Publikrekord för Matz Rogers i Karlsholme folkets park

 

I Mariestad ligger en av Sveriges finaste folkparker Karlsholme folkets park. Alldeles invid Vänerns strand ligger den belägen. Onsdag och det var dags för trivseldans eller PRO dans i parken. Vi bestämde oss för att åka ner för våra goda vänner, de oerhört stora publikfavoriterna Matz Rogers skulle spela. Så många år, så många mil men framför allt så många danskvällar jag genom åren varit ute på med Matz Rogers. Det är som jag brukar säga de bästa pojkarna att spela dansmusik. Genuin mogen dansmuik när det är som allra bäst kryddad och spetsad med Kalle Örtlunds fenomenala mästerliga gitarrspel. Ulf Gullbrand och Roger Anderssons saxofonspel med dubbla saxar är ren skär äkta magi som tar en till himmelriket. Jag har alltid varit och framför allt är en stor saxofonälskare.

 
 

Matz Rogers är ett riktigt klassiskt dansband som står för det traditionella om man nu ska kategorisera eller placera in i fack vilket jag inte tycker om att göra. Efter en arbetsdag så var vi på väg mot Mariestad hela familjen. Vädret var fint då vi rullade fram. Passerade Gullspång. Otterbäcken och förbi två fina kyrkor som ligger efter vägen. S rullade vi in i den fina folkets park Karlsholme som den heter. Så kul att åter vara där. Jag och broder åker ju dit och även är med och arrangerar Stora Folkparksdansen i augusti månad. Betalade entrén och steg in. Grabbarna i Matz Rogers blev väldigt glada av att se mig där och övriga familjen.

 
 

Klockan slog 18:00 och grabbarna steg på scenen. God afton Mariestad och Karlsholme folkets park började Janne. Vi heter Matz Rogers och ska spela dansmusik för er ikväll. Vi smyger i gång med Låt en morgon vakna därefter kärleken ska vinna varsågoda. Ut på dansgolvet gled dansparen ett efter ett i en strid ström. Applåderna var kraftfulla och långa samtidigt många. Tackar sade Janne.

 
 

Vi höjer farten i nästa dans. Herrarna ska få blåsa i sina saxofoner Till mitt eget blue Hawaii och höga berg djupa hav kommer nu. Så många trevliga människor och många som jag känner var där och dansade. Dags att lugna ner tempot Is it wrong sedan ska Kalle få bjuda på lite gitarrgodis Thomégrend 14. Som han spelar det låter mästerligt när han så vant för handen och fingrarna över strängarna på gitarren. Är det något Matz Rogers kan så är det just att spela.

 
 

Alla tårar är för dig följt av Du läser mellan raderna Carina kommer här och nu. Ett danspar stannade upp framför Janne och gjorde tummen upp, ett annat kastade ur sig ”gud va bra ni spelar”. Ulf sjunger så mjukt och fint och det märks hur mycket han älskar att stå på scen. Roger log och började sjunga. Applåderna är långa, långa och många. Mycket folk som gled runt och bara njöt av musiken. Ja vi ska på publikens begäran spela en Pariserpolka den kommer bara jag har räknat in skojade Janne. På med dragspelet Roger så var de i gång. Tackar, tackar vi ska höja farten igen du är nummer ett. Ja svarade min bror blixtsnabbt, oj där var du snabb Markus sade Janne skämtsamt.  Dej ska jag älska all min tid både skrev och vann Mona Gustafson Hänt meloditävling då hon var sångerska i Leif Bloms. Den sjöng Roger så otroligt fint.

 
 

Publiken stod kvar på golvet och applåderade rejält. Va snälla ni är sade Roger och Kalle i kör. Det märks att dessa grabbar har en stor plats i danspublikens hjärtan. Vill du bli min nu skruvar vi upp farten. En del buggade och de andra bara dansade vidare. Vi har nått fram till kaffevalsen sade Janne innan vi ska ta kvällens fikapaus. Då satt vi redan till bords med en god köttbullsmörgås och en kopp kaffe. Det var en riktigt trevlig kväll. Steg in till Matz Rogers som satt och fikade och var väldigt nöjda med kvällen.

 
 

Kul med så mycket folk sade grabbarna. Så kom två damer in och ville göra upp det ekonomiska. Ja sade ena damen det är mycket folk ikväll. Men fortsatte hon i nästa mening vad bra ni spelar, så fantastisk musik. Vi får tacke sade Roger på bred värmländska. Dags så att åter börja spela. Va tar vi sade Kalle Darling och hjärtats röst svarade Janne bakom sina trummor. Han räknade in och dansen tog åter sin början. Mera applåder och glada leenden på dansgolvet. En trevlig herre Roy var riktigt nöjd med kvällen. Så fina kort du tar Mikael sade ett annat danspar. När countryn kom till Skåne höjde upp farten. Herrarna ska få hänga på sig saxofonerna och blåsa i låt nummer två käre John.

 
 

Dags så för en av danskvällens finaste låtar Sakna och aldrig glömma sjunga bland annat Thorleif men här är det Ulf Gullbrand. Det ger en rysningar i kroppen. Denna varma mjuka fina sångröst. Efter den var det åter saxar i harbour lights. Magiskt med dubbla saxar. Något som också är så berörande vackert det är när Matz Rogers spelar och tolkar Thorleifs låtar. Med dej vill jag leva sjöng Ulf och det var precis som Thorleif skulle stå där och spela o sjunga. Dags för Kalle Örtlund att spela guitar boggie men ge han en rejäl applåd först sade Janne. Vilka kraftfulla applåder han fick av publiken. När man har det trevligt går både tiden och kvällen för fort. En av arrangörerna från PRO var uppe och talade, tackade publiken. Ja kan meddela att det ikväll är publikrekord vilket är fantastiskt kul. Nästa dans här i Mariestad är Hedins. Men kära publik ge en stor applåd till Matz Rogers vilka grabbar att spela. Vilka applåder de fick av publiken. Klapp, klapp mera applåder till Matz Rogers sade herren. Tusen tack det värmer hjärtat sade Janne. Vi älskar att åka ut och spela. Du gav mitt hjärta tror jag första låten i sista dansen hette därefter Flamingokvintettens Lilla Ann med detta säger vi tack från Matz Rogers. Mera applåder till grabbarna. Vi tackade de ordentligt och styrde hemåt nöjda efter en fantastisk fin danskväll.

Fridens Mikael.

Kommentera här: