenska varsågoda. Stod lite på avstånd och studerade Per med sin bas vilken härligt knorr han har då han spelar.  Henrik fick gång på gång visa prov på vilken fantastisk gitarrist han är. Dags då att fara tillbaka till sjuttiotalet Bugga sedan titelspåret från vår senaste skiva sade Kenny Just ikväll och just ikväll kommer bugga.

 
 

En av de allra starkaste och bästa spåren på deras senaste skiva är låten Underbar ja hela skivan Just ikväll hör till något av det bästa Streaplers spelar in på skiva på flera, flera år. 1986 kom en låt som blivit en riktig äkta Streaplers klassiker förklarade Kenny den ska jag sjunga Älskar, älskar inte och publiken var med direkt på noterna. Dansgolvet var fullt och det var ikväll väldigt mycket folk i parken vilket gläder. Så skulle mamma få sin favoritlåt Du läser mellan raderna Carina en låt som växt sig så stor och stark och som väldigt många dansband spelar. Svensktoppen har vi varit på ett antal gånger inledde Kenny men speciellt en låt har slagit rekord 73 veckor Till min kära den ska nu Kjetil sjunga. Denna danskväll r en av de allra bästa nånsin med Streaplers. Och alla kvällar har ett slut så även denna men först fick lady banan rocka till det ordentligt. Och en fantastisk låt en stor låt instrumental En afton vid Mjörn som Henrik mästerligt spelade på sin gitarr. Underbara Brunnsparken tack för en fantastisk danskväll Om du stannar tar vi först sedan kommer Finns det nån annan där. Applåder så kraftfulla att det kom ett extranummer. Vi snackade lite med grabbarna tackade för oss och styrde hemåt i natten. Tack för allt.

 
 

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: