Resa till Gunnerske med FUB och dans till Fernandoz och Pia Pihlgrens

 
 

Om jag räknar rätt är det i år tio år sedan dansbandet Fernandoz av föreningen FUB fick en förfrågan om inte de kunde tänka sig att spela en liten stund på midsommardagen för de handikappade. Självklart svarade Fernandoz så sagt och gjort de ställde upp helt gratis och ideellt och spelade ett par timmar för de handikappade. Det är så enormt fint gjort och jag måste redan nu från hjärtat få säga ett stort TACK till Fernandoz. Ni grabbar ska veta vad mycket det här betyder för alla och vilken förväntan det finns de börjar tidigt på året och laddar för denna spelning. Och det roliga är att förra året klev så även Pia Pihlgrens upp på scenen och spelade lite för som Pia sade vi vill också spela bjuda lite för de här underbara människorna. Så i år liksom förra året skulle de också spela några låtar även Moderna Tider som spelar Gyllene Tider låtar samt Gunnarskogs orkester.

 
 

Efter att jag ätit lunch gjorde jag mig klar och gick ut för att få skjuts ner till järnvägsstationen därifrån bussen skulle gå till Gunnarskog. Sen var vi på väg ett stopp först i Karlstad för att ta på det gänget där och nu höjdes volymen rejält i bussen alla var så glada och uppspelta. Någon satte på lite Fernandoz bussen rullade fram genom vårt fina Värmländska landskap. Ett stopp i Grums för att plocka upp det gänget med så rullade vi sedan vidare mot Gunnarskog.

 
 

När vi kom fram sken solen och det var redan mycket folk på plats. Bussarna och taxi bilarna rullade in och släppte av folk vid Gunnevi. Stämningen var på topp och klockan slog fem och det var så dags att börja spela. Anders och grabbarna i Fernandoz gick på scenen och möttes av ett rejält jubel. Hej på er nu är det åter dags för årets bästa spelning. De började lite lugnt och snabbt fylldes dansgolvet av danssugna människor. Vilket drag applåderna var riktigt kraftfulla och långa ja många med. Tackar sade Thomas bakom sina trummor vi ska höja på farten i nästa dans.

 
 

Golvet fylldes direkt detta är det bästa bandet skrek en tjej rakt ut vi alla älskar Fernandoz. De tog en låt från deras senaste skiva Livet. Simon fick sjunga med och två flickor och en grabb dansade ihop med sån enorm glädje. Vilken stämning utbrast Simon ja herre ni är bästa publiken att spela för inflikade Thomas. Sedan var det dags för Fernandoz att ta en paus då skulle Moderna Tider gå på sin scen och spela några Gyllene Tider låtar och vilket sanslöst drag det blev på en gång. Alla vrålade jublade sjöng med och klappade i händerna. Ljudet av ditt hjärta ljöd över hela Gunnevi. Oj, oj, oj vilken pbulik ni är bara bäst att spela för utbrast sångaren. Vi heter Moderna Tider och har i många år varit ute och sjungit Gyllene Tider låtar här kommer mera Gå och fiska. Alla väntade på Sommartider som också mycket riktigt kom och nu höjdes temperaturen till max det fullkomligt kokade.  Bandet tackade för sig och gick av scenen.

 
 

Sedan var det så dags för Pia Pihlgrens att äntra scenen på sin bana och hon möttes av ett rejält jubel. Ja grabbarna med i orkestern vilken underbar stämning utbrast hon och fick snabbt medhåll. Vi ska börja och spela så drog de igång och det var ett drag direkt från start. En verklig legend och profil Lennart Kaggen som han kallas för steg upp och sjöng Sven Ingvars. Sedan körde Pia på med låtar från deras nya skiva vilken publik att spela för ni är bara bäst. Alla gungade med klappade och tjoade. En sista låt ska ni få en sån där tryckare är det någon som gillar låten Främling frågade Ronnie publiken och vilket jubel. Alla stannade upp och sjöng med det blev en rejäl allsång vilken stämning. Alla bara sjöng och skrålade med. Nu var det dags för några jag aldrig hade hört förut Gunnarskogs orkester det var duktiga på sitt sätt. Lyssnade en låt med de innan vi gick och fikade jag och broder.

 
 

Fernandoz gick på scenen sedan och sjöng.  Hej på er då är vi tillbaka här. Simon ska få sjunga sade Anders Leva i kärlekens namn och dansgolvet fylldes direkt. Ja vi har en gästartist här ikväll en stor applåd för Kevin det var Anders son som steg upp på scenen och vilket jubel det blev. Hej på er alla mår ni bra ja skrek alla i kör oj, oj vilket mottagande tack snälla ni han såg väldigt tagen ut. Han ska få sjunga för och tillsammans med er Lion sleeps tonight så körde han igång. Alla hängde på och efteråt stod alla och slutade inte applådera. Jag smög fram till Thomas och talkade om att det är publikrekord i år igen. Oj nu kommer snart tårarna vilken publik detta är årets bästa och finaste spelning som vi i Fernandoz gör. Och ja speciellt för Mikael och även ni andra ska vi spela Främling. Det blev rena pop konserten ja rock konserten alla bara skrek och sjöng med. Å hon sa främling släck alla ljus och led mig nånstans där mörkret öppnar sig. Å främling vilken låt. Klockan drog sig mot åtta ja sade Anders det är dags att runda av och tacka för oss spela sista låten. Tack än en gång för denna gång vi ses nästa år igen. Nu ska vi spela sista låten en lugn låt fick avsluta allt. Men alla klappade så att de kom ett extranummer. Tack , tack ge Simon, Nils och Thomas en rejäl applåd sade Anders. Mycket glada satte vi oss på bussen och rullade hemåt. Alla bara längtade tills nästa år. Ett stort tack till alla men Fernandoz vilka grabbar så duktiga och fina. Som en tjej på bussen hem sade de finns för alltid längst i hjärtat mitt bara kärlek för Fernandoz.

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: