Fin musikstund och kväll vid Fryksta med Erik Lihm och Britt Enders

 
 

På varsitt håll är de båda två fantastiska personligheter den ena skulle man kunna säga en fantastisk musiker den andre en fantastisk sångerska om. De har båda varsina långa karriärer Erik Lihm denne suveräne multimusikant och skicklige instrumentalist som spelat musik i så många år. Han är framförallt en av medlemmarna i Vikingarna där han spelat i så många, många års tid. Britt Enders är en lysande sångerska som sjungit i så många år på sextio och sjuttiotalet var hon en stor firad dansbandsångerska som turnerade med Wämländers. Nu var det så dags för dessa två att stråla samman vid vackra fina Fryksta utanför Kil. Där skulle nämligen de båda musicera tillsammans. Denna dag var helt ljuvlig och strålande vacker. När vi drog iväg hemifrån hade termometern smugit sig en bit över trettio grader. Strålande solsken och detta vackra värmländska landskapet som bredde ut sig över nejderna.

 

 
 
 
 

Passade på att ta lite bilder från bilfönstret innan vi gjorde ett stopp vid en fin bro. Och en minnessten för Harry Nyqvist som var rest där. Sedan fortsatte vi upp till Östra Ämtevik där vi stannade till vid Prästbol för att fika och köpa oss en glass. Det var så mysigt och fint där och kvinnan som serverade oss kaffe pratade en sån go härlig bred värmländska. När vi så fikat klart tog vi lite bilder innan vi styrde vidare mot Fryksta.

 

 
 
 
 

 

Det var rejält varmt, varmt och väldigt skönt. Många människor hade samma tanke som oss att bege oss dit. Vi träffade på lite goda vänner som vi glatt snackade och pratade med. Så dök huvudpersonerna upp Erik och Britt som skulle underhålla oss alla med både sång och musik. Jag blir helt förtrollad av att bara sitta ner och lyssna på Erik Lihm vilken musikant han är så vackert fantastiskt det låter om honom. Klockan slog sju och det tog sin början hej på er allesammans kul att så många har kommit hit i denna värmen. I går stod jag i Orrskogens folkets park tillsammans med Vikingarna och spelade på dansbandsveckans sistatdag i smoking det var lite, lite varmt skämtade Erik. Så inledde han med att sjunga sin egna låt som han själv skrivit Kommer du till sommaren. Ha berättade att denna låt blivit en hit i Tyskland ja vi var där under ett antal år med Vikingarna.

 

Han tog fram och förklarade för publiken att inte bara spelar keybord och piano utan även flygelhorn mina damer och herrar nu ska jag för er spela Amazing grace. Det gick ett sus genom publiken och som jag rös till i hela kroppen. Efter sista tonen fick han rejäla applåder tusen tack svarade Erik. Det är för mig en ära och ett stort nöje att presentera en kvinna med en fantastisk röst ge henne en stor varm applåd Britt Enders.

 

 
 

Så steg hon fram hej på er kul att se så många människor här på plats. Hon berättade lite kort om sin karriär innan hon presenterade låten hon skulle sjunga Säg hur har du det med kärleken idag. Många var det som sjöng med. Erik hade det lite motigt och kämpigt i emellanåt för solen var så stark att han hade lite svårt att se på sin synt när han skulle trycka men det löste sig. En månskenspromenad sjöng Britt så underbart och det bjöds på fantastiska låtar och melodier. Ja ni lite country är aldrig fel sade Erik nu ska jag sjunga och spela en svängig sak som heter Love´s gonna live here varsågoda kära publik och åhörare. Nu ska vi hylla en av vårt lands allra största och mest folkkära artister Barbro Lill Babs Svensson ska vi prova ska vi ta Klas Göran så fick det bli. Hela publiken sjöng med och jag fick en tår längs min kind. Vilken kvinna vilken människa med ett sånt stort varmt hjärta älskade Barbro. Sven Ingvars kom med Säg inte nej säg kanske den kunde publiken.

 

 
 
 
 

Denna fina musikstund var så kärleksfull varm och helt underbar vilken kväll vi alla fick oss serverade. Erik försökte åter se på sin synt för att ändra lite och det gick tillslut. Det är så trivsamt och så fint att lyssna till hans fina arrangemang och spel. Denna musikstund var minst lika fin som när Erik och Ann Cathrine uppträdde på torget i Filipstad. Britt sjöng nån mer låt innan det var dags att avrunda. Hon berättade ett par fina historier ur sitt långa artistliv och alla de ställen hon varit och sjungit på. Stadshotell som fått besök. Vi ska börja med att tacka alla ni gudomliga människor som i denna värmen kom hit och lyssnade på oss det är dags att runda av. Innan hade de haft dragning på lotteriet som de sålt. Vi möts igen får avsluta denna musikstund stort tack. Efteråt gick jag och broder fram för att tacka ordentligt de blev så glada att se oss. Vi tog de sista bilderna och rullade sakta sedan hemåt med ett stop i Forshaga för att äta en pizza.

 

 
 
 
 

Fridens Mikael.