Säsongspremiär vid Upperudslogen med Lövgrens

 

Äntligen efter att grabbarna i Mats Bergmans spelar sista dansen så har portarna öppnats till Upperudslogen och nu är all väntan över det är dags för säsongspremiär. Så jag har längtat och även väntat. Nu var så stunden och dagen inne då det var dags att göra sig redo klä upp sig det är en självklarhet. Lite mat fick bli en hamburgare idag till lunch inte så illa. Sedan hem för att duscha och sedan klä upp mig göra mig redo. Svängde hem till resten av familjen de skulle också med till logen. Så var vi sedan på väg mot Molkom. Fram och parkerade bilen äntligen är vi här kände jag som vi har längtat.

 
 

Inne i stugan var det full fart den alltid så vänlige arrangören Annette blev så grad av att se oss där likaså hennes syster Marianne. Claes Lövgren var som allt6id på ett sprudlande glatt humör och sken som solen. Hej på er alla hur är läget bara fint svarade jag vi får ju lyssna till dig ikväll. Håkan Nöjd, Kalle Månsson och Antti Johansson som var till baka i orkestern hälsade glatt. Innan de skulle börja spela fick de en rejäl applåd av publiken. Tusen tack det värmer i hjärtat sade Claes så räknade Kalle in och säsongen var så igång. Minns du den dagen för länge se det var sommar och sol vi blev ett par sjöng Claes så ärligt och menat.

 
 

Applåderna var rejäla och kraftfulla. Jag vill älska ska vi fortsätta med. Vi ska öka på farten Gammal kärlek rostar aldrig varsågoda kära publik. Dansgolvet fylldes igen och det var en härlig stämning. Höger, vänster runt , runt på dansgolvet gled alla. På begäran en låt från en av våra skivor Vi lever nu kommer här. Det är låt hämtad från Vikingarnas repertoar. Och vilken röst han har Claes det gick rysningar i kroppen. Viken röst vilken utstrålning en äldre dam klappade hårt i händerna en äldre herre gjorde tummen upp.

 
 

Fart igen lite country Blue eyes crying in the rain höjde upp farten rejält Håkan svängde loss med basen Kalle höll takten med trummorna. Antti hängde på dig saxofonen och blåste för fulla muggar. Från Änglagård kommer Stanna hos mig en väldigt stark låt som rev ner kraftfull rejäla applåder från publiken. Kära, kära, käraste publik vi ska nu för er spela en låt från Norge Åge Alexandersson skrev den Ljus och värme. Där föll en tår på min kind. Denna låten berör så mycket. När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet inledde Claes. Framför honom ett stort hav av dansande människor. Vilken vacker syn för ögat att få stå här i en av Sveriges finaste danslogar och sjunga och spela för er. Värmland är ett fantastiskt landskap utbrast Claes vi älskar er alla.

 
 

Då visste jag inte ditt namn höjde farten rejält. Bugga, bugga ett par torkade svetten ur pannorna. Det är varmt så drick mycket sade Claes. Ett av dom sätt innan det blev lite gammaldans innan kvällens paus. Då är det så dags att gå och fika kära publik så ses vi här om en halvtimme. Annette hade i vanlig ordning dukat upp med en massa gott i pausen. Vilket mottagande sade Claes märkbart rörd. Tusen tack för allt det goda och fina vi får av er sade Claes. De började åter att spela och vi dukade av fika bordet och bar ut allt i köket. När jag kom upp till logen strömmade Gå inte nu ur högtalarna. Gå inte nu när jag behöver dig försök förlåta det är en riktig klassiker.

 
 

Dags så att höja farten rejält i Burning love nu gungade hela logen. Vilket drag vi stod och klappade takten Håkan röjde loss totalt med basen Kalle smattrade på sina trummor. Antti blåste och tutade i saxofonen. Varje natt sänkte farten rejält till knappt styrfart. Lite lugnare igen Kärleksdansen som blivit en riktig favorit bland danspubliken. Claes hängde av sig dragspelet på med gitarren. Sweet Maria jobba, jobba, hördes från scenen det var Håkan som skojade med publiken. En kväll när man har det trevligt och kul går så fort. Vi hade nått fram till kvällens sista åk. Att hitta orden kan ibland vara svårt men de finns här inne i hjärtat vilken fin säsongspremiär vi haft. Hoppas ni är lika nöjda som vi är tack Annette för den fantastiskt goda maten och all gästvänlighet vi fått av er. Vi ska bjuda på aftonens och kvällens sista dans först tar vi Maseille sedan en låt från en av våra skivor Cartagena. Efteråt stod hela publiken och klappade i händerna. Claes drog igång Fågeldansen till allas vilda glädje. Nej sade han vi ska ta ett riktigt extranummer. Guitar boggie. Lite snack så styrde vi hemåt i natten nöjda och belåtna. Detta var en av de finaste danskvällar med Claes vid logen genom alla åren.

Fridens Mikael.