Mycket folk blev en trivsam danskväll med Skåningarna i Forshaga folkets hus

 
 

Så var det åter dags att fara ut och iväg på en danskväll med min älskade broder Markus. Vi bröder som av en dansbandsmusiker 2009 blev döpta till Bröderna brothers skulle ut på ännu en danskväll. Denna gång till ett av vårt absoluta favorit danställe Forshaga folkets hus. Skåningarna med sångaren Joel Andreasson i spetsen skulle svara för musiken.  Efter att jag ätit hemma blev det lite ishockey på tv:n innan det var dags att göra sig klar för dansen. Hämtade min broder som så många gånger förut så drog vi sedan iväg Forshaga här kommer vi.

 
 

Ut på vägen igen rullade bilen och lugnt körde jag fram med dansbandsmusiken i cd spelaren i bilen. In i Forshaga vi svängde och framför Folkets hus parkerade vi. Patrik stod i dörren och hälsade alla välkomna. Inge Sandin som är arrangör satt som vanligt i entrén och hälsade alla välkomna. Dansen hade redan kört igång och det var ganska mycket folk redan från start vilket var enormt glädjande. Vill du komma tillbaka spelade Skåningarna som bäst Tack min vän kom efter denna låt. Lugnt och fint gled dansparen fram över dansgolvet.

 
 

Applåderna finns där per automatik ja vi är ju i Värmland. Tusen tack sade Joel vi ska öka upp farten  Vid foten av Texas sedan kommer vår nya singel från vår kommande skiva San Antonio heter låten.  Det var en riktigt skön go buggrökare som satte fart på alla. Oj, oj, oj vilket sväng En som jag känner buggade förbi och bara njöt. En annan gjorde tummen upp. Vilka applåder tackar den gillade ni sade Joel ja skrek publiken tillbaka. Jennys sång en låt skriven av Hasse Andersson kom efter denna rökare. Sen så en av de finaste dansbandslåtar som gjorts Emma. Tycker framförallt att melodin är så vacker likaså texten med. Joel sjunger med sin speciella stämma och klang han har något ärligt menat ett budskap i sin sångröst.

 
 

Tre små ord ökade upp farten Utan dina andetag sänkte sedan farten.  Dags nu för vår duktiga saxofonspelare Dan Gustavsson att plocka fram saxofonen och blåsa så fint för er alla i I can´t stop lovin you. Det rös i hela min kropp saxofon är något jag fullkomligt älskar. Och som han blåser och spelar Dan han är så total mästerlig han blåser sax som en stor Gud. Och vilka applåder han fick av publiken tusen, tusen tack sade han blygsamt artigt i mikrofonen. Dags så att åter öka på farten efter denna lugna fina låt förklarade Joel.  Måndag därefter Jag tror på kärleken.  Schytts är ett av våra största dansband genom tiderna Natten tänder sina ljus fick de en dunderhit med på Svensktoppen. Sedan var det dags för deras vikarie på klaviaturen Peter att sjunga Vem du vill ha. Ett äldre danspar stannade till vid mig vad duktiga de är att spela dessa Skåningarna perfekt dansmusik ikväll här i Forshaga. Carpe diem åter en ny låt som kommer på deras nya skiva.

 
 

Vi ska nu kära publik hämta fram en låt låna den från Norge Ljus och värme efter det ska Peter få sjunga Änglasjäl. Då satt redan jag och broder och fikade. Lyxade till det och tog mig en räksmörgås. Så fin dansmusik Skåningarna bjöd på och framförallt spelade ikväll. Satt och fikade småpratade med ett par herrar vid vårt bord som var så nöjda med kvällen. Så var det åter dags att börja spela igen för grabbarna. En tår på min kind sedan kommer Tårar från himlen. Varsågoda nu är vi tillbaka här på scenen sade Joel. Golvet fylldes och alla gled åt samma håll. Vilken fin låt sade en herre till Joel som log tillbaka. Dags att öka på tempot i nästa dans Öppna dina ögon sedan En man som han. En äldre herre torkade svetten ur pannan en annan pustade mellan låtarna. Peter svängde loss ordentligt med sitt dragspel Håkan höll takten på trummorna och Dan svängde loss med gitarren. Alla buggade och det svängde så himla skönt. Dags för lite ny musik igen vår senaste singel förklarade Joel en låt som kommer på vår nya skiva som vi håller på med. En hyresrätt i Alingsås heter låten. En mycket fin lugn låt som fick alla att stanna upp och bara njuta ute på dansgolvet. Peter Malmqvist är med och vickar i Skåningarna tog över micken och sjöng Tusen röda rosor.

 
 

Lite lugnare igen Om du stannar en stund följt av Did I tell you Jerrys stora hit. Applåder var många och även långa från publiken. Joel har något speciellt i sin röst som tänder igång publiken. Det spelar så otroligt fint Skåningarna det värmer så i både kropp och själ deras musik. Nu ska vi ut och resa åka lite tåg dags för Tågresan sade Joel. Det är en låt Danne Stråhed brukar sjunga och Wizex spela. Joel såg så nöjd ut där han stod och sjöng. Jag vill älska är en riktig favoritlåt för mig den kom efter tågresan. En kväll går så fort när vi har det så trevligt som i kväll här i Forshaga berömde Joel dags nu att ta farväl tacka och spela kvällens sista dans.  Vi vill tacka er alla som kom hit ikväll och dansade till oss i Skåningarna. Inge och personalen ett stort varmt tack för allt. Två ögon blå följt av Om du lovar stanna kvar ska bli kvällens sista dans. Sköt om er och kör försiktigt hem vi ses tack Forshaga sade Joel. Vi tog de sista bilderna stannade kvar medan grabbarna packade ihop och roddade ner alla instrument och sladdar, lampor och allt det andra. Riktigt glädjande att träffa så många jag kände och speciellt en fin vän som bor i Södertälje nämligen Jessica. Stod och pratade med henne och hennes kompis, Jan som jobbar i folkets hus kom med korvvagnen varsågod och ta er korv sade han. Klockan gick så vi tackade för oss ordentligt och började sakta rulla hemåt i natten. TACK Skåningarna för en fin danskväll.

Fridens Mikael. 

Kommentera här: