Året var 2019 vad hände då, här är en årsberättelse

Då är det dags att lägga ett år bakom sig och välkomna ett nytt år. Det är mycket som händer under ett år många händelser som påverkar ens liv och tankebanor. Det är alltid så fascinerande när man sitter och ska skriva denna årsberättelse till bloggen. När man månad för månad går igenom tittar på först vad har jag skrivit men framförallt vad gjorde jag. Detta blir som en slags dagbok över mitt liv. Denna blogg som jag döpte till ”Wolfmickes blogg” har jag år 2019 haft och drivit i hela imponerande 10 år. Minns så väl när jag i februari månad 2009 skrev mitt första blogg inlägg. Det var väldigt ledsamt och sorgligt för det var om min älskade farmor som precis gått bort som stod mig så nära. Men som jag säger mitt första riktiga blogg inlägg var om dansbandet Fernandoz från Värmland och det gläder enormt. Nu är det så åter dags att summera blicka tillbaka och skriva ihop en årsberättelse sedan lägga 2019 bakom sig och blicka framåt.

 
 

JANUARI

Började året som alltid på nyårsdagen med att se på filmen Ivanhoe den har jag sett sedan jag var väldigt ung och liten. Det är lika kul varje år att bänka sig fast man vet allt kan alla repliker. Sedan blev det lite shopping till min lägenhet köpte helt nytt porslin då jag haft det gamla så pass länge. Blev komplett med svarta tallrikar, nya glas och bestick med.

 
 

Dans blev det såklart också. Här i Kristinehamn där jag bor har vi en danskväll per år i Kristinehamns Conference Center. Där har de senaste åren Wahlströms spelat upp. Mycket folk kom det och en grym stämning. I Brunnsparken Örebro spelade sextiårs jubilerande Streaplers upp mycket folk även där. I Storfors bjöd Janssons upp och gjorde premiär spelning. I Forshaga så kickade min gode vän Claes Lövgren i gång årets danser med sin orkester Lövgrens.

 
 

FEBRUARI

Började denna månad som var årets andra med en liten foto tur. Det blev en helg i Örebro där jag bokade in mig på ett fint hotell. Lite tråkigt så var relaxavdelningen stäng för reparation men det gick ändå. Vårt A-lag i bordtennis föreningen skulle spela sammandrag och seriematcher där både lördag och söndag. Det blev riktigt lyckat och de vann samtliga matcher slutligen också hela serien.

 
 

Min gode vän Fredrik Myrer eller Frippe som han kallas för kom hit till Kristinehamn för att spela och sjunga underhålla på gågatan. Det blåste ganska kyliga vindar men det blev en trivsam stund med en massa fin musik.

 
 

Matz Rogers och Sandins spelade upp till dans i Storfors hos de fina arrangörerna Sven och Kerstin. Mycket folk hade letat sig ut för att dansa loss. Grabbarna i Matz Rogers med sina saxofoner sedan Sandins med sångfågeln Kessy längst fram.

 
 

MARS

Så skriver vi mars månad och se jag hittade vårtecken i form av tussilago. Tog mig en fin foto tur ut för att fota lite. Till Mariestad jag for med resten av familjen på dans. Min goda fina vän Kjell Malmborg skulle spela upp till dans i Karlsholme folkets park med sina medmusikanter i Mogna Män. Vilken kväll det blev säsongsrekord med råge och så fantastisk musik. Kjell med sin underbara stämma Roland Ask med sitt saxofon spel och Kenneth Färnlund som spelar klaviatur och dragspel sjunger med.

 
 

Mina stora idoler är dansbandet Streaplers de har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Nu skulle de fira sitt sextioårs jubileum storslaget på Viking Cinderella och flertalet av de gamla sångarnas skulle medverka. Så även Olle Jönsson som gästartist. Vi bokade och for iväg hela familjen. OJ , OJ vilken kryssning vilken stämning. Tvillingarna Håkan och Göran rockade loss så hela båten gungade. Gert Lengstrand som var med och startade Streaplers 1959 drog till med ett par riktiga rock dängor. En fin lyckad kryssning GRATTIS Streaplers till de 60 första åren.

 
 

Loppis tur blev det också likaså hade vi i bordtennisföreningen vår tävling KBTF Poolen. Den samlade många deltagare och blev en fin framgång och lyckad tävling för vår del.

 
 

APRIL

Skutt, skutt, skutt så var det dags för April månad. Matz Rogers ett utav mina absoluta favorit dansband bjöd upp till dans i Storforas Kulturhus och mycket folk som vanligt kom det dit. Vika herrar att spela dansmusik. Långfredagen blev det sedvanlig MC premiär och vi styrde bilen upp till Filipstad i god tid för att vara med när de rullar in i stan. De startar ju i min stad Kristinehamn sedan går färden vidare till Filipstad där det blir ett stopp sedan Karlstad och slutligen Kristinehamn igen. En bit över 1000 motorcyklar denna dag rullade in. Musik på torget och fint tal.

 
 

Dagen efter på påskafton var det så dags att styra bilen till Forshaga folkets hus för en danskväll med Skåningarna. Mycket folk blev en grymt trevlig danskväll. I Forshaga spelade även Streaplers också där mycket folk. Lite fotografering blev det med denna månaden.

MAJ

Började denna fina månad traditionsenligt med att åka till Björneborg på skivmässan för att försöka göra lite fynd och köpa lite nya skivor. Det blev väldigt trivsamt med lite skivor som åkte med hem. Besökte även Västerpartiet och Socialdemokraternas första maj firande. Till Grythyttan vi for jag och min bror Markus.

 
 

Där skulle vårt fotbollslag IFK Ölme möta Grythyttans IF det blev en bra match som vårt lag Ölme vann.  En fin söndagsmorgon åkte jag tidigt till Maxi för att köpa lite gott sedan åkte jag längst ut i vår skärgård för att äta en god frukost så skönt.

 
 

Dans blev det också i Filipstad där Matz Rogers åter spelade upp till dans trångt glada miner och väldigt mycket folk. Vid en av Sveriges finaste danslogar Upperudslogen i Molkom var det dags för säsongspremiär. Claes Lövgren var laddad till tusen med sin orkester Lövgrens att bjuda upp till dans. Mycket folk gjorde denna premiär så lyckad och fin.

 
 

JUNI

Nu hade vi nått juni månad nu var blommorna utslagna i all sin glans. Började med en liten foto tur för att ta lite fina bilder. Nationaldagsfirande som vanligt i Filipstad som blev så otroligt fint med en strålande sol på en klarblå himmel. Underhållning lite varstans i staden. På torget underhöll Pernilla Andersson det var första gången jag lyssnade till henne. Slottsbrons musikkår med drillflickorna underhöll och marscherade som de alltid gör genom staden fram till torget.

 
 

Ute i vår fina skörgård vid Picassoudden underhöll och spelade Fernandoz och oj vilken fin kväll det blev. Anders som sjunger i Fernandoz var väldigt nöjd. Så fint det är här ute och så trevligt ni verkar ha. Holidays och Bob Stevens gästade Upperudslogen med en veckas mellanrum. Och Christoffer heter Bob Stevens nye sångare en ung mycket duktig grabb. Så ödmjuk och trevlig det blev en väldigt fin danskväll.

 
 

I Degerfors spelade Sandins upp till en jätte varm fin danskväll i denna vackra fina folkpark. Lite bilder fotade jag med såklart. Upp till bygdegården i Kväggeshyttan for jag och broder för att vara med på deras trivsamma midsommarfirande.

 
 

JULI

Nu började vi komma in i högsommaren juli månad knackade på dörren. Hedins inledde månaden med att spela upp till dans i Degerfors folkpark. Sedan var det dags för en riktig höjdare för mig jag skulle åter för tredje gången se min stora idol och husgud John Fogerty. Denna gång i mäktiga Dalhalla OJ, OJ vilket ställe. Det blev verkligen ett fint minne för livet. På vägen hem gjorde vi ett stopp i Malung där de varje år arrangerar dansbandsveckan.

 
 

Jag och min bror Markus gjorde en väldigt fin dagstur till Karlstad. Där vi strosade runt på stan innan vi gick till Stadsträdgården och tog ss en fika. Besökte Magnus och Sandras nya ställe Taco Bar.

 
 

Ransäter dagspelstämman besökte jag med det är en fin tradition som vi besöker varje år. Där fick vi se och lyssna till en fantastisk musiker Lars Karlsson en fantastisk dragspelare. Matz Bladhs spelade upp till dans. Trio med Bumba underhöll oss alla i fina Granbergsdals hytta. Regn hela vägen dit och en stund till sedan sprack det upp och blev så fint. Man ska leva för varandra. Engdahls gästade vår fina loge Upperudslogen för första gången och väldigt mycket folk dök upp.

 
 

Semesterturer blev det först till Sunne en fin dagstur med min mamma och broder. Där gjorde vi lite loppis besök men även en tur inne i fina Sunne. Nora åkte jag till för att hälsa på en god vän det blev en mysig fin dag tillsammans. Filibjur i Filipstad med dans på torget till Matz Rogers jag får aldrig nog av dessa grabbar.

 
 

AUGUSTI

Dags så för augusti månad som knackade på dörren. Åkte ut och fotade lite fina bilder. Sedan firade mina föräldrar bröllopsdag 40 år och lite till. Så jag bjöd de till Borgvik här i Värmland. På Kungskvarnen bjöd jag de båda på middag. Sliperit som Oscar Magnusson driver besökte jag också.

 
 

Premiär igen vid vår loge Upperudslogen b lev det för Tommys från Finland. Vilken kväll väldigt mycket folk och när Tom sjöng Vår dotter fick han och Tommys stående ovationer. Vi drog till Mariestad jag och broder Stora folkparksdansen. Det blev några riktigt fina dagar mycket jobb men också en stunds avkoppling och en kall öl. En lyckad festival så stort att höra legenderna i Flamingokvintetten spela.

 
 

Vid Upperudslogen var det säsongsfinal med Mats Bergans som bjöd oss alla på en väldigt fin kväll. Arrangören den bästa av de alla Annette hade dukat fram så mycket god mat åt oss alla. Man blir varm i hjärtat vilken människa. Avrundade denna månad med att fotografera lite. Så tog augusti månad slut.

 
 

SEPTEMBER

Fotboll blev det såklart mycket av vårt lag IFK Ölme hade både hemmamatcher där hjälper vi till och tar emot entrén sedan är vi stora supporters. Det är bortamatcher som vi åker på och hejar på grabbarna. Kungsör blev en fin bortaresa för vår del.

 
 

Sedan har jag glömt en sak som jag gjorde i maj och juni jag flyttade till en större lägenhet vilket var så otroligt skönt och behövligt. Det blev också fina foto turer denna månad.

 
 

Storfors drog igång danserna med och det är Korpen Karlskoga som är arrangörer av dessa trevliga danskvällar. Detta blev en fin månad.

OKTOBER

Knack, knack välkommen oktober månad. Det blev en tur som vanligt till Björneborg och skivmässan lite nya skivor åkte med hem. Hittade så fina bilder som jag tog på en kiosk då jag och broder gjorde en fin tur upp i Värmland. Det är på Sörby kiosken dit upp vill jag åka igen och fotografera.

 
 

Sandins packade upp spelade upp till dans i Storfors en väldigt trevlig och fin danskväll. Kessy visar vilken stjärna hon är att sjunga hon rör sig så elegant på scenen. Junix kom också de till Storfors för att spela upp till dans.

 
 

Det bjöds in till fin höstmarknad vid Nyeds hembygdsgård i Molkom dit åkte jag. Efter det fortsatte jag till fotbollsplanen för att titta på fotboll. IF Nyedshov mot Nordmarks IF. Fotograferade även lite bilder där också.

 
 

Våra goda vänner i dansbandet Holidays skulle fira att det spelat och funnits i tjugo år imponerande. Det bjöds på stor fest i Svanskogs folkets hus. Jag och broder hade fått en speciell inbjudan så vi drog iväg. Fullsatt blev och var det. Grabbarna i Alvenfors hade kommit dit och skulle spela under kvällen. Tack och Grattis till de 20 första åren.

 
 

NOVEMBER

Dagarna går och vi skriver en ny månad november denna gång. November blev en av de mörkaste och blötaste månaderna i historien. Det var väldigt grått och mörkt inte mycket ljus och typ ingen sol heller. Började november med att spela teater med jobbet det var tio år sedan vi satte upp föreställningen ”Jorden runt på 80 dagar”. Nu var det så dags igen efter månader av förberedelser och repetera var det så dags att spela upp på Christinateatern här i Kristinehamn. Och det blev fullsatt första kvällen vilket var väldigt glädjande. Andra kvällen nästan lika mycket stort TACK till alla som kom och tittade.

 
 

Annars hände inte så mycket under november månad för min del. Mycket på grund av vädret men dans det åkte jag såklart ut på. Jag och broder hade fått en fin inbjudan från Brunnsparken i Örebro och Eva där. Anledningen var att Jannez skulle fira 40 år i Brunnsparken att det var fyrtio år sedan de gjorde sin första spelning där. Sedan hade min bror med sig lite gamla orkesterkort och vinylskivor där vi gjorde en liten trivsam utställning. Det kom en bra bit över sjuhundra denna kväll för att fira Jannez. Som de spelade sedan med och gammaldans. En trevlig kväll blev det helt klart.

 
 

I Storfors kulturhuset var det så åter dags för Matz Rogers att spela upp till dans. Behöver inte skriva att det var mycket folk för det var det. I Forshaga packade Lövgrens upp och bjöd på en härlig danskväll. Tänker lite spontant hur livet skulle sett ut om inte jag hade alla mina danskvällar. Stängde igen november månad nu.

 
 

DECEMBER

Jul, jul strålande jul nja inte riktigt än men nära på. Vi hade nu nått årets sista månad december. Å se det kom en dag med lite solsken vilket var enormt glädjande. Julfest låter väldigt trevligt. Och trevligt är vad det är när FUB har sin årliga julfest i Pingstkyrkan det brukar alltid samla mycket folk. Även ett gäng från Karlstad kommer och är med. Underhållning av far och dotter Bror och Anita. Kaffe med gott fika till ,tårta och så lotteri.

 
 

Hedins spelade upp till en fin, fin danskväll i Storfors och då Ola var sjuk (Krya på dig) Så valde Conny att komma ändå de spelade på två man han och Dennis. Se det gick galant och så mycket applåder de fick av publiken.

 
 

Julmarknad uppe i bygdegården i Kväggeshyttan utanför Kristinehamn är en given tradition. Då min bror fyllde 40 år i december skulle han ha kals just denna dag. Men jag fick honom att lite skjuta på kalaset så jag han åka upp till bygdegården det är ett måste varje år. Fina utställare med väldigt fint hantverk och sen obligatoriska skinksmörgåsen.

 
 

Länsdans i Holken Karlstad tillika lucia dansen är ett alltid populärt inslag. Fernandoz spelar och redan i början av året så pratas det om luciadansen. Mycket, mycket, mycket folk kom det och även ett fint luciatåg.  Vilken fantastisk kväll det blev Anders som sjunger i Fernandoz var supernöjd vilken fin härlig kväll vilken stämning vilken kör utbrast han.

 
 

Kjell Dahls avslutade säsongen i Storfors kulturhus dit kom det många glada trevliga dansare. Väldigt uppskattat och fint avslut på ännu en danssäsong. Kristinehamns innebandydamer spelade seriefinal hemma mot gästande Sunnanå och vann med hela 6-1. Samtlidigt hyllade man en av innebandyns största målvakten Sara hjorting som fick sin tröja hissad i Brogårdshallen. Nu började så sakta året lida mot sitt slut. Detta var mitt 2019 givetvis självklart har jag gjort mycket, mycket mer saker. Men plockade ut en del av allt som jag gjort.

 
 

Tack för att du läste och med dessa slutord vill jag önska er alla en god fortsättning på det nya året. Jag kommer fortsätta blogga på som vanligt.  Kram till er alla kära bloggläsare.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: