En gräshoppa på fönsterrutan!

Hej idag börjar en ny vecka och för mig en ny arbetsvecka. När klockan ringer 05.10 känns det så skönt att stiga upp och göra mig klar duscha, läsa lite nyheter på internet innan det är dags att bege sig till jobbet. Jag vaknar varje morgon med ett leende på mina läppar att få åka och jobbar och framförallt få träffa alla fina ungdommar på jobbet. brukar bli en kopp kaffe då jag kommer till jobbet innan vi personal har mörgon möte och går igenom dagen.

Man får så mycket glädje och värme varja dag från brukarna. Hade på efternmiddagen lite möte med våran chef Göran som är så otroligt bra och duktig med stor kunskap så är han en av dom bästa chefer jag haft. han är så mån och omtänksam om sin personal bryr sig hur det går och hur man mår. Men när vi hade mötet fick min chef på jobbet Lasse se en gräshoppa sitta på fönsterrutan. Jag var inte sen att ta fram kameran och plåta lite bilder det var första gången jag fick se en på så nära håll. Filmade också då den klättrade och gick uppför fönsterrutan. 
Gräshoppa.Gräshoppa.Gräshoppa.

Gräshoppa.Gräshoppa.Gräshoppa.

Lite fakta om gräshoppor:

 

Gräshopporna har långa kraftiga bakben som de kan använda till meterlånga hopp. De är mestadels växtätare och dagaktiva. På bakbenen har de ett räfflat organ som de genom att gnida med vingarna åstadkommer ett starkt högfrekvent läte som hjälper dem finna en partner. Gräshopporna har ofullständig förvandling, dvs ur ägget kläcks en larv, kallad nymf, som liknar de vuxna insekterna med undantag för att den är mindre och saknar vingar. Något puppstadium finns alltså inte.

 

Gräshopporna kan ofta höras på soliga ängar och åkrar på högsommaren och bidrar starkt till vad vi kallar högsommarstämning. Vanligast i Sverige är ängsgräshoppan Omocestus Viridulus, som på ryggen är grön till färgen, ibland närmare brun, och på undersidan gulgrön. Gräshoppor förväxlas ofta med syrsor och vårtbitare, och i Sydeuropa cikador, som alla är mer nattaktiva. Vårtbitare är dessutom rovinsekter.

 

Fakta och källa:  http://sv.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A4shoppor