En danskväll som värmer själen Matz Rogers i Degerfors folkpark

 

Sommar, sommar, sommar eller sommar i Sverige blir för mig inte vackrare eller finare än en riktig fin sommarkväll i en vacker folkpark. Solen lyser så klart och högt på en himmel så blå fåglarna kvittrar och några mygg har också sökt sig iväg. Sverige är så vackert och fint om sommaren speciellt när danslogarna och folkparkerna öppnar upp sina dörrar och bjuder in till dans. Ja de som finns kvar ska tilläggas tyvärr är det många som lagt ner och försvunnit. Men vi ska alla känna en stolthet och värna om, vårda de fina parker och ställen som finns kvar i vårt land. Åkte hem lite tidigare från jobbet för att i lugn och ro göra mig klar för dansen.

 
 

Efter en skön svalkande dusch var det så dags att få på sig kläderna. Fint ska det vara då man åker ut på dans och speciellt på sommaren så det blev helvitt. Sedan gick jag ut så kom de andra och hämtade mig, mot Degerfors det var iväg. Fram vi kom där stod redan massa bilar detta blir en fin kväll tänkte jag. Wow folket bara strömmade in mer och mer kom det. Så dök de finaste pojkarna upp i Matz Rogers tjenare vad kul att se er här ikväll. De var så rörda tacksamma glada över deras nya fina hemsida som min broder hjälpt de med. Av publiken fick de en rejäl applåd. Tack vad ni är underbara Matz Rogers heter vi Sunne pojkarna från Värmland vi ska spela för er ikväll här. Krama mig igen ska Ulf få börja sjunga sedan kommer I sjunde himlen varmt välkomna. Dansgolvet blev fullt direkt av dansglada människor många gjorde tummen upp och bara log emot grabbarna. Kalle drog av på sina strängar denna gitarr virtuos så mästerligt han spelar.

 
 

Vilka applåder de fick av publiken. Janne hade stora problem bakom sina trummor när han skulle slå på fläkten så blåste repan iväg. Herre jävlar det går inte repan vad vi spelar blåste iväg. Vi var så bussiga och hjälpte honom men vi satte på fläkten på högsta varv sedan ändrade vi till normalt läge. Hjärtats röst följt av Hem igen spelade de sedan. En lugn låt kom sedan tog Janne till orden efter denna låt blir det aftonens första gammaldans en schottis. Han verkade ha en egen konsert bakom sina trummor för han sjöng på en helt annan låt och vara väldigt glad.

 
 

Du är vinden fick lugna ner det hela. Jag stod och bara njöt vilka fina grabbar att spela dansmusik. Roger sjöng så fint med den äran. Ett äldre par stannade till bredvid mig de här är det finaste och bästa pojkarna att dansa efter. Fram med saxofonerna och blåsa till i Lätta bubblor.  Det är så magiskt så förtjusande vackert denna fina kväll. Det är Sverige, sommar så står Ulf och Roger och blåser saxofon samtidigt.  Publiken gick igång totalt och applåderna var rejäla och kraftfulla. Oj, oj där ser ni pojkar skämtade Janne där fick ni så ni teg. Livet det har varit gott mot mig sjöng Roger med sån stark övertygelse och inlevelse. Ulf tog en klunk vatten det var varmt denna kväll. Inga blommor växer på en sjömansgrav drog de till med och med ett otroligt sväng.

 
 

Dags för gammalt igen hambo denna gång. På med dragspelet så bar det iväg. De är så duktiga att dansa gammaldans i Degerfors. När du ser på mig fick lugna ner allt och ja mäster Kalle fick briljera på sin gitarr. Jag ryser i kroppen så magiskt så vackert spelar han. Alla stod och klappade ja, ja tack, tack sade han blygsamt. Nyanser och Roses of picardy innan det blev kaffevalsen och sedan kvällens paus. Vi gick till bilen och dukade upp vårt medhavda fika som smakade så gott.  Satt och bara njöt av denna fina danskväll . Kaffet var extra gott smörgåsen likaså. Mycket folk var på plats denna danskväll vilket gläder enormt.  Grabbarna kom tillbaka och skulle spela vidare. Vilken fantastisk kväll utbrast de i kör. Carolina moon lite instrumentalt skulle inleda andra halvleken. Please release me kom som nummer två i denna dans. Det var trångt på dansgolvet inte mycket yta som var ledig. Ett litet hus nere i Skåne sjöng Roger om kanske var det hans eget. En äldre dam viskade i mitt öra det finns inga andra som kan spela som kan ge så mycket kärlek i musiken som Matz Rogers. Blå violer höjde upp farten innan det var dags för Pariserpolka. De ställde upp sig dansparen så räknade Janne in bakom trummorna. Det är så fint att beskåda när de dansar gammaldans höger vänster och snurr. Gå inte nu skulle lugna ner tempot därefter kom Seeman. Alla dansade runt och bara njöt Ulf greppade saxen och gjorde sig redo att blåsa.

 
 

Så fint när herrarna Ulf och Roger blåser saxofon tillsammans. Det stod så stiliga och blåste så bedårande tårdrypande vackert. Nu fäller jag en tår utbrast Janne och Kalle likaså så fint pojkar. Kalle skulle få briljera igen visa sin storhet som gitarrist i Thomégrend 14. Jag passade på att filma när han spelade. Många i publiken stannade upp och gav han en rejäl applåd. Fläkten vid Jannes trummor ändrade vi lite då och då så det bäste på rejält där. Jaha Ulf ska få sjunga på begäran Du läser mellan raderna Carina. Jag har packat så nu far jag inledde han med att sjunga många, många sjöng med. När låten tog slut stod vi och publiken och applåderade och vi gav oss inte. Han såg väldigt rörd ut Ulf. Tiden går fort då man har trevligt det är dags för oss att spela kvällens sista dans förklarade Janne för publiken. Men ett stort TACK för att ni kom och dansade till oss. När sista låten var slut stod publiken kvar och klappade tjoade en gång till ekade i parken. Ja ni ska få en liten snabbis då sade Janne innan de tackade än en gång. En av de finaste danskvällar någonsin vilka pojkar att spela. Man får aldrig nog av dom. Vi snackade lite tackade för oss och rullade sedan hemåt mycket nöjda och glada. Bästa pojkarna är Matz Rogers.

Fridens Mikael.

 

 

Kommentera här: