Första majfirande i Järnvägsparken

En tradition som jag haft i väldigt många år är att gå till Järnvägsparken och titta, delta i Vänsterpartiets förstamajfirande. Första maj som ju är arbetarrörelsens dag är en viktig dag. De flesta år som jag gått dit så har vädret varit bra eller i alla fall uppehåll. Nu var det ingen risk för nederbörd för det var en klarblå himmel och sol åter sol som värmde så oerhört mycket.

 
 

Det brukar alltid vara sång, musik lite dans och såklart en som håller första majtalet. Siri Hasting från Karlstad var årets första maj-talare. Vädret gick inte att klaga på strålande solsken och värme. När vi kom dit var det redan många åhörare och människor som samlats där.

 
 

Anne-Marie Wallouch, deltidskommunalråd hälsade alla välkomna. Hon berättade vidare om en insamling som de har där pengarna skulle gå till ett viktigt projekt. Pappis med två vänner steg sedan fram och bjöd på fin sång och musik. De som satt och lyssnade klappade takten när de sjöng och spelade. Även Anne Hølmebakk var uppe och talade. Anne är aktiv inom Region Värmland som bland annat ledamot.

 
 

Så steg årets huvudtalare Siri fram och höll ett riktigt fint första majtal. Jag gick och fick mig en kopp kaffe. Mera sång och musik blev det. Många var det som jag känner träffade jag på där. Så steg Anders och Magnus fram två stora starka profiler på det lokala planet i Västerpartiet. Tillsammans med åhörarna klämde de i och sjöng Internationalen. Efter det var allt slut och vi åkte hemåt.

 
 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: