Lövgrens bjöd upp till årets första danskväll i Forshaga folkets hus

 

Ett nytt år innebär nya möjligheter och framförallt nya danskvällar. Det var nu dags för Forshaga folkets hus här i Värmland att bjuda upp öppna dörren till årets första danskväll. För dansmusiken skulle vår gode kompis och vän Claes Lövgren svara med sin orkester Lövgrens. Jag lagade till lite mat hemma och sedan vilade jag en liten stund innan det var dags att fixa till sig. Rakade mig och valde kläder för kvällen tog fram en skjorta och gjorde mig sedan klar. Åkte hem till mina föräldrar de och min broder skulle också följa med. Stunden senare rullade vi iväg mot Forshaga. Vägen dit var fin och skapligt med trafik på den samma.  Fram kom vi och till Inge betalade vi entrén som vanligt.

 
 

Nu låg en danskväll framför oss vilket kändes fint. Per och Kessy stod i garderoben och tog emot kläderna. Hej på er bröder så det är dags igen ja nu är det på det igen svarade jag. Steg sedan in där satt en mycket god vän och som vi säger Sveriges bästa dansarrangör Annette som är arrangör vid fina Upperudslogen så kul att få träffa henne. Det blev rejäla kramar så dök Claes upp och han blev så glad av att se oss där vad kul att hela familjen är på plats. Så kikade Kalle alla var redo herr Olson var redo likaså Mats med sin bas. Så räknade Kalle in till kvällens första dans Ett liv tillsammans var första låten ut följt av Jag vill älska. Ut på dansgolvet gled dansparen och Claes bara njöt där han stod på scenen och sjöng. Minns du den dagen för längesen det var sommar och sol vi blev ett par kan ännu minnas fortsatte han att sjunga.

 
 

Applåderna finns där och de är många ja nu är vi i Värmland. Vi ska höja upp farten i nästa dans Vi börjar om igen sedan tar vi Gammal kärlek rostar aldrig. Efter denna bugg låt var det dags för Mats att presentera sig för publiken och sjunga Inom mig lite längsammarte nu. Dags för en låt med anknytning till Värmland sade Claes Angelina min vän en oerhört lugn fin låt. Claes stod och med sin varma stämma berörde han så många hjärtan. Publiken stod och klappade hårt, hårt i sina händer. Ett par dansade förbi och bara stannade upp han är så underbar så fantastisk Claes. Från Norge kommer nästa låt Ljus och värme. Då satt vi vidbordet och bara njöt av det trevliga sällskapet. Vi satt och småpratade med Annette om sommarens danser vid Uperudslogen.

 
 

Hela, hela dig innan en riktig publikfavorit stod på tur Tänd ett ljus i fönstret varsågoda kära publik sade Claes. Det var längesen du hörde nåt i från mig började Mats att sjunga de inledande orden i låten.  Vilka kraftfulla applåder han sedan fick för sin insatts. Nu var vi alla fikasugna så vi köpte oss kaffe och smörgås. Här vill jag säga ett STORT TACK till Annette som bjöd oss alla på fikat. En fin låt som blivit en av mina favoritlåtar med Lövgrens är en låt vid namn Tillbaka till livet. Så var då stunden kommen för kvällens paus vi tar en sista låt sade Claes så ska vi sedan gå och dricka kaffe. Det blev kvällens paus och alla satt och fikade och hade så trevligt tillsammans. Ja sade Claes när han åter stod på scenen efter mycket gott kaffe och fika så vill vi tacka arrangören för den fina servicen. Nu är det dags att inleda med Låt din kärlek växa sedan kommer Playboy. Kalle räknade in och alla var startklara. Dansgolvet blev snabbt fullt av dansglada människor som svängde sina lurviga runt på golvet. Dags nu för mats att åter sjunga Om himlen och Österlen Conny hade satt sig till rätta bakom sin steelguitar. Så började Mats sjunga Gudarna målar med färggranna vindar en rödgul solnedgång.

 
 

Det mär5ks att dessa grabbar verkligen går hem hos danspubliken för de fick så mycket beröm och applåder efter varje låt och dans. Bästa orkestern kväll en av mina absoluta favoritorkestrar sade en äldre herre. Dags då för en originallåt en låt vid namn Caltagena. Höja tempot så var de åter igång med en ny dans. Dags nu för en riktig favoritlåt här kommer Främling. Och många applåderade direkt. Conny Ohlson satt och spelade mästerligt på sin steel guitar. Jag rös i hela kroppen gåshud överallt. Och solot spelade han så som bara han kan. Publiken gav sig inte att applådera den klappade hårt taktfast. Oj stort tack sade Claes rörande till publiken. Det bjöds på en härlig bugg rökare från deras utmärkta nyinspelade skiva.

 
 

Conny satte sig vid sin steel för att spela och som han spelar. Frågan är spontant när ska denne man spela in en egen solo skiva. Guitar boggie kommer i en rasande fart och det svänger för fullt ute på dansgolvet. Detta är en av de finaste danskvällarna nånsin med Lövgrens. Alla som var där denna afton höll igång från början till slutet. Varje kväll har ett slut så även denna det var nu dags för sista dansen. Kära publik inledde Claes vi har nu sista åket kvar. Bäst av allt ska vi inleda med sedan En kärleksaffär grabbarna fick en rejäl applåd av publiken. Claes stod ett steg ner på dansgolvet för att sjunga för publiken och Christian var där på plats det är en rullstolsburen kille som älskar att åka ut på dans. TACK Sade Claes till sommaren ska vi ut och spela på en del riktigt fina ställen vi ska till en av Sveriges finaste danslogar Upperudslogen sedan upp till Ransäter. Men vi ska ta ett extranummer vi är här i Värmland varsågoda. Börja om från början blev det. Efter lite snack rullade vi så sakta hemåt väldigt nöjda och glada. Tack till alla.

 

 

Fridens Mikael. 

Kommentera här: