Julafton med en fin midnattsmässa som avslut på kvällen

 
 

Så var dagen kommer åter var det julafton och glad blev jag då jag vaknade i min säng och tittade ut. Ingen snö förvisso men minusgrader och lite frost på både mark och träden av ändå en liten julkänsla i kroppen.

 
 

Steg upp och gjorde i ordning lite frukost som jag åt medan tågen åkte förbi utanför mitt köksfönster har jag stora genomfartsvägen sedan järnvägen. Så gott med frukost och en kopp kaffe. Plockade ihop alla saker jag skulle ha med hem till mina föräldrar och klädde på mig. Tog sedan en riktigt skön promenad hem till mina föräldrar.

 
 

Det var ett underbart härligt väder minus 11 grader jag bara gick och njöt totalt. Så vackert och solen var framme och värme en klarblå vacker himmel. Mina föräldrar och broder bor inte så långt ifrån mig vilket är oerhört skönt. Det blev en ganska kort men ändå väldigt skön promenad hem till de.

 
 

Tog lite bilder med mobilen på vägen ut. Så skönt att kliva innanför dörren och känna doft av julmaten. Många goda olika dofter nådde min näsa. Välkommen hit sade de i kär tack så mycket svarade jag. Nu var jag hemma nu ska här firas jul ordentligt.

 
 

Så var det dags att sätta sig till bords och äta av julmaten som mor och far lagat till med lite hjälp av mig och min bror Markus. Mycket gott med mat nu var magen hungrig. Tuggade glatt i mig av allt det goda på bordet i lagom mängd såklart. Jag har alltid ätit en lagom mängd av julmaten varje år.

 
 

Klockan tre skulle så årets jul värd Babben Larsson hälsa alla välkomna och även tända det berömda ljuset. Hon var som alltid fantastisk och på sin klingande härliga gotländska hälsade hon alla välkomna. Jag ska göra mitt bästa för att sprida och ge er julkänsla vi ska umgås här fram till klockan nio ikväll. Så är det dags för Kalle och alla hans vänner en riktig klassiker som gått i tv:n sedan många, många år bakåt i tiden.

 
 

Bäst gillar jag campingsemestern. Med Musse, Långben och Kalle. Någon sade ett år att det finns en längre version av denna vilket jag aldrig har sett. Askungen är också en stor favorit då de skäller på henne men mössen och alla andra gör i ordning hennes klänning så hon kan på balen gå. Ferdinand där han luktar på sina blommor.

 
 

Efter Kalle kom så en riktig tradition en film som de visar varje jul Kan du vissla Johanna där Berra letar efter en morfar och finner en i Per Oscarsson. Denna fantastiske skådespelare som inte längre finns ibland oss. En av de största vi haft i vårt land så otroligt många roller han spelat genom åren. Den är en väldigt varm fin kärleksfull film.

 
 

Dags sedan för kaffe innan vi skulle dela ut julklapparna till varandra. Det är kul att både se och höra de andras reaktioner för det som jag köpt åt de. Alla blev väldigt nöjda min bror tackade mig flera gånger, likaså både mamma och pappa gjorde likadant. Jag lade mig en kort stund för att läsa lite i en bok jag läser nu. Fick några saker jag behövde till min lägenhet. Sedan en bok som heter ”Kungen” Det är en bok om bordtennisspelaren J-O Waldner. Han har en makalös karriär och har vunnit precis allt som går att vinna som bordtennisspelare. En annan bok som jag fick var Kikki Danielssons nya bok ”Du vet ingenting om mig” Det är en bok som ska bli intressant att läsa.

 
 

Åter dags för en riktig tradition som jag måste se varje år på julafton Svensson, Svensson firar jul. Fastän jag har sett det i så många år så tröttnar jag aldrig på att se det. Man bara älskar rollfigurerna Gustav och Lena sedan barnen Lina och Max. Man tröttnar aldrig på att se detta år efter år. Dags sedan för Karl Bertil Jonssons jul som är en riktig klassiker. Det var dags för en smörgås och lite julmust. Sedan göra sig klart för att åka ut till Österviks kapell på midnattsmässan. Det är en oerhört fin tradition som vi haft i så många år att avsluta julaftonen med att åka på mässan. Efter mässan stod prästen och hans dotter och tackade alla som kom. Tack för en fin mässade sade jag, då tittade han på mig och på min mössa som jag hade på mig heja Degerfors. Ja detta Degerfors som berör och engagerar så många människor. När vi kom hem borstade jag tänderna sedan somnade jag så gott i sängen hemma hos mor och far.

 
 
Känslan var sedan skön att vakna dagen efter där hemma och få känna julkänsla på riktigt och bara koppla av.
 
Fridens Mikael.