20–års jubileum med Holidays orkester i Svanskogs folkets hus

 

Först vill jag få rikta och säga ett stort varmt grattis till Holidays orkester som varit ett existerande dansband i smått fantastiska 20 år. Men ändå ett extra stort grattis till Michael Andersson, Hans Jönsson, Hans Melin som alla tre varit med i samtliga 20 år. Även trumslagaren Nicklas Mörk och sångaren Mattias Sjöstenius förtjänar ett stort grattis de med. Året var 1999 då några grabbar började dra upp riktlinjerna och tillsammans startade ett dansband som fick namnet Holidays. Det fina är att Michael , och hans samt Hans inte tröttnat på varandra än. Så nu var det så dags för tjugo års jubileum ett jubileum de valde att fira i Svanskogs folkets hus. Jag och min bror Markus hade fått en särskild inbjudan av grabbarna. Självklart fixade vi ett boende över natten och drog iväg.

 
 

Först satt vi länge och klurade vad vi skulle ge grabbarna för present valet föll på en varsin fin kaffemugg med ett eget motiv på väldigt personligt dessutom. En sista koll så allt var med så tankade vi och drog sedan iväg mot Svanskog eller Svaneholm som de döpt om stället till. Å de regnar och regnar för regnade gjorde det och ganska rejält med. Passerade Karlstad och rullade vidare.

 
 

Nu började vi så smått att närma oss Svanskog eller Svaneholm de kan tydligen inte bestämma sig vad det ska heta. Hittade ganska snabbt till vandrahemmet där vi skullebo det var riktigt fint. In med grejerna på rummet sedan en kort vila innan vi tog oss en kort promenad. När vi kom utanför vandrarhemmet så kom överraskningen och rullade förbi. Det var grabbarna i Alvenfors som också skulle spela på festen och jubileet. Vi tog lite bilder på det gamla stationshuset. Gjorde oss sedan klara för att ta en skön kort promenad bort till folkets hus. Där var förberedelserna och jubiléet redan i full gång. Grabbarna blev så glada av att se mig och broder där.

 
 

Nu ska vi ha fest tänkte jag. Skönt att kunna slappna av och inte känna att jag ska köra bil hem i natten. Tog ett glas som de bjöd på. Minglade runt och träffade så många jag kände. Sedan gick Nicklas och Michael upp på scenen och hälsade alla välkomna snart ska det bli mat då får ni gå ner i källaren. Det fanns en kur där vi alla fick gå in som blev vi fotade totalt fyra bilder. Vi minglade runt innan det var dags att bege oss ner för att äta mat. De hade dukat upp så fint i källaren. Klockan slog och det var dags att sätta sig till bords och äta. Nu skulle det minsann smaka gott med mat. Ja gott var det under måltiden rullade ett bildspel på storbildsskärmen med bilderna som vi förut tog. Efetr maten var det lite väntan så steg grabbarna i Holidays upp för att öppna alla presenter och paket de fått.  Det vare n hel del av mig och broder fick de varsin mugg med personliga bilder på.

 
 

Efter all presentöppning och tacktal klev en kvinna fram hon berättade att grabbarna spelat på hennes bröllop. Fruarna grabbarnas sällskap fick också komma fram och få varsin fin bukett med blommor. Så var grabbarna i Alvenfors startklara redo att dra igång dansen. De började lite lugnt och smög igång det hela. Snabbt blev dansgolvet fullt. Och vilket gensvar från publiken de stod och fullkomligt bara vrålade och klappade i händerna. Oj, oj sade Peter som sjunger i Alvenfors vilken publik. Vilka underbara fans Holidays har. De ökade på tempot och nu buggade alla. Det var ett rejält tryck på publiken.  En Refreshments låt klämde de i med. Material låtar från deras skiva bjöd Alvenfors också på.

 
 

Nu var så stunden kommen att lämna över scenen för nu skulle Holidays kliva på och spela en stund.  Det var ett öronbedövande jubel som mötte grabbarna. Hallå Svanskog är ni redo ropade Mattias som sjunger. Stunden senare var de igång rejält det var trångt och varmt på dansgolvet. Det var dags för Michael med efternamnet Andersson att sjunga och publiken hängde på och med. Dags så för en Lasse Stefanz låt En blomma bland asfalt. Det svängdes hit och dit på dansgolvet. När grabbarna så tog paus var det dags att gå ner i källaren där serverades det kaffe och tårta. Så gott det smakade med kaffe nu på kvällen. Satt och småpratade lite med Michael i Holidays han var så glad att de kommit så många. Ja lite rörd blir man allt erkände han.  Så var det åter dags att spela nu klev Alvenfors grabbarna åter upp på scenen.  Vänner bjöd de på en låt sångaren Peter skrivit själv. Alvenfors är så otroligt duktiga att spela. På med dagspelet så svängde Mattias loss.

 
 

Publiken gick verkligen all in och gav järnet. Applåder i massor efter varje dans och melodi. Nicklas som spelar trummor i Holidays höll ställningarna i baren.  Alla var så nöjda ett par berättade vi har åkt 47 mil för Holidays skull. Sedan hände något fantastiskt nu klev även grabbarna i Holidays upp på scenen och tillsammans svängde de loss ordentligt med Alvenfors. Bägge banden samtidigt på scen spelandes. Det blev ett sanslöst drag hans melin rockade loss bakom sina klaviaturer Thony i Alvenfors trummade på ivrigt påhejad av Nicklas som trummade han med.  Jag tror på kärleken och Hela, hela dig är skön Streaplers gung och sväng. Två fantastiska fina låtar från Holidays nya skiva bjöd de på som dessutom Mattias skrivit själv. När jag blundar heter den ena sedan titelspåret på skivan Så speglas kärleken.

 

 
 

Publiken tjoade och klappade ivrigt i händerna och heja på grabbarna på scenen. Save the last dance for me med ett otroligt sväng som får benen att skaka loss totalt. Oj, oj, oj körde Peter igång med och publiken hängde på. Vilken kväll vilket gensvar. Publiken skrek efter mera och klappade i händerna. Mattias drog på sig dragspelet och en, två, tre dags för Belinda.  Michael släppte loss allt tillsammans med Peter i Alvenfors. Hans Jönsson svängde ikapp med Mikael i Alvenfors med sina basar. Så kom då ett stort ögonblick Mattias som sjunger i Holidays gick ner på knä och friade till sin flickvän och fick ett JA till svar. Stora applåder pusskalas utbröt nu. Sedan fortsatte dansen. Ett äldre par var lyriska vilken kväll grabbarna är bara bäst utbrast kvinnan. Alla kvällar har ett slut men publiken gav sig inte de applåderade för fullt.  Kära publik inledde Mattias tack till alla ni som gjorde vårt tjugo års jubileum så fantastiskt.

 
 

Jag är totalt slut men så lycklig fyllde Michael i med. Tack sade Peter för att vi i Alvenfors fick komma och spela på våra kompisar Holidays fest.  TACK säger vi bröder för att vi fick komma stort grattis till de tjugo första åren med Holidays ni är suveräna.  Lite snack med grabbarna innan vi gick till vandrarhemmet för att sova. Nästa morgon rullade vi sakta hemåt med ett kort stopp på IKEA. Kul var också att Holidays första trumslagare var där och hoppade upp på scenen och spelade med.

Fridens Mikael.

     

Kommentera här: