Full fart lovorden haglade över Bob Stevens i Upperudslogen

 

Nu var det så åter dags att gästas av Skåne orkestern Bob Stevens vid fina Upperudslogen. Grabbarna har gästat vår loge förr men då hette sångaren Mats Kärlid nu hade de sin nye sångare Christoffer Bengtsson som jag var så förväntansfull på att få höra sjunga. Blev en tur ner till stan för att köpa mig lite nya kläder så fint att kunna handla lokalt tycker jag. Efter stan blev det mat en kort vila innan det så var dags att börja göra sig redo för kvällen. Åkte hem och hämtade broder i vanlig ordning sedan var vi på väg mot Upperudslogen. Vädret var lite smågrått men det gjorde inte så mycket för vårt humör var på topp.

 
 

Denna fina väg som jag kört så många, många gånger upp till logen. Svängde in framför och parkerade nu var vi åter här och åter på det igen. När vi steg in fick vi kaffe och väldigt goda bullar här är det en enorm gästvänlighet. Vi satt och pratade lite med Annette och hennes syster innan vi gick upp till logen och betalade entrén. Där hade grabbarna i Bob Stevens börjat spela. Ett litet under spelade de när vi kom fram och på dansgolvet var det full fart på publiken. Och jisses vilket drag på publiken de var verkligen rejält på hugget. Underbart härligt sade Christoffer vilket mottagande här i Värmland. Senorita och vem innan Matts blåste till så fint i sin saxofon i låten Still.

 
 

Nu ska bli spela en egen låten Minns du den sommaren varsågoda och åter fylldes dansgolvet. Full fart hela tiden ett danspar var lyriska vilka grabbar att spela och vilken grabb att sjunga berömde de. En riktig dansbandsklassiker kom det nu Hallå innan de tog ytterligaren en Rose Marie Sthråles Nyanser. Vi alla fick oss en riktig fin danskväll Kärleksdansen höjde lite, lite på farten vi ska nu spela en låt från vårt grannland Norge här kommer Ljus och värme. När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet började så Christoffer sjunga. Han har redan blivit en stor favorit hos danspubliken. Innan kvällens paus var det så dags för en Kaffevals som svängde loss och till det hela. Nu gick vi ner med grabbarna för att fika där hade Annette som vanligt dukat upp med en massa gott. Oj, oj man blir lite rörd vilket mottagande vilken arrangör sade grabbarna i kör när Annette steg in goda smörgåsar och något gott till kaffet innan det åter var dags att spela igen.

 
 

När vi åter kom upp till logen drog de på med Peppelinos bar och full fart på dansgolvet. Dags då att spela något från Skåne Michael Saxell har skrivit låten Om himlen och Österlen. Ut på dansgolvet gled dansparen igen och alla bara log och dansade så tätt så nära varandra. Micke höll takten bakom trummorna och Lasse som tidigare spelar i Hedins bara log och njöt av denna fina danskväll. Torkade rosor och tummade brev har vi lånat från Larz Kristerz och den gick publiken igång på totalt för efter låten stod alla och klappade taktfast och länge i händerna. Du läser mellan raderna Carina står på tur förklarade Christoffer vilken fantastisk kille att sjunga vilken fynd och vilken stjärna rakt igenom. Mary Ann följt av Guitar boggie och nu höjdes åter temperaturen rejält. Kom on baby come on Mary Ann det svängde så gött om denna låt. En chans till en ny dans Jambalaya och Matts tutade rejält med sin saxofon frågan var om det var han själv eller saxen som började svänga och dansa loss.

 
 

Huset bär ditt namn fick lugna ner det hela innan det så var dags att runda av kvällen. Kära underbara publik började Matts vi hittar inga ord men vilken kväll. Och där kommer chefen vilken kväll ni gett oss vi kom hit i eftermiddags vi har fått paj, smörgåsar middag, fika efterätt ja listan kan göras lång. Men från våra skånska hjärtan ge henne en stor applåd. Så spelade de sista dansen Om kärleken finns kvar följt av Livet är här och nu. Men publiken gav sig inte de ville ha mera, mera, mera. Se you later alligator med Matts och hans saxofon fick avsluta denna fantastiska danskväll. Vi tog de sista bilderna tog en korv tackade för oss och styrde sedan hemåt i natten. Vi bröder var väldigt tagna vad hade vi fått uppleva vilken kille att sjunga och vilken orkester att spela. Tack för denna trevliga danskväll.

Fridens Mikael.

   

Kommentera här: