Trivsamt med Trio me Bumba i Gransbergsdals hytta

 

Året var 1957 då tre grabbar på söder i Stockholm bestämde sig för att bilda en orkester. Det var Jan Erik Lindqvist, Bertil Lindblom samt Tommy Wener som utgjorde orkestern sedan tillkom också Jan Harg efter en stunds funderande fram och tillbaka föddes namnet Tro me Bumba. Bumba var smeknamnet på Jan Erik Lindqvist. Genom åren har dessa herrar glatt och roat så många människor med sin musik.

 
 

Nu var det så dags för oss att åka till den fina hyttan i Granbergsdal utanför Karlskoga för att lyssna till Trio me Bumba. Tyvärr så vräkte regnet ner då vi rullade iväg och hela vägen från Kristinehamn till Granbergsdal så regnade det. Vi satt i bilen och kurade ihop oss men sakta, sakta började molen att skingra sig och det dryga halvtimmen innan de skulle börja så sprack det upp.

 
 

Solen kikade fram och klockan slog tre och det var således dags att börja programmet. Det var många som kommit och slagit sig ner för att lyssna till dessa legender. Detta var indelat i två akter. Först skulle Carl Erik Thörn tillsammans med sin hustru Adorena Thörn sjunga och framföra lite låtar. Han sjöng och bjöd på flertalet av sina Svensktoppslåtar med en fantastisk stämma. Hans hustru stämde i för fulla muggar och segel vilken röst Adorena hade. Publiken klappade takten och sjöng med. Så trivsamt och trevligt det var. Sista låten innan det var dags för en paus sedan skulle Trio med Bumba äntra scenen och bjuda på sina låtar.

 
 

Vi köpte oss fika och slog oss ner i det lummiga fina området. Tog lite kort till min blogg. Ja mina damer och herrar det är en stor ära att få presentera Trio me Bumba ge dom en rejäl applåd. Det fick en kraftfull applåd av publiken. Tack sade Bumba själv så trevligt att komma ut så här och underhålla och spela för er.

 
 

Jag tycker vi ge de som arbetar här en stor applåd började han. När det regnade som mest förut så satt de upp tält och grejade här. Sedan började de spela. Publiken var med på noterna direkt. Mellan låtarna berättade Bumba historien om hur allt började. En bit in var det så dags för deras största hit eller låt som alla kan som har sjungits i generationer Man ska leva för varandra. Nu blev det rena allsången när publiken klämde i. Ja den kände ni igen skojade Jan Erik. Spel Olles gång låt är en annan hit de har. Tyrolerhatten av Öster Wanerbring spelade och sjöng de med. Publiken klappade fram ett extranummer och efteråt blev det fotografering. Alla var så nöjda och belåtna.

 
 

Fridens Mikael. 

 

Kommentera här: