Livestream med Värmländska Fernandoz värmer i hjärtat

 

År 1986 bestämde sig ett par grabbar i norra Värmland sig för att starta ett dansband namnet man antog blev Fernandoz. Fyra år senare började nyvarande sångaren Anders Nordlund i orkestern som basist bland annat men främst sångare. Några år senare närmare bestämt tre fick Fernandoz sitt största genombrott. I Sunne på Fryksdalsdansen blev framröstade som Svenska dansbandsmästare och nu skriver vi 93. Året efter åkte jag och min bror Markus till Karlstad och Sandgrundsudden. Det var dags för en dansgala med Sven Ingvars, Sten & Stanley och såklart Fernandoz det blev vårt första möte med grabbarna i Fernandoz. Genom årens lopp har flertalet medlemmar kommit och gått.

 
 

Lika starkt och trogen i år i fantastiska trettio år har Anders Nordlund med sin djupa varma fina stämma varit Fernandoz sångare. Mycket av Fernandoz stil och profil är Anders sångröst. Han är en av dansbandshistoriens bästa sångare skulle jag vilja få säga. Han har blivit framröstad som årets dansbandssångare vid Guldklavegalan i Malung. Nu var det således dags för Fernandoz att även de likt många av sina kollegor köra en ”Livestream” på Facebook.

 
 

Väldigt kul och trevligt. Det var Anders och Simon som skulle köra live. Tyvärr hade Simon skadat fingret så han kunde inte spela men de hade en hemlig gäst med. Jag bänkade mig hem snabbade mig med tvätten sedan slog jag igång och castade till tv:n.

 

Klockan slog sex och Anders och Simon hälsade alla välkomna. Anders förklarade lite bakgrunden till denna livestream och upplägget för denna timme de skulle sända. Lite tävlingar ska vi ha sedan får ni älskade tittare, fans och publik skicka in och önska låtar. Ja den hemlige gästen var ingen mindre än Anders son Kevin som även varit med och spelat i Fernandoz.

 
 

De drog igång med en låt så var både sändningen och kvällen igång. Det var så trivsamt och mysigt. Jag satt i soffan med en kopp kaffe och bara njöt av musiken. Fernandoz har en enorm låtskatt att plocka låtar ur. Allt eftersom fansen skrev in och önskade låtar så valde de ut och spelade för fullt.

 
 

I need more of you är deras mest önskade låt den började de med att spela. En riktigt stark fin låt. Nä sa Simon nu tar vi en rökare efter dessa lugna ballader. Första tävlings fråga löd vilket år blev Fernandoz Svenska dansbandsmästare. Rätt svar var 1993 det svaret kunde jag. Sedan fortsatte de att spela önskelåtar Vår egen bröllopsdag kom härnäst.

 
 

Simon intervjuade Anders lite om Fernandoz historia när de3 bildades 1986 svarade Anders. När började du i Fernandoz det var nästa fråga 90 svarade Anders jag har varit med i trettio år. Det är imponerande Guld och gröna skogar är en låt som för mina tankar till Värmland. Simon klämde i med The lion sleeps tonight. En ny tävling tog sin början. Anders och Simon gjorde dels reklam för shopen där kan ni gå in och beställa saker just nu har vi superrea i shopen. Sedan berättade Anders bakgrunden till varför de gjorde denna livestream. Det finns et nummer här där ni kan skicka swisha ett litet bidrag om någon så önskar.

 
 
 

Du är mitt liv sjöng Simon så fint. En timme går fort då man har trevligt det var nu dags att avrunda denna sändning. Självklart bjöd de på Sven Ingvars. Anders avslutade så mäktigt och storslaget med en låt som hör till det finaste Fernandoz genom alla år spelat in på skiva ”När jag var liten” heter låten. Jag fick rysningar i hela kroppen vilken röst han har. Simon och Anders och Kevin tackade alla som tittat som skickar hjärtan, tummen upp det värmer i dessa tider. Vem vet vi kanske gör en sådan här sändning igen.

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: