Samzons bjöd på fina låtar o dansmusik i Storfors folkets hus!

 
 

 

Söndagar det är lika med danskvällar i Storfors folkets hus. Det är då Korpen i Karlskoga bjuder in till dans och det har man gjort i trettiosex år. I alla år så har det trevliga paret Sven o Kerstin varit arrangörer och fixat ordnat allt med danserna på ett fint beundransvärt sätt. Efter att vi varit på jubileum med bordtennisföreningen så for vi hem och gjorde oss klara sedan drog vi mot Storfors. Det sköna är att det inte är så långt att köra så vi kom lite tidigare fram till Storfors och steg in och hälsade på alla där. Ett trevligt äldre par utbrast härligt då blir det lite bilder ikväll sen som man får titta på. De flesta vet att jag och min broder fotograferar en hel del. Vi steg in och hälsade på grabbarna i Samzons som gjorde det sista innan det var dags att skifta om och få på sig sina arbetskläder för kvällen. Riktigt kul skulle det bli att få höra detta dansband från Norrköping för första gången.

 
 

 

Det som var lite synd tycker jag är att ett gäng så duktiga kompetenta musiker ska spela och använda sig av så mycket förinspelade bakgrunder. Det är lite tråkigt för ljudbilden blir lite stel. Min önskan är att fler dansband skulle välja vägen och spela mera live. Detta gör att man inte kan sväva ut ta ut svängarna så mycket i en låt när man spelar med bakgrunder och förinspelat. Streaplers är ett underbart exempel på hur det ska låta när allt på scenen är live. Men, men nog om detta nu klockan fem räknade Mattias bakom trummorna in till aftonens första dans. Låt din kärlek växa och om du vågar och vill blir första dansen ut denna afton dansgolvet fylls av idel glada leenden och dansare. Kul att se alla dom sansar runt för om det är något de kan här i Storfors folkets hus så är det just att dansa. Applåder och Conny som spelar bas och sjunger i Samzons hälsade alla välkomna till denna danskväll. Lite lugnare toner i andra dansen så var kvällen igång. Kul att få lyssna in och höra ett för mig och broder dansband som vi tidigare bara hört på skiva.

 
 

 

Det bjöds på många fina låtar och välkända med för den delen också. Dubbla saxar hade dom också som jag så mycket tycker om. Frågan vem som spelar klaviatur då det som känns lite konstigt är att man hör en klaviatur men ingen på scenen spelar klav i just den låten man hör då. Tyckte väl i början att de haltade lite men det tog sig ju längre danskvällen led. Samzons bjöd på många fina låtar och många låtar som för mig var favoritlåtar. När så fyra danser var avverkade så var det dags för kvällens första gammaldans tror det de började med en hambo eller om det var en schottis det där med minnet är bra men sviktar en del ibland. De är så duktiga på att dansa här och kul att då dom dansar gammaldans.

 
 

 

Natten tänder sina ljus är en väldigt fin låt som en herre som tyvärr inte längre finns ibland oss skrivit Äppel Bo Fransson kallades han för tillsammans med Ulf Georgsson skrev han låten natten tänder sina ljus till dansbandet Schytts. Nu var det Samzons som framförde låten så fint med dragspel och saxofon. En dam bytte partner och en herre skyndade fram för att bjuda upp en dam som stod i ett hörn. Tiden den går så även klockan Conny talade om att det minsann var dags för kaffe valsen innan kvällens kaffe paus.

 
 

 

Jag och broder följde med grabbarna in för att fika och nu skulle det smaka mycket gott med kaffe och en smörgås till det. Grabbarna liksom Sven o Kerstin var mycket nöjda med kvällen. En halvtimme senare var det så dags att åter räkna in till en ny dans en, två, fyra Mattias räknade in och golvet fylldes av glada danspar. Tusen ängars blommor sjöng Mattias så fint och fick välförtjänta applåder för det efteråt. Nu ska det efter denna dans bli en hambo manade Conny till publiken här talar man alltid om innan så man hinner förbereda sig. Lugnt igen och åter åkte saxarna fram och det var dags att tuta ett fint stycke. Jag hade det trevligt och det var väldigt många fina låtar som de spelade under kvällens gång. När man har det trevligt går tiden så fort vi var nu framme vid kvällens sista dans. Conny som skötte snacket i Samzons tackade alla som kommit för en trevlig danskväll.

 
 

 

Vi stannade kvar efteråt och snackade lite med grabbarna innan vi tackade dom och Sven och Kerstin ordentligt. Vilket fin trevlig kväll det blev idel glada miner ute på dansgolvet när så Samzons spelade upp. Tack från oss bröder och på återseende.

 

Fridens Mikael.