Regnig säsongspremiär i Upperudslogen med 25-års jubilerande Micke Ahlgrens!

 

När den sista tonen klingar ut i slutet av augusti känns det väldigt vemodigt det är ett tecken på att sommaren är på väg bort, ett tecken på att logdansen är över för denna gång och säsong. Då kommer hösten med stormande vindar som viner mellan björkarna och sedan snön som lägger sig som ett vitt täcke på marken. Temperaturen den smiter ner mot nollan och under den och ger oss kyla. Det är då man vill plocka fram bilderna, blogg inläggen man gjorde under vårens och sommarens danskvällar i folkparkerna och danslogarna för att minnas tillbaka och för att längta till nästa sommar. Och tiden gick och nu var det åter dags för säsongspremiär vid som vi säger ”Vår loge” Upperudslogen i Värmländska Molkom. Som vi har längtat efter denna dag och kväll.

 
 

Och något som mer är väldigt kul är att jag och min broder skapat en ”Fan-sida” På Facebook till Upperudslogen. Där vi lagt in en massa dansbilder samt en massa fina bilder runt omkring logen allt för att hjälpa och göra reklam för denna fina loge och att locka fler dansare dit. Så när man är inne på Facebook sök efter ”Upperudslogen”. Vädret hade mer att önska det var kyliga kalla vindar som blåste och det regnade tyvärr vilket var en dålig start men humöret hos mig och min broder Markus var som alltid på topp.

Fixade lite hemma åt mat hos mina föräldrar då vi skulle iväg på fotboll. Det regnade ganska rejält då vi steg ur bilen men under matchens gång så slutade det att regna och vi kunde glada fara hemåt efter att vårt lag IFK Ölme vunnit med 3-2. Hem in i värmen var det nu som gällde men också duscha raka sig och klä upp sig det är viktigt för mig. Hel, ren och uppklätt ska det vara då man far ut på dans för det är för mig högtidligt.

 
 

Gjorde mig klar hemma och poppade dansbandsmusik för fullt. Styrde iväg och hämtade upp broder så var vi iväg sekunden senare. Ett kort stop i Väse för att tanka så rullade vi sista biten fram till Upperudslogen. Men innan logen stannade vi för att göra en liten videohälsning som vi bröder brukar göra. Sedan åkte vi in vid logen och parkerade bilen. Det regnade end el då vi steg ur bilen men det gjorde inte så mycket. Vi var två överlyckliga bröder för nu var det igång. När vi parkerade tittade vi på varandra och sade samtidigt äntligen som en viss Gert skulle uttryckt sig. Vilken kväll som låg framför oss trots regnet. Vi snackade lite med Patrik som är ordningsvakt sedan kom ju Ahlgrens grabbarna en efter en och hälsade glatt på mig och broder.

Vart har ni gömt solen skojade Kent innan vi betalade entré och gick in. Allt var sig likt minsann. Lite snack med grabbarna och ett par andra dansgäster så gjorde sig grabbarna redo att sparka igång denna säsong vid logen. En sista koll lamporna tändes hejsan allesammans sade Micke varmt välkomna denna småkyliga kväll vid Upperudsloge. Vädrets makter kan vi inte göra något åt i kväll men vi lovar att sprida värme med vår dansmusik. Kul att få vara här för första gången vi ska inleda med Nyanser och efter det Vinden har vänt varsågoda och välkomna. Det märks direkt vilket rutinerat mogen dansband Micke Ahlgrens är så fint de spelar med sån säkerhet sån proffsighet i allt de gör. De är så grymt duktiga instrumentalister alla fyra. Våran kärlek kan verkar rätt skör ibland men vi älskar varann ändå Å vi söker nyanser sjunger Kent med sin fina stämma. Applåder i massor efter första dansen så där nu var det igång för vinden har vänt och molnen lättar upp i skyn sjöng Micke Ahlgren som gett namn åt orkestern som i år firar hela tjugo fem år.

 
 

Klapp, klapp tack snälla ni vi ska öka lite, lite lätt på nästa dans i Vägen hem och därefter Return to sender. Nu byttes danstilen från foxtrott till bugg. Jörgen Olsson stod så tryggt bakom sin klaviatur och spelade med sån säkerhet.  Gott folk jag ska nu presentera för er kära publik Petter Sand han ska få blåsa och spela vackert lugnt i Forever and ever. Kraftiga applåder efter denna fina låt blev det lite snabbis nu talade Micke om för publiken Aldrig, aldrig mer. Vi har får dryga två veckor sedan släppt en ny platta från den ska bli bjuda på I just wanna dance with you följd av Små, små ord. Dansparen dansade så nära varann och allt bara flöt så fint. Det är inte bara Micke och Kent som sjunger även Jörgen bakom keyborden sjunger som nu i Hello Josephine. Sen kom See you later alligator. I dina kvarter är en fin låt från nya skivan Livs levande 4 därefter skulle de ske något historiskt. Micke berättade att i 22,5 år har Petter Sand spelat i Micke Ahlgrens och så en dag kom han och sade du herr Ahlgren jag vill sjunga en solo låt. Sagt och gjort han tog ton i Anna och mej så fint han sjöng i denna svängiga låt. Nu närmade vi oss kvällens paus och jag gick ut för att hämta lite luft då kom Anette som är arrangör vid Upperudslogen och sade att ta med dig broder in sen i pausen s går ni in med orkestern och fikar. Det bugar och tackar jag för svarade jag vilken gästvänlighet som hon ger alla dansbanden och även publiken som kommer hit och dansar.

 
 Vi ska köra lite Värmländskt  ja först ska Kent sjunga Livet det har varit gott mot mig. Sedan blir det Värmländsk allsång i ett Sven Ingvars medley sen tar vi en gammel tjo då det är sommar. Ja självklart kom också Främling och hela publiken sjöng med och alla bara njöt av denna låt därefter kom Stand by me. Jag rös till så fint denna orkester spelar Micke stod där framme och bara njöt där han blickade ut över dansgolvet. Nu blev det vals och schottis det gör sommar och logdans till. Efter detta spel gick vi med grabbarna in och fikade där hade Anette dukat upp så mycket gott fika. Oj vilken värme sade grabbarna jag vet inte om jag orkar klämma i mig en macka sade Micke men högg ändå in. Anette kom och snackade lite med pojkarna. Kaffe smakade gott och värmde. Halvtimmen senare var vi på väg ut. Kent satte sig till rätta bakom trummorna en sista koll okej vi åker. En, två, tre, fyr så var dansen åter igång. Tredje gången gillt som Vikingarna fick en hit med tillsammans med Jacob Dahlin bjöd de först på därefter kom ett medley med Vikingarna låtar. Kent sjöng så fint likaså Micke, Petter och Jörgen.  Vilken start på andra halvlek publiken stod och klappade länge i händerna.  Tack snälla ni sade Micke vad rara ni är. Kent Ekman han kommer här med Golden gate nu svängde det över allt. Vi har fått en låt att spela på begäran Stockholm i mitt hjärta den kom och så fint hjälpte publiken till och sjöng. Det märks vad samspelta grabbarna är och framförallt vad kul de har tillsammans på scenen.

 
 Blue bayou sjöng Kent sedan kom Blue Hawaii med sånt gott sväng nu buggade alla igen. Vi ska bjuda er kära publik på något stort något svårt sade Micke vår käre trumslagare Kent ska sjunga California Blue och det brukar gå hur som helst men ända mot slutet ska vi upp i de högsta tonerna. Efter denna låt blir det Norges nationalsång Ljus och värme. Kent började sjunga med den äran och så fint han sjöng så kom slutet och se han klarade detta galant. Rejäla applåder efter denna låt och dans. Tack, tack sade Kent. Nu var vi inne på sista havtimmen av denna danskväll. Anette och hennes man och ena barnbarnet hade kommit upp för att lyssna lite på grabbarna. Hon frågade mig vad jag tyckte en fantastisk kväll blev mitt svar. Vilken kväll det blev trots regnet. Kära publik klockan närmar sig ett och vi ska bjuda på kvällens sista dans vi i Micke Ahlgrens vill tacka alla för ett varmt fint motagande. Det är första gången vi är här men till arrangören ett varmt tack för allt gott fika och maten. Ni har gett oss så mycket värme tack än en gång. Nu ska vi bjuda å en låt som heter Så stark som kärleken sedan ska Petter Sand få avsluta med att blåsa Abba Thank you for the music. En kylslagen men väldigt premiärkväll gick mot slutet. Petter tog sin sax i munnen och blåste så vackert och fint. Jag rös i hela kroppen jag ville aldrig att detta skulle ta slut. Så fint han blåste detta är något av det finaste Micke smekte vant sina strängar på basen. Jörgen klinkade på klaviaturen och Kent bankade på trummorna.  Efteråt fick hela Micke Ahlgrens en stor kraftig applåd från publiken.  Oj, oj vad underbara ni är tack snälla ni sade Micke. Vilken säsongspremiär vi fått ja finare hade vi aldrig fått.  Vi stannade kvar och snackade med grabbarna medan de packade ihop. Tackade Anette vi ses ju om två veckor då Drifters kommer till logen och spelar. Sakta rullade vi hemåt i natten med Micke Ahlgrens rykande färska platta i bilstereon. TACK för att ni gav oss två bröder en sådan fin kväll, tack till arrangörerna med. Och ni gott folk åk ut och dansa sitt inte hemma och dega.

 
 

Fridens Mikael.