Full fart med innebandy och seger på Eagles dagen

 
 

Vi har här i Kristinehamn där jag bor många fina idrottsföreningar och framförallt lag som spelar seriespel i olika sporter och gör det riktigt bra. En sådan förening är Kristinehamns innebandyförening. Det är en förening som de senaste åren växt enormt i antal utövare och medlemmar. De bedriver en verksamhet för barn, ungdomar samt seniorer. Året var 1984 då Kristinehamns innebandyförening bildades och ganska snabbt började föreningen växa och framförallt prestera riktigt bra resultat. För många, många år sedan tog man steget upp till innebandyns högsta serie men sejouren där blev bara ettårig. Nu befinner sig föreningens bägge seniorlag damerna i division två samt herrlaget i division tre. Ambitionen är att spela så högt upp som möjligt.

 
 

Nu var det så åter dags för den årligen återkommande Eagles dagen en dag fylld med innebandymatcher i Brogårdshallen hela dagen. Och ett fint projekt som föreningen jobbat med är att tagit fram nya enhetliga matchkläder där alla lagen spelar i samma matchtröjor. Mycket tack vare ett antal partners och sponsorer till föreningen. Jag tycker det är en bra värdegrund för en idrottsförening att sträva mot som mål allas lika värde att alla ska vara likadana och inte göra skillnad. Ofta tyvärr görs skillnad på flickor och pojkar eller i vissa fal A-laget och de yngre i en förening. Men här behandlas alla lika och det vill jag göra tummen upp på och skriva under på direkt.

 
 

Denna dag är väldigt fint arrangerad av föreningen där de börjar med att de allra yngsta lagen spelar uppvisningsmatch. Redan då och där får man en blick för att föreningen har en enorm fin bredd. Det är de yngsta som en dag ska ta klivet upp till A-laget. Och redan i tidig ålder ger man spelarna en bra grund att stå på. Man utvecklar de till att bli självklart bra innebandyspelare men också minst lika viktigt hur man är utanför planen, hur man är en bra kamrat och förebild. Där tycker jag Kristinehamns innebandyförening är ett stort föredöme som förening. De skulle även ha dragning i sitt sponsorlotteri som de kört. Där varje lott kostade ett tusen kronor men det var samtidigt väldigt fina vinster i lotteriet. Min broder Markus skulle agera prisutdelare för sitt jobb MT Trading & design. Så jag följde med honom ner till Brogårdshallen.

 
 

När vi så kom ner var de yngsta spelarna i fullgång med att spela uppvisningsmatch inför föräldrar och en ganska stor publik som sökt sig ner till hallen denna lördag. Lite senare under eftermiddagen skulle föreningens bägge A- lag både damerna och herrarna spela hemmamatch. Jag tog mig en kopp kaffe och gick runt och tittade på allt det trevliga som de visade upp, I vår pingislokal hade de speedshooting där det gällde att skjuta så snabbt som möjligt. Vi gick in och lyssnade på vice ordförandet Mats Öhman som hälsade alla välkomna han berättade lite visionerna och planerna som föreningen har. Damernas duktige tränare Magnus Andersson kom in och berättade lite om tankarna kring damlagets match mot Grums. Han berättade om läget i truppen hur man såg på framtidsplanerna i serien. Träffade min gode vän Stefan och hans dotter med. Magnus berättade glädjande att tre spelar som är med var väldigt unga en hade de fått dispens för och någon skulle göra sin A-lags debut. Magnus är en mycket duktig ledare som har den speciella förmågan att lyfta varje individ och spelare. Han ser varje individ och kan få varje enskild spelare att lyfta sig och bidra få alla att jobba som en grupp.

 
 

Så var då stunden kommen att damernas match skulle ta sin början. Till öronbedövande musik värmde tjejerna upp. Det är väldigt noga med uppvärmning. Klockan slog två och domaren blåste i pipan. Vi han knappt andas eller sätta oss till rätta förrän Grums målvakt redan efter 26 sekunder vi ta bollen ur eget mål. En riktigt smakstart 1-0 genom Elin Yngve. Kristinehamn fortsatte att trycka på framåt. Efter 8:20 får Grums frislag i ett farligt läge en boll de skjuter i stolpen. Grums hade lite svårt att hänga med de fick kämpa febrilt med att freda och rädda sitt mål. Men 19:42 Får Julia Lid Nilsson en bra passning och drar till direkt utan chans för Grums målvakt så satt 2-0 till Kristinehamn. Så blev det paus. Vi gick och tog oss en kopp kaffe. Och det blev en repris från första halvleken vi hann knappt sätta oss förrän det small igen bakom Grums målvakt efter 57 sekunder. Mål av Vilma Olsson och 3-0 i matchen till Kristinehamn.

 
 

Då lyckades Grums sedan få in en reducering till 3-1men detta var Kristinehamns match. Anförda av duktiga lagkaptenen Angelika Fallqvist så styrde spelet suveränt från sin backposition. Hon fick snabbt upp bollen som Sofie Andersson fint förvaltade och så satt 4-1. Sedan blev det time out men den hjälpte föga för Kristinehamn ångade på och styrde in 5-1 genom Matilda Sevelin efter 11.35. 19:55 var det så dags för lagkaptenen att visa prov på vilken fantastisk innebandyspelare hon är. Hon tog bollen på egen planhalva och sedan gjorde en fantastisk löpning och drog till ett fint handledsskott som satt rakt i målet. Jag blev så sjukt imponerad vilken uppvisning. En soloprestation fram till 6-1. Ja matchen var redan förlorad för Grums del.

 
 

I tredje perioden trummade Kristinehamn på de ville göra fler mål. Efter fyra minuters spel satt så 7-1 efter mål av Sofia Andersson. Grums lyckades få in en reducering till 7-2 och även 6-3. Men sedan var det som Kristinehamns innebandydamer petade i en växel till de gick ifrån till 9-3 efter mål återigen av matchens gigant Angelika Fallqvist. Vi hade fått ett ärofyllt uppdrag att utse matchen lirare det var inte svårt vi alla tre valde lagkaptenen Angelika. Grymt bra match av tjejerna. Dags så att ta en kopp kaffe till lyssna på herrlagets tränare som berättade om deras match Hultsberg / Björkås skulle svara för motståndet. Mats Öhman pratade också vikten av att ha en bra relation till föreningens partners.

 
 

Dragning i sponsorlotteriet blev det med Grattis Tommy Gustavsson som driver gästhamnen han vann första priset. Klockan slog och herrarnas match tog sin början. Nu höjdes farten och tempot en aning. Efter 3:18 tog Kristinehamn ledningen efter mål av Alexander. Men det dröjde tills 9:46 innan gästerna kunde kvittera till 1-1. Efter tretton minuter kom Kristinehamn i ett fint anfall där de snurrade runt i Hultsbergs zon och bollen nådde fram till Albin Djup som satte dit 2-1. Så tog första perioden slut. Den andra perioden han knappt börja förrän gästerna redan efter fjorton sekunder satte dit 2-2. Strax efter då det gått 39 sekunder så satte Oscar Röös dit 3-2 för hemmalaget. Men så fick bortalaget straff vilket de förvaltade och det stod 3-3 på tavlan.

 
 

Det blev utvisningar för bägge lagen och i den tredje perioden var det bortalaget Hultsberg / Björkås som tog ledningen med 3-4. Det fick även in 3-5 efter 9:40. Då såg hemmalaget ut som ett slaget lag. Men de knöt näven och skruvade upp farten en aning. 10:19 gjorde hemmalaget 4-5 genom Tobias Johansson. När klockan tickar mot slutet så pressar hemmalaget våldsamt och gång på gång där gästerna får kämpa hårt för att hålla rent. 19:31 small det 5-5 på resultattavlan. Och det väntade förlängning som blev mållös bägge lagen delade broderligt på poängen. Vill rikta ett stort TACK till Kristinehamns innebandyförening för denna fina dag ”Eagles dagen” Till alla ledare och ideella krafter fortsätt utför och gör det fantastiska jobb ni gör. Lycka till i framtiden.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: