Matmarknad i kvarteret Vågen i Kristinehamn

Förr arrangerades det en matmarknad en gång i månaden nere i stan i kvarteret Vågen. Där såldes mycket krav och närodlade produkter, lite handarbeten och det var alltid fullt med besökare där och handlade. Sedan försvann eller lades detta i malpåse. Nu ville två handlare och butiksägare ändra på detta och återinföra marknaden. Det är Henrik Bergström som äger och driver butiken Retrovågen och Annalena Åkerstedt som driver butiken Tant Anna.

 
 
 

Vädret visade sig från sin bästa sida och jag gjorde mig klar hemma och tog mig en riktigt skön promenad ner till stan. Fåglarna kvittrade och solen värmde så skönt.

 
 

När jag kom ner var det redan full fart där det var några som hörsammat och stod och sålde. Sedan var det väldigt mycket folk ute som strosade runt och kikade en och annan handlade lite med såklart.

 
 

Kristinehamns historiska museum höll också öppet. Där pågår till den sista augusti en dansbandsutställning. Även en utställning med Pippi Långstrump finns också att beskåda där. Jag kikade runt och hittade lite små grejer som jag köpte med mig hem.

 
 

Även en bok inne hos Henrik hittade jag en bok som handlade om fotografering. Köpte även en fantastisk god dryck som var riktigt god, Det gällde att dricka mycket denna dag för det var väldigt varmt. Slog mig ner i den trivsamma fina miljön utanför och pratade med lite folk som jag kände. Sedan tackade jag för mig och började sakta gå hemåt. Detta var väldigt trevligt och trivsamt ett stort TACK till Henrik och Annalena besök gärna deras butiker och handla och framför allt handla lokalt i Kristinehamn.

Fridens Mikael.

Kommentera här: