Intervjuad av en tidningsreporter som både gladde och värmde mitt hjärta!

Har inte velat skriva något i min blogg om detta men nu ska jag för er kära blogg läsare berätta den glädjande nyheten. Jag får ju då och då kommentarer i min blogg vilket är mycket uppskattat och glädjande för mig. Och en kväll skulle jag logga in som vanligt och uppdatera min blogg med nya inlägg. Sagt och gjort så loggade jag in där visade det sig att jag fått en ny kommentar. När jag klickade upp och började läsa var det en reporter från en tidning här i Värmland som heter ”Värmlands bygden” som var så angelägen att komma i kontakt med mig. Detta var en lördag som jag upptäckte denna kommentar i min blogg. Jag tog direkt telefonen och provade att ringa numret som stod men inget svar. Aha han jobbar nog inte helger tänkte jag direkt. Jag ringer på måndag förmiddag.

 

 

Gick undan på måndagen och slog numret sekunderna senare svarade det i andra ändan. Det visade sig att han följt min blogg en tid och tyckte att jag bloggade , skrev så mycket om dansband. Du är ju verkligen dansband och du har ett sånt stort brinnande intresse för det sedan skriver du så bra och tar så grymt bra bilder. Jag tackade ödmjukt och log tyst för mig själv i nästa sekund sade han att jag vill träffa dig och intervjua dig när det passar in. Blev otroligt glad och hedrad av detta ja visst absolut svarade jag denna vecka har jag ganska mycket inbokat på mitt arbete med olika möten. Vi tar det nästa måndag frågade han mig? Blir perfekt inga problem svarade jag. Kändes både spännande och intressant. Detta var andra gången jag skulle bli intervjuad för mitt stora intresse mitt hjärta för dansbanden o dess musik.

 

 

Började planera lite vad jag skulle säga vad jag ville förmedla och få med. Dagarna gick och dagen det skulle ske slutade jag lite tidigare från jobbet. Styrde iväg för att köpa lite fikabröd och pysa hemåt och brygga på kaffe få i mig lite mat innan han skulle komma. Klockan slog ett och stunden senare knackade det på min dörr nu var stunden kommen. Han ursäktade sig för sin dåliga kondis det tar på krafterna att gå i trapporna upp till tredje våningen. Han blev väldigt imponerad Dennis som han hette då han steg in i min lägenhet och fick där se alla affischer jag hade på väggarna alla t-shirts kepsar och framförallt alla skivor som jag hade och har. Vi slog oss ner vid köksbordet och jag hällde upp kaffet. Han ställde frågor och jag berättade om hur allt började för mig som tjugoåring på klassiska restaurang Sandgrund i karlstad där Thorleifs spelade. Sedan kom vi in på min blogg som jag startade 2009 och som detta skulle handla om. Han sade att din blogg heter Wolfmickes blogg och det associerar man lätt till Färjestad men tittar man sig på väggarna är det inte Färjestad här. Nej det har jag aldrig tyckt om sade jag med stolthet i rösten mitt lag har nu i trettio år varit Södertälje sportklubb.

 Så fick vi klart detta. Men Wolfmickes blogg är just för att Värmlands landskapsdjur är just vargen. Vi satt så länge och drack kaffe allt medan han ställde frågor och jag svarade. Han frågade om jag hade några speciella favoritband, Ja svarade jag och pekade på väggen där är mina idoler där satt Streaplers. Sedan ett dansband som heter Claes Lövgrens tycker jag väldigt mycket om.  Ja du Mikael i din lägenhet finns mycket dansbandshistoria och tusentals med skivor. Nöjd kände jag mig och det var så kul. Ska vi ta lite bilder då sade Dennis ja gärna svarade jag. Hade nämligen förberett med att ta fram två stora plastlådor med skivor. Han fotade ivrigt sedan hade jag satt på mig en passande t-shirt med ett av mina största favoritdansband Mats Bergmans. Bilder togs och vi sade det sista sedan tackade han för sig och jag kände mig riktigt nöjd. Nu var det bara väntan på att tidningen skulle komma ut. Fick så på min Facebook sida av en vän som hade läst om mig i tidningen. Då bar det av direkt och köpa tidningen, det var ett riktigt bra reportage. Så kul frågan jag kan ställa mig själv vilken tidningen kommer härnäst och vill intervjua mig. Detta är så kul att få visa upp det jag brinner för det jag älskar allra MEST dansbanden och dansbandsmusiken. Men min blogg handlar inte enbart om dansband men en stor del av den är just dansband. Som jag skriver på min blogg ” Mitt liv, mina bilder, mina danskvällar”. Här nedan kommer reportaget för att läsa besök gärna Värmlandsbygdens hemsida vby.se. Tack till Dennis som gjorde ett mycket bra och fint reportage.

 
 

 

 
http://www.vby.se
 
Fridens Mikael.