Fin danskväll i Upperudslogen med Fernandoz

 

Fernandoz har varit ett stående inslag en given orkester i Upperudslogens dansprogram sommar efter sommar. Och året var 1990 som sångaren Anders Nordlund klev in i Fernandoz. Tre år senare 93 nådde Fernandoz sin hittills största framgång då man i Sunne vann Svenska dansbandsmästerskapen.  Resten är historia de räknas idag till ett av vårt lands allra största dansorkestrar. Och det var så åter dags för mig och broder att bege oss till vackra fina Upperudslogen i Molkom här i Värmland. Lite mat hemma och lite vila innan det så var dags att börja göra sig klar och redo.

 
 

En dusch sen på med kläderna så var jag redo och drog iväg för att hämta min broder som skulle med. En sista koll så drog vi iväg vädret var lite gråmulet men vårt humör var på topp. Denna väg upp till Molkom som jag kört så många gånger. När vi kom fram var där redan full aktivitet och arrangören Annette var på sitt vanliga strålande humör. Hon hade tyvärr varit ute och ramlat så vi skänkte henne en extra tanke. Kaffe fick vi och en bulle till som var så rysligt god. Uppe på logen drog Fernandoz igång och Thomas räknade in till kvällens första dans. Vägen till stjärnorna inledde Anders med att sjunga och framför strömmade dansparen ut på dansgolvet. Applåderna var rejäla tackar nu kommer en egenskriven låt En dag den sommaren varsågoda så var denna danskväll igång.

 
 

Vi ska öka på farten sade Thomas bakom sina trummor. Det är dej jag tänker på följt av Bara om du vill. Nu byttes dansstilen från foxtrott till bugg. Svetten lackade och alla bara njöt wow vilken kväll sade Anders och fick medhåll av de andra. Dags för en av mina absoluta favoritlåtar med Fernandoz Den allra första gång sedan kom en låt från deras kritikerrosade nya skiva Livet heter skivan låten heter Ett liv tillsammans. Det blir allt varmt där inne sade en äldre herre medan han tog en klunk vatten.

 
 

My next broken heart i par med Things you do höjde åter upp farten. Simon Åhs gjorde sig redo bakom sin klaviatur med att sjunga Lioon sleeps toninght och att döma av publikens reaktioner var det godkänt. För något år sedan spelade Fernandoz in ett album döpt till Country classics av en enig kritiker kår fick den högsta betyg från denna sjöng Anders Sing me back home. Vilken sångröst den grabben besitter. Det går rysningar genom hela kroppen när han sjunger. Lite gammaldans innan paus så gick vi ner för att fika.  Där hade Annette i vanlig ordning dukat upp en massa gott fika. Oj, oj sade grabbarna i kör hon är helt gudomlig enastående denna kvinna. Lite snack med pojkarna så dök Annette in Nils avslöjade att han minsann är utbildad till kock. Maten och allt det andra fick högsta betyg.

 
 

Så var det åter dags att börja spela igen. Det drog igång medan jag och broder Markus dukade av bordet. När vi kom upp så sjöng Simon för fullt i ut på vägarna. Sedan blev det åter musik från deras nya suveräna skiva Ska alltid finnas där det är en av skivans starkaste och bästa spår. Det går som det går sjöng Simon mer musik från deras nya skiva. Thomas torkade svetten bakom sina trummor. Mississippi sjöng Anders med en sån stark övertygelse rakt från hjärtat. Fina Stina och Robert Romeo två klassiker höjde åter upp farten.  Väldigt många kom fram och öste beröm över Fernandoz. Ja började Anders vi har ju alltid ett stående önskemål att spela Mikaels största favoritlåt Främling eller hur ja svarade jag direkt. Så började han med de inledande raderna Kanske log hon mot sin bild i spegeln. Jag stod längst fram och sjöng med kände mig så lycklig och glad. Och efteråt gick publiken totalt bananas och gav Fernandoz stående ovationer. Vilka applåder Anders kom av sig lite tusen tack ni är bara bäst, ja bäst i Sverige ja i världen fyllde Thomas i med. En danskväll går tyvärr alltid fort när man har det trevligt. Det är så dags för oss i Fernandoz att spela kvällens sista dans men först vill vi tacka Annette för allt gott stort tack underbara publik. Simon Åhs ge pojken en applåd Nils Olsson, Thomas Vikström och ja Anders tack till er alla. Simon ska nu sjunga Girl from yesterday sedan på begäran Bridge over trouble water. Lite snack med grabbarna en korv sedan lite snack med Annette och henens syster Marieanne. Sen så tackade vi för oss och styrde hemåt i natten.  Tack bästa Fernandoz vi ses snart igen.

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: