Mycket folk, säsongsavslutning Tommys bjöd upp i Forshaga Folkets hus

 

Tänk så fort tiden går vi skriver nu redan tjugoåttonde december och det är således dags för säsongens sista danskväll i Forshaga Folkets hus. Precis som förra året var det den fina dansorkestern från vår grannland Finland Tommys som skulle runda av höst säsongen. Och det roliga var att min vän Jessica och hennes mor skulle komma upp från Uddevalla och följa med på dansen. Dessutom skulle jag få träffa min goda vän och favoritarrangör Annette från Upperudslogen. Blev en liten tur på stan för att kolla på mellandagsrean och se jag fann lite nya kläder vilket var otroligt skönt. Tog även en fika på favorit fiket Café Paus. Sedan hem för att göra lite mat och byta om och göra mig klar för dansen.

 
 

Åkte sedan hem till mina föräldrar för de skulle också med på dansen. Det hade snöat ute så det gällde att köra försiktigt till Forshaga men det gör vi alltid. Men allt gick så bra och in framför folkets hus svängde vi och parkerade. Där stod redan en hel del bilar vilket bådade gott. Patrik som är ordningsvakt hälsade oss välkomna. Precis när vi steg in började Tommys att spela Vänta lite hörde jag Streaplers gamla låt. Det var riktigt bra med folk från start på dansen. Tom hälsade alla välkomna till Forshaga. I garderoben stod Per och hälsade oss välkomna likaså Kessy. Ja vi ska lugna ner det hela med Har du en vän du kan väcka mitt i natten sade Tom. Han hade två vikarier med sig i afton Peter bakom trummorna och mats vid klaviaturen. Så fick vi också träffa och kramas med vår favoritarrangör och goda vän Annette från Upperudslogen i Molkom. Har du en vän du kan väcka mitt i natten som kan ställa upp för dig sjöng Tom med sån stark övertygelse. Hasse Carlsson i Flamingokvintetten har skrivit låten.

 
 

Oh Julie höjde upp farten rejält sedan tog Markus över och sjöng Vindarna växlar. Lugnt över dansgolvet gled dansparen fram och bara njöt och trivdes. Vindarna växlar ibland har man fel ibland blåser vinden sjöng Markus. Lite Elvis står på tur kära publik Good look charm och Don´t be cruel nu var det bugg som gällde. Den tid vi behöver lugnade ner allt och farten gick i lagom fart. Så fint de spelade Tommys sedan bjöd Tom på en fin instrumental låt på sin gitarr. Lite Streaplers gung nu förklarade Tom Hela, hela dig och Ett fenomen sedan ska Markus få sjunga. Vi satt och njöt så kom min vän Jessica och hennes mor vilket var kul.

 
 

Dags för två lugna låtar igen Min tanke är hos dig sedan en låt som Lasse Berghagen skrev till oss En duva med bruten vinge. Det är en väldigt fin text i den låten och just texter är Lasse fenomenal att skriva. Och vilka applåder de fick av publiken de stod länge, länge och klappade i händerna. Vilken fantastisk fin danspublik ni är att spela för sade Tom och fick mer applåder.

 
 

En låt som blivit en stor hit för Tommys är En dag i taget den kom nu och sedan sjöng Markus jag sluter ögonen. Vi hade köpt fika och satt och åt så gott Tommys tog också de paus. Så mysigt sitta och språkas vid och bara koppla av. En halvtimme senare stod de åter på scenen. Ja nu är vi i Tommys tillbaka efter mycket gott kaffe smörgåsar och fika tusen tack till personalen här. Maria ska vi inleda med sedan tar vi Kom till sommaren min kära en äkta Tommys låt varsågoda. Lite musik från våran senaste skiva kommer nu lite snabbare då Muskler i vila sedan Stunder av lycka. Det blev ordentlig fart på publiken mer fart skulle det bli sedan kom ett rockmedley följt av jobbelåten. Stämningen var på max totalt nu. Publiken njöt de dansade bytte partner och klappade i händerna. Mats hängde på sig dragspelet och drog igång en ny dans. Peter höll takten så fint bakom trummorna.

 
 

Dags nu för en stor publikfavorit här kommer Främling sade Tom och möttes direkt av applåder. Sedan tar vi Elton Johns Sacrifice varsågoda. Tom sjöng med sin fina stämma så berörande så ärligt menat så träffsäkert rakt från hjärtat. Min vän Jessica ville så gärna höra Kerringa min kan ikke spela trekkspill den ska vi nu spela speciellt för Jessica. Det är en låt som Norska dansbandet Ole Ivars spelat in och även skrivit genom William Kristoffersen. Tindrande ögon är en go bugg låt som kom som nummer två i denna dans. Ted Gärdestad var en fantastisk artist och sångare han gjorde så fantastisk musik ihop med sin broder berömde Tom. jag vill ha en egen måne varsågoda. Du har nog aldrig trott på tårar det passar inte för min del när man är över femton vårar en otroligt fin melodi och låt.

 
 

Tommys största låt eller en av de största och mest älskade och önskade är Vår dotter som Hans Martin skrev med sin hustru Gunborg. Det gick ett sus genom publikhavet oj, oj. Hur är det i din himmel finns det änglar där vi saknar dig ännu syskon mor och far sjöng Tom så övertygande och fint. Publiken sjöng med stora delar av den. Detta var en väldigt fin danskväll. Titelspåret från vår senaste skiva Våga vinna varsågoda och av bara farten kom även Ljus och värme. Det är dags för oss i Tommys att spela kvällens sista dans sade Tom. Men först vill vi tacka arrangören och personalen med en stor applåd vilket mottagande och bemötande. Ni underbara publik tack för ni kom hit och dansade ikväll. Sista dansen Markus ska sjunga Dags att ta farväl. Men icke publiken stod kvar och klappade hårt i händerna oj, oj, oj sade Tom vill ni ha en till. Ja skrek alla Rock´n roll music fick avsluta allt. Vi snackade lite tackade för oss och sedan återstod resan hem för vår del. Tack Inge och personalen för denna säsong vi ses nästa år. TACK Tommys för den fina musik ni spelade och gav ss alla.

Fridens Mikael.

Kommentera här: