Mycket folk när Streaplers svängde loss i Forshaga folkets hus

 

I smått fantastiska och imponerande sextio år har bandet Streaplers eller namnet Streaplers varit verksamma. Det var redan före färg tv:ns intåg i de svenska folkhemmen som Streaplers bildades närmare bestämt 1959 i Kungälv av två synnerligen legendariska tvillingar Håkan och Göran. Tillsammans med sångaren Gert Lengstrand den numera tyvärr bortgångne Lasse Larsson samt Mats Alfredsson. De tillsammans lade grunderna till vad som skulle komma bli ett av vårt lands allra största och populäraste band och även dansorkester.  Från att ha börjat som en pop orkester, pop band på sextiotalet började de så småningom att ändra på stilen övergå till att spela dansmusik. Ett drag som skulle visa sig vara väldigt lyckat för vart de än drar fram med sin turnébuss och vart än de står och spelar kommer folk i stora skaror för att dansa loss till dessa enormt omåttligt populära grabbar. Detta fenomen detta band har blivit ett av mina allra största favoritband när det gäller musik överhuvudtaget. Grabbarna har för alltid spelat sig längst in i mitt hjärta. Genom alla år har de haft en rad olika sångaren men var och en har satt sin stora prägel och gjort ett stort avtryck i Streaplers historia. De har med både tid och år blivit legendariska. Tidigare i år i mars månad firade bandet imponerande hela sextio år på Viking Cinderella. Nu var det så åter dags att fara ut på en danskväll med Streaplers och återigen till ett av mina absoluta favoritställen Forshaga folkets hus här i Värmland.

 
 

Efter lite mat hemma och en kort vila så gjorde jag mig redo för att hämta min broder vi åker väldigt ofta ut tillsammans på dans. Tankade bilen så var vi sedan på väg mot Forshaga. Fin väg och ganska lite trafik så vi tog det som alltid lugnt på vägen. Nådde Väse. Skattkärr och Karlstad där vi svängde av och rullade vidare. När vi kom fram var där en lång kö för att komma in vilket bådade gott. När vi stod där hörde vi hur Streaplers började spela. När vi väl kom in stod Per lika glad och trevlig i garderoben likaså Kessy och tog emot våra jackor. Jaha är det dags igen grabba , ja svarade vi detta ska bli grymt kul. Steg in i danslokalen där det var trångt på dansgolvet och Kjetil som bäst sjöng om spårvagnen hem En slant till trikken hjem. Vilken röst den grabben har så fantastisk och berörande. Jag rös i hela kroppen och publiken ja de älskade detta de gav grabbarna en rejäl applåd. Om du vill följt av Du behöver bara be mig höjde upp farten och nu kom det typiska Streaplers svänget fram.

 
 

Dags för lite country berättade Kenny On the other hand en fin lugn countrylåt som Kenny skulle sjunga. En enorm stor styrka i Streaplers är att både Kenny, Kjetil och Anders sjunger. Från senaste skivan sjöng nu Anders för evigt bara min. Framför dansade paren fram över golvet med så många leenden. Dags sedan för en riktig bugg rökare som jag glömde anteckna vad den hette men sedan kom en låt från en av alla deras skivor Gatans kung följt av Marie, Marie. Det är e fantastisk syn att se hela dansgolvet bugga med snurrande fötter åt alla håll. Dags för en stor stund en stor fin låt som Streaplers spelade hos Malou som en hyllning till Lill Babs precis efter hennes bortgång. Det är så fint så berörande så magiskt vackert när Kjetil sjunger med total nerv och känsla. Ingen danskväll utan Främling så även ikväll därefter en av mina absoluta favoritlåtar med Streaplers Härifrån till evigheten. Denna låt filmade jag på. Applåderna ville aldrig ta slut publiken öste applåder över Streaplers. Dags nu för en av våra stora genombrott på sextiotalet sade Kenny 1965 Diggert doggerty följt av Raggarkung nu tar vi ut svängarna. Vi gick och fikade jag och broder men medan vi väntade på att de skulle öppna caféet så spelade Streaplers en väldigt fin låt Tidens gång sedan sjöng Anders Bara 15 år.

 
 

Per stod och spelade så fint med sin bas och Henrik visade prov på vilken duktig suverän gitarrist han är. Det blev en räksmörgås ikväll sedan satt vi och samtalade med en äldre mycket trevlig herre. Efter att vi fikat likaså grabbarna med stod de åter på scenen. Ja kära publik nu har vi fått en massa gott att fika på. Kjetil räknade in fart direkt Så kan det gå höjde farten direkt efter pausen rejält sen kom jag sticker med detsamma som Anders Larsson sjöng. En äldre herre vad överväldigad av deras sätt att spela ikväll. På begäran ska vi spela IN mot land en väldigt finstämd lugn låt. De nästan svävade fram över dansgolvet. Your man en låt som Streaplers spelat in på skiva fast på Svenska. Jag vill gärna ha originalversionen på skiva med på engelska. Från sextiotalet nu lite fart Rockin Robin som Anders sjöng med sådan bravur.  Älskar, älskar inte och jag tror på kärleken är klassisk Streaplers sväng. Ja det är något speciellt med deras sound. Från deras senaste skiva sjöng Anders en Underbar låt som heter just Underbar. Anders Larsson klämde i med Känslan från igår en riktig rökare.

 
 

Ja den slog rekord på Svensktoppen när det begav sig med 73 veckor sade Kenny och Kjetil ska sjunga Till min kära. Sedan kommer Det regnar mot mitt fönster. Många sjöng med då Kjetil började sjunga jag hittar inte orden för vad jag ser i dig men de finns här i mitt hjärta de finns här just för dig. Texten till Till min kära har många tagit till sitt inre. Från sjuttiotalet Lady banana en go bugg låt. Vi ska ta det lite lugnare Kjetil ska åter sjunga på norska Ljus och värme sedan ska Anders sjunga om Carina. Jag fick torka bort tårarna så fantastiskt underbart fint Kjetil sjunger Ljus och värme. Vilken kväll vilken stund. Tiden går så fort då man har trevligt kära underbara publik inledde Kenny med. Vilken magisk fin danskväll vi fått här i Forshaga. Tack till alla ni som kom och dansade till Streaplers. Det är Anders, Henrik, Per, Kjetil och jag Kenny vi har spelat live för er utan några bakgrunder. Lite snack och så rullade vi bröder hemåt i natten väldigt nöjda med denna kväll. Tack Inge och personalen i Forshaga TACK Streaplers vad vore livet utan er.

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: