Mysiga låtar gott sväng en trevlig danskväll Junix i Storfors kulturhus

 

Söndagar är det dans i östra Värmland närmare bestämt i Storfors kulturhus och för imponerande 41:a säsongen/ året öppnar Sven och Kerstin dörren och bjuder in till dans. Dessa fantastiska fina arrangörer. Nu var det åter dags att besöka Storfors denna gång skulle Eskilstuna grabbarna i Junix bjuda upp till dans. Junix är en orkester som spelat i väldigt många år. Idag består orkestern av Hans, Bengan samt Gunnar och när så arrangören önskar så är även Göran med och spelar. Efter lite mat hemma blev det en kort vila kikade lite på fotboll på tv:n innan jag gjorde mig klar duschade och sedan bytte om för att gå upp till bussfickan så kom pappa och min bror och hämtade mig. Mamma var hemma och vilade. Väldigt fint vackert väder strålande solsken. Fram vi kom in vi svängde.

 
 

Där stod redan mycket bilar vilket lovade och bådade gott. Sven och Kerstin blev så glada av att se oss där. Likaså blev grabbarna i Junix lite snack innan så var det dags för de att börja spela. Livet det har varit gott mot mig inledde de med och snabbt blev dansgolvet fullt trångt och en härlig stämning. Tiden den går skulle Gunnar sedan sjunga applåderna finns där. Hasse hälsade alla välkomna till Storfors vi heter Junix och ska spela dansmusik för er. Gunnar ska fortsätta sjunga Bara om du vill sedan kommer Mitt lilla krypin. Varsågoda lite fart nu. Danspubliken buggade loss och svängde sina lurviga höger , höger vänster och framåt runt, runt.

 
 

Gå din väg och All shook up höjde på farten innan det var dags för kvällens första gammaldans en schottis. Paren var redo Bengan bakom trummorna eller Bengt Åke som han heter räknade in. Bengan fortsatte sedan att sjunga Tycker om dig följt av Vindarna vänder. Så tätt så nära dansade dansparen fram över dansgolvet för att i nästa stund svänga loss och med i Peppelinos bar. Ja kära publik vilken underbar fantastisk danskväll vi har här ikväll sade Hasse. Han fick snabbt medhåll av de andra. Efter Peppelinos bar var det så dags att sänka ner tempot och en väldigt fin låt som Lasse Stefanz spelat in på skiva stod på tur En bättre värld. Det är en låt med en otroligt fin text som sätter sig och som berör väldigt mycket. Det regnar och regnar åter en mycket populär LS låt som publiken älskar. Gunnar stod med sitt dragspel och svängde loss rejält medan Hans och Bengan hängde på. Efter Höga berg djupa hav var det så dags för en Hambo. En, två, fyr så var det åter igång. Alla är så duktiga att dansa i Storfors. Guitar boggie kom av bara farten innan det var dags för kvällens paus. Kaffe och smörgås som smakade väldigt gott så var vi sedan redo att dansa vidare.

 
 

Ja då var vi i Junix tillbaka på scenen stärkta av gott fika. Senorita och Det regnar mot mitt fönster stod på tur. Snabbt fylldes dansgolvet igen av dansglada människor. Dags för lite Streaplers gung Tre goda skäl höjde upp farten rejält och temperaturen. Om förra låten höjde upp farten så sänkte God natt min kära ner farten betydligt. Dags så för Bengan bakom trummorna att åter ta ton och sjunga Låt en morgon vakna ska det bli. Så tätt intill dansade alla ett äldre bar skyndade fram för att uttrycka sin beundran för Junix, vilken fin orkester och pojkar att spela. Vänta lite nu åkte farten upp igen innan det var dags för en gammaldans igen Pariserpolka denna gång. Det gick som en dans så följsamt och fint när det dansade fram över golvet. Ja sade Hans lite Peter Le Marc på detta kan det vara något. Ett av dom sätt sedan lite instrumentalt Just listen to my heart.

 
 

Applåderna var många, många långa och kraftfulla. Tusen tack böjde sig Hans fram för att säga i mikrofonen. Himlen tur och retur nu åker vi lite snabbare. Det fina med Junix är att alla tre sjunger både Bengan, Hans och Gunnar. Dags åter för lite instrumentala toner och dragspel denna gång i I can´t stop loving you följt av Små nära ting. Gunnar sjunger så mjukt och trovärdigt behagligt och fint. Applåder såklart och många glada leenden. If I said you have a beautiful body står det på låt listan varsågoda. Bengan sjöng så vackert och en dam gjorde tummen upp och fick ett leende tillbaka. Varje kväll går fort då man har det som vi har nu trevligt sade Hans vi har nått slutet och ska spela kvällens sista dans men innan dess ska vi såklart tacka er alla. Sven och Kerstin för att vi får komma hit, ni underbara danspublik för att vi får spela för er. Ge er själva en stor applåd en mycket trevlig danskväll. Snart är vi där sade Hans nu ska Bengan sjunga om En natt i november sedan kommer Corrina, Corrina tack från Junix. Lite sedvanligt snack så tog vi de sista bilderna tackade för oss och styrde hemåt. Vilken fin kväll vi fått stort tack till Junix , Sven och Kerstin som vanligt.

Fridens Mikael.

     

Kommentera här: