Seger för IFK Ölme mot gästande Storfors FF U 3-0

Så var det åter dags att bege sig ut till Ölme IP för vårt lag IFK Ölme hade hemmamatch mot gästande Storfors FF U. Åren är väldigt många som jag hejat på och framför allt lagt ner ett stort ideellt arbete inom IFK Ölme. Det är verkligen klubben i mitt hjärta. Det är så mycket som jag genom åren hjälpt till med allt från att ställa ut reklamskyltar vid arenan då vi spelade inne i stan. Jag har även skött om resultattavlan, sålt Bingolotter tagit emot entrén. Det senaste var att jag och min bror hjälpte till vid jul med att sälja julgranar. ALLT detta är har varit och är enbart kul. Men främst är jag en stor supporter till detta lagen denna fina förening ute från slätten.

 
 

Vädret var inte det bästa det regnade en hel del men ut skulle vi såklart. Hemmamatch i division sju östra mot Storfors FF U. Storfors har ett lag i sexan och sitt andra lag i sjuan. Det blåste en hel del vilket det alltid gör ute på IP.  Men trevligt ändå. Nu när vi begärde oss ner för att börja om i sjuan så är det kul att en del av de äldre spelarna kommit tillbaka för att hjälpa till. Det visar ett enormt hjärta för IFK Ölme.

 
 

Klockan slog ett och domaren blåste igång matchen. Nu ha hade regnet tilltagit men det skulle lite senare ge sig. Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen och nästan direkt skapade ett par farliga lägen. Men Storfors målvakt kunde avvärja och rädda bollarna och skotten som kom.

 
 

I den 35.e matchminuten fick Ölme ett fint läge som Mohamed Ramadan Mohamed satte i mål 1-0 till Ölme. Stärkta av ledningsmålet fortsatte hemmalaget att skapa farliga lägen. I den 41:a miinuten höll sig Yosef Teame Okubamichael framme och gjorde 2-0. Några fler mål blev det inte utan man gick till paus vila med en 2-0 ledning.

 
 

Det kändes riktigt gött när jag gick för att köpa mig en kopp kaffe och en korv med bröd i kiosken. Nu hade solen brutit fram och det blev riktigt fint väder. Ölme var det bättre laget och skapade mest framåt. De kändes lite hetare och vassare i sina anfall. Storfors stack upp då och då med några halvfarliga kontringar. I matchminut 51 ökade Ölme på till 3-0 genom Patrik Jacobsson Duljaj. Det tråkiga var att Storfors tvingades byta målvakt då deras målvakt skadade sig. Jag hoppas det gick bra för honom Ölmes lagkapten Stefan Andersson hade en stenhård nick rakt på målvakten som han räddade.

 
 

Nu hände inte så mycket Ölme bevakade sin ledning och Storfors försökte spräcka nollan utan att lyckas. Någon minut lade domaren till innan han satte pipan i munnen och blåste av matchen. Ölme hade vunnit matchen med 3-0.

Fridens Mikael.

Kommentera här: