Sång, dans, glädje, sketcher , Thespis med sin 40:e nyårsrevy ”Med rätt att kränka”

 

Efter sex års vila och väntan så är nu Thespis i Kristinehamn tillbaka med jubileumsrevy den fyrtio i ordningen vilket känns enormt, kul hedarande och roligt. Först vill jag börja med att få lyfta fram en person Emelie Gustafsson som varit väldigt drivande till att detta har blivit av. Hon har lagt er ett stort fantastiskt arbete med ett stort hjärta. Tillsammans med Therése Andersson har hon producerat hela revyn. Det har märkts att nyårarevyn varit saknad av Kristinehamnsborna. Och riktigt kul när det nu är jubileum. Årets revy har fått namnet ”Med rätt att kränka” Och det är en blandning av sång, musik, sketch, och dans. Det är lite gammalt med tanke på att det är jubileum men framförallt väldigt mycket nytt.

 
 

När man gör, skriver och sätter ihop en revy så är det mycket av vad som hänt under det gångna året. Man plockat ut lite vad som hänt i världen, i vårt land men också mycket vad som hänt i vår stad och kommun. Det är aktuella händelser med glimten i ögat. Glädjande så är kvällens föreställning slutsåld. Vi bestämde oss för att gå iväg hela familjen vilket var väldigt trevligt och trivsamt.

 
 

När vi så kom ner var där redan mycket folk. Det var nämligen utsålt. Kul riktigt kul tänkte jag. Så slog de upp portarna och in strömmade folket. Så slog klockan sju och de drog igång. Först ut var nästan alla och det blev ett nummer fyllt med sång och dans. Det roliga är att i år medverkar två riktiga revy rävar Kate Swahn och Christer Andersson. De kom ut och gjorde lite tillbakablickar från tidigare års revyer. Sedan var revyn igång på allvar. Brobyggen, Bengt Olssons omtalade staty som det blev ett sådant himla liv om och vår stadspark fick vara med. Det blandades friskt med sång, dans till sketcher.

 
 

Varför så Trumpen heter ett nummer och syftar på Donald Trump. En given stor publikfavorit bland skådespelarna är Lena Hultin mycket på grund av hennes dialekt hennes breda Hagfors mål. Hon hade ett eget nummer Finn 5 fel. Det rev ner stora skrattsalvor från publiken. Ett nummer tog slut ett annat tog vid.

 
 

Denna revy hör till det bästa Thespis gänget gjort och skapat genom åren och jag har varit och titta på ganska många revyer genom åren. Hänt sett och hört tog upp en massa lokala händelser sådant som våra förtroendevalda kommunpolitiker och övriga i kommunen gjort under året. Det är en hel del blunder och gliringar. Möjligheternas man det numret syftar på Patrik Ekman en av Kristinehamns stora entreprenörer och företagare som äger en rad olika verksamheter. Pierre som spelar Patrik gör hans rolltolkning lysande och fånga alla hans drag till publikens stora jubel. Rökrutan får avsluta första akten. Nu blir det paus i tjugo minuter meddelade dom. Väldigt nöjda var vi alla så här långt med revyn. Så var det dags att bänka sig igen för nu skulle de åter börja. Emelie och Therése har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med Julia Johansson regi, Therése Stridsberg, Felicia Pettersson koreografi. Alla de ska nämnas stort för ett fantastiskt arbete som de lagt ner och skapat. How dare you fick inleda andra akten. Brottplats Kristinehamn en sida som finns på Facebook fick sig en rejäl gliring ett riktigt bra nummer.

 
 

Sedan var det dags för som jag tycker revyns bästa nummer Thespis nyårssoffa med gäster. En fantastisk dialog och konversation mellan allas vår älskade Leif GW Persson och konstnären Lars Lerin. Anders Larssons tolkning av Lars Lerin är så mästerlig han har lyckas fånga varje drag av Lars och lockat fram den där typiska dialekt och röst som Lars har. Det rev ner rejäla applåder från publiken som vek sig av skratt. Det mycket samspelta husbandet under ledning av Adam Fresk fick i flertal nummer sjunga och spela.

 
 

En hel del nummer är gamla nummer som de plockat upp med tanke på att det är en jubileumsrevy. Så var det så dags för finalnumret där alla deltog. Efteråt stod hela publiken och gav ensemblen stående ovationer. Så de fick komma in en gång till på scenen och ta emot publikens hyllningar. Vil rikta ett tack till samtliga för en fantastisk fin väl genomförd revy. Hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa revy nummer 41.

Fridens Mikael.

Kommentera här: