En tur till Uddevalla och årsmöte med Folkparkerna i väst

 
 

Något som jag och min broder är med och arbetar med så är det en dansbandsfestival vid namn Stora Folkparksdansen. Karlsholme Folkets park går denna dansfestival av stapel varje år i augusti månad. Vi bröder är PR byrån som sköter om hemsidan, Facebook, Instagram ja kort och gott sociala medier och reklam för festivalen. Det är ett trevligt arbete som kräver en hel del möten och planering. Folkparkerna i Väst heter föreningen där flera parker ingår som driver Stora Folkparksdansen. I år 2024 äger festivalen rum 16-17 augusti. Spelar i år gör Streaplers, Engdahls, Allstars, Wahlströms på fredagen. Casanovas, Blender, Kjellez samt Donnez spelar på lördagen. Det brukar varje år locka väldigt många danssugna människor till Mariestad och en av Sveriges finaste folkparker Karlsholme Folkets park.

 
 

Nu var det dags för Folkparkerna i Väst att ha årsmöte. Ett möte som var förlagt till Uddevalla Folkets hus. Jag och broder bestämde oss för att åka tåg ner vilket skulle bli både skönt och bra. Bokade tågbiljetter hotellet skulle de andra stå för. Dagen, fredagen var kommen då vi skulle åka i väg. Jag satt klockan på alarm 03:55 för tåget skulle gå 05:48 och jag tycker om att ha gott om tid på mig. Gick upp gjorde frukost och åt men gjorde också smörgåsar som vi skulle ha med oss på tåget.

 
 

Så kom pappa och min bror och hämtade mig. Stunden senare satt vi på tåget på väg mot först Karlstad. Därefter var det fortsatt färd och resa ner till Trollhättan där vi skulle byta och ta Västtrafik sista biten ner till Uddevalla. Rullade in till Uddevalla Central och nu var jag rejält kaffesugen. Vid järnvägsstationen låg Centralens konditori dit gick vi så jag fick min kopp kaffe. Det satt perfekt och riktigt gott var det också dessutom. Satt där och kopplade av innan vi promenerade vidare mot Folkets hus i Uddevalla för att träffa de andra.

 
 

Glada leenden. Vi gick sedan till hotellet för att checka in och få våra rum. Quality hotell Carlia var ett fantastiskt fint hotell. Gick sedan tillbaka till Folkets hus. Vi tåg en liten fika innan vi satte i gång mötet. Att arrangera en festival som Stora Folkparksdansen kräver mycket planering. Det gick väldigt smidigt och bra. När mötet så var slut passade jag på att träffa min vän Jessica. Men innan dess såg vi på en fantastisk föreställning som hette ”Det blir nog trevligt” En föreställning med Morgan Larsson och David Urwitz SöndagsMorgonRadio som liveShow. När vi kom tillbaka till hotellet gick vi gick ner till baren på hotellet för att umgås med de andra. Jag dricker inte längre någon alkohol men jag har lika roligt för det.

 
 

En god nattsömn låg framför nu innan det var dags för en ny dag och framför allt hotellfrukost. Efter en fantastisk hotellfrukost så promenerade vi till Folkets hus. Dags för en liten fika innan det var dags att dra i gång årsmötet. Sedvanliga möteshandlingar blev det. När vi så var klara med mötet och all planering blev det lunch.

 
 

Skulle sedan gå till hotellet och vila innan det var dags att träffa vår vän Jessica. Så gött att få lägga sig en stund på sängen och sträcka ut sig. Ringde sedan så kom hon och hämtade oss. Vi for till Torp som det stora köpcentret heter för att handla lite mat. Glass köpte vi med oss. Åkte sedan hem dit där de bor och hade det väldigt trevligt och mysigt. Sedan skjutsade Jessica oss tillbaka till hotellet.

 
 

Det var skönt att krypa ner i sängen och sova. På söndagen började vi med hotellfrukost sedan blev det en liten tur på stan innan det var dags att kliva på tåget hem. Tack för fina trevliga dagar i Uddevalla.

Fridens Mikael.