En dagstur till Filipstad, Mc premiär med massa motorcyklar

 
 

Det är en väldigt fin tradition som varit i ett stående inslag och ett säkert vårtecken i minst eller runt kanske över fyrtio års tid. Det är en tradition de startar i Kristinehamn åker sedan till Filipstad där gör de ett stopp på torget. Fortsätter sedan till Karlstad där de gör ett stopp innan de åker tillbaka till Kristinehamn. Sen ett par år tillbaka har jag valt att åka till den fina mysiga staden Filipstad. Det är en stad som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Där gick jag bland annat mitt andra och sista år på gymnasiet. Det är en väldigt fin stad med mycket historia. Invånarna och människorna där är väldigt trevliga och vänliga. Så det är alltid lika kul att åka dit upp.

 
 

Jag hade planerat att åka buss upp för att på så vis uppleva lite gamla minnen. Jag åkte nämligen buss nästan varje dag när jag gick gymnasiet där och det är väl inte den roligaste vägen att åka. Vädret denna långfredag var helt underbart klarblå himmel och en stor värmande sol. Satt vid mitt köksbord och åt frukost. Så skönt att bli lite bländad av solen. Satt med en god kopp kaffe och planerade dagen. Klockan 09:05 skulle bussen gå.

 
 

Gjorde mig klar och packade ner de saker jag skulle ha med mig för att klara av dagen. Sedan åkte jag iväg och parkerade bilen vid resecentrum, järnvägsstationen. Stunden senare kom så bussen. Visade min biljett och steg på. Vilket härligt äventyr. Så många minnen som dök upp i mitt huvud nu. Klockan slog och bussen åkte iväg. Så kul nu var jag på väg mot ett spännande äventyr.

 
 

In i Storfors för att ta på resenärer där sedan vidare mot Nykroppa. Där steg det på fler resenärer. Nu började jag så smått att närma mig Filipstad busstation. Så kul så skönt att vara tillbaka i Filipstad. Vädret var som hemma alldeles underbart härligt och varmt. Fram med kameran för att ta lite bilder direkt där.

 
 

Gick vidare mot kyrkan där jag tog lite bilder och ut över sjön som heter Daglösen. Sjöng så fin och en fågel syntes flyga genom skyn. Klockan elva skulle kortegen starta i Kristinehamn. Jag vände om och gick sakta in mot torget.  Där var det full aktivitet redan. Lottakåren höll på att packa upp de skulle i vanlig ordning ha hand om serveringen sälja kaffe, dricka, korv och lite annat. Tiden gick och de första motorcyklisterna började så smått att rulla in mot torget.

 
 

Lite innan tolv skulle resten komma. Det är och känns lite högtidligt och festligt ett riktigt vårtecken tycker jag. Nån ropade att nu kommer de. Så svängde de in på Viktoriagatan och rullade fram till torget. Funktionärerna stod och visade de vart de skulle köra. Många var de som rullade in och många, många fina motorcyklar var det en väldigt fin vinröd Harley Davidson kom det likaså en blå med samma märke. Det tycktes aldrig ta slut. Vi får ta in och hänvisa de hit sade en av funktionärerna. Två grabbar satt på scenen och spelade de bjöd på en massa härliga låtar. En tjej gick upp och hälsade alla välkomna till Filipstad. Så kul att se så många här idag.

 
 

Hon berättade hur många som startade i Kristinehamn men också hur många som tillkommit. Så roligt detta var. Klockan ett skulle de så sakta rulla vidare mot Karlstad. Åkarna fick och gav varandra en rejäl applåd. När så motorcykelåkarna hade åkt vidare så gick jag också vidare för att ta lite fina kort. Gjorde stopp på min promenad och väg.

 
 

Kameran åkte fram flera gånger om och nya bilder tog jag. Vilken dag vilket väder i Filipstad. Förbi Ferlin skolan gick jag och stannade till en stund för att andas in den klara friska luften. Gick sedan vidare in på ICA kände att jag behövde lite näring eller något att äta på. Jag skulle förvisso äta mat sedan men det var ett tag till dess. Köpte Wasa sandwich som är mycket god.

 
 

En dricka med så var jag redo att promenera vidare. Mot nya mål stannade utanför Ferlin museet. Sedan gick jag förbi Bergskolan och även Wasabröd. Järnvägsstationen stannade jag till vid och tog lite bilder på. Fick en känsla av att här har minsann många tåg både gått iväg och stannat. Satte mig på en bänk och vilade en kort stund innan jag gick vidare. Nu var jag dels hungrig dels skulle bussen gå om en dryg timme.  Beställde mat och åt innan jag tackade för mig och klev på bussen som skulle ta mig via ett par byten hem så småningom. TACK för denna gång Filipstad.

 
 

Fridens Mikael.

   

Kommentera här: