Östervik – Stadsbondgården i Kristinehamn

Här i Kristinehamn ligger Östervik Stadsbondgård ute vid Östervik. Det är ett mycket populärt utflyktsmål att åka dit ut och titta på alla djuren.  Här ligger också Österviks kapell som har en lång historia bakåt i tiden. Här kan man Strosa runt och titta på alla djur, här kan du träffa på alpackor, hästar, får, grisar, höns, getter, kaniner och katter. Du kan även hoppa i hopptornet och landa mjukt i halm. Har man barn är detta ett perfekt fint utflyktsmål.

 
 

Nyligen fick de fina små söta lammungar och de ville jag åka ut för att titta på. Men också för att fotografera blåsipporna som kommit upp runt om kapellet. Det är en otroligt naturskön plats att strosa och vandra runt i.

 
 

Vädret var helt fantastiskt trots att det blåste lite grann. Packade ner kameran och åkte sedan iväg. Ut på vägen. Det var fler som haft samma tanke som mig.

 
 

Jag tog lite kort direkt och det var så fint. Såg små söta får och hästar som gick i hagen och betade. Gång på gång åkte kameran fram och ivrigt tog jag bilder.

 
 

Såg de första blåsipporna de är så fina när de slagit ut. Solen lyste på de och det var väldigt skönt att gå runt där med kameran. Så kom jag till kapellet. Österviks kapell där har jag konfirmerat mig. Men dit åker jag varje år på julafton på midnattsmässa som är väldigt fint. Nu har det inte blivit något besök tack vare pandemin. Gick sen vidare för jag ville se på de söta lammungarna. Å gud så söta och fina de var där de låg. Började känna mig nöjd. Nu skulle jag åka hem och inviga mitt våffeljärn. Gött, gött våfflor med grädde och sylt på. Och såklart en kopp kaffe till det. Detta blev en väldigt fin dag.

 
 
 
Fridens Mikael.

Kommentera här: