Jonnys orkester från Virsbo blev en ny glad överraskning i Storfors kulturhus

 

Att fara ut på dans är något jag tyckt om och framföralt gjort i många års tid. Det som är kul det är när man stöter på för chans att komma ut och lyssna på orkestrar som man aldrig hört live förut men som man kanske bara hört på nätet eller på skiva. Nu skulle det så bli dags för en ny bekantskap för mig Jonnys orkester heter ett dansband som kommer från Virsbo som ligger i Västmalands län. Jag hade tidigare under flera års tid hört och läst namnet i dansannonser men vet inte varför jag varit ute och lyssnat på Jonnys orkester men nu skulle det bli av. Gjorde mat hemma och åt innan jag hoppade in i duschen och gjorde mig redan klar. Så ringde mamma de var klara hemma så de kom och hämtade mig.

 
 

Fin väg där vi rullade fram och till Storfors vi kom där stod en hel del bilar redan trevligt tänkte jag. Sven och Kerstin satt sin vana trogen och hälsade alla dansgäster välkomna och tog emot entrén. Så dök grabbarna i Jonnys orkester upp de var tre till antalet. Väldigt trevliga vi hälsade dom välkomna till Storfors. Så slog klockan fem och danspubliken strömmade in i lokalen. En sista koll så drog de igång Du finns här i ina tankar var första låten ut i afton. Publiken fyllde dansgolvet och de gled runt och bara njöt.

 
 

De fick rejäla kraftfulla applåder av publiken. Hej och välkomna till Storfors så kul att åter stå här och spela för er. Vi heter Jonnys orkester och kommer från Virsbo. Välkommen hem heter nästa låt varsågoda. Så fortsatte alla att dansa. Dags att öka på farten Livet är till för att levas sedan De é du. Nu buggade de flesta och takten gick lite snabbare. Alltid på väg och Fools fall in love kom av bara farten. Dags för kvällens första gammaldans nu en Schottis klämmer vi till med.  De är så duktiga att dansa gammalt och fick så fint beröm av grabbarna i Jonnys. Lite lugnare nu på nästa dans då sade Jonny Så många barn och Min Angelic lugnade ner tempot och farten rejält. Tango av bara farten kom. Jag pratade med ett danspar som var väldigt nöjda med orkestern. Ja vilka grabbar att spela berömde jag.

 
 

Café le swing höjde upp på farten en aning.  Runt , runt dansade alla på dansgolvet. Ja dags för en hambo berättade Jonny. De gjorde sig redo publiken ställde upp sig. Frank Sinatra är musik som alltid går hem hos många. Jag såg en stjärna falla kom som nummer två i denna dans. Dags för lite värmländskt nu Sven Ingvars sade Jonny ja ni känner igen låten Jag ringer på fredag var det dags för. Kaffevals innan det så var dags för kvällens fikapaus. Vi slog oss ner för att dricka kaffe och ta en smörgås vilket var väldigt gott. Satt och glatt samspråkade med en del andra dansgäster. Så var det dags igen.

 

 
 

Ja kära publik då är vi i Jonnys orkester åter på scenen efter gott fika. I dina kvarter ska vi börja med snabbt fylldes golvet igen av dansglada människor. Lite Sven Ingvars igen Säg inte nej säg kanske. En låt med en lite rolig titel Dansbandsdänga stod på tur. Jörgen Ohlsson i Micke Ahlgrens har skrivit denna låt. Åter dags för gammaldans sade Jonny Pariserpolka varsågoda kära publik. De fick rejäla applåder tusen, tusen tack för att ni är så snälla sade grabbarna i Jonnys nästan i kör. En sommar i Provence är en väldigt fin omtyckt låt. Dags att åter höja upp farten Precis som förr sedan tar vi Svara mej Greta det är en låt som orkestern Juniors bla spelat in. I mitt innersta hjärta Peter Grundströms fina låt kom innan Tusen bitar tog vid. De höjde tempot en sista gång innan det var dags att spela kvällens sista dans. Så har vi nått slutet för denna mycket trevliga danskväll här i Storfors inledde Jonny med att säga till publiken. Vi vill tacka Sven och Kerstin såklart men ni vår fantastiska fina danspublik som ger oss så mycket applåder och hejarop. Kvällen är över heter kvällens sista dans tack och kör försiktigt hem.  Publiken gav dom rejäla applåder. Vi snackade lite med grabbarna tackade ordentligt för en väldigt fin danskväll. Första men absolut inte sista gången jag lyssnade till Jonnys orkester från Virsbo. Tack som vanligt till Sven och Kerstin och alla medhjälparna.

 

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: