Årsberättelse 2023 vad hände va gjorde jag i korta drag

Hej hopp ett år har snart gått och det är således dags för mig att göra min årsberättelse. Det är facinerande och kul när nab går tillbaka och kollar vad man under året gjort. Så här är mitt 2023 i text och bild. Mycket nöje. Mvh Mikael.
 

Januari

Varje år brukar jag i min blogg skriva ihop en årsberättelse i korta drag vad jag gjorde under året som gick. Avslutade förra året som vanligt med ett trevligt nyårsfirande. Det löpte på utan problem. Började nyårsdagen med en skön promenad för att sedan traditionsenligt landa i soffan och kika på en film som jag sett varje år sen jag var liten Ivanhoe. Det är lika spännande varje gång tycker jag att se den filmen. Blev även ett loppis besök vilket jag tycker mycket om att gå på och besöka. En tradition jag har när den väl är det är att gå och titta på årets nyårsrevy här i Kristinehamn.

 
 

Det är alltid lika trevligt och spännande att se vad Thespis hittat på för något trevligt. Duktiga är de med tycker jag. Karlskoga fick ett besök av mig det var dagen innan nyårsafton som jag åkte dit för att titta på ishockey. Mitt stora älskade favoritlag Södertälje skulle möta BIK Karlskoga. Jag hade packat ner matchtröjan och halsduken sedan var jag på väg. Klev på bussen och rullade iväg. Först blev det besök på en restaurang för att äta lite mat innan jag tog mig vidare till Nobellhallen. Bra gick det och Södertälje vann med 2-6 total lycka för mig.

 
 

Februari

Så var det dags att byta månad till februari. Inledde med ett besök på bokrean det är en tradition sedan många år tillbaka. Jag tycker mycket om att läsa böcker. Hittade några böcker som jag köpte innan jag gick för att ta mig en smörgås och en kopp kaffe.

 
 

Dans blev det i Storfors där Gideons från Eskilstuna bjöd upp till dans. Det kom mycket folk och många danssugna människor som trivdes och hade en trevlig danskväll. Så kul utbrast Conny bakom trummorna att åter få vara i Storfors och spela. I Forshaga folkets hus bjöd Holidays upp. När Kenneth räknade i bakom trummorna dröjde det inte länge förrän dansgolvet var fullt av dansglada människor.

 
 

Applåder och visslingar i massor från publiken till Holidays. Vilken kväll publiken ville inte gå hem de applåderade och stampade i golvet. Tack Holidays för en väldigt trevlig kväll. En promenad på stan blev en promenad som slutade med en fika vid hembygdsgården.

 
 

Mars

Loppis besök gjorde jag och samtidigt ett besök på matmarknaden i kvarteret Vågen. Jompaz packade upp och spelade upp till dans i Storfors kulturhuset. Det blev en trevlig och fin danskväll. Johnny var väldigt nöjd och glad att se oss där. En, två, tre Pär räknade in bakom trummorna. Dansa, dansa en härlig känsla.

 
 

Vi valde jag och min bror att kliva på bussen och ta oss en tur till Karlskoga. Loppisbesök och shopping stod på programmet. Det blev en trevlig fin dagstur till Karlskoga. Avslutade dagen med en god middag innan vi klev på bussen och åkte hemåt. Nöjda med dagen i Karlskoga var både jag och m in bror som var med mig dit.

 
 

Ett telefonsamtal fick jag från en gammal vän vid namn Olof. Han frågade lite hur jag mådde, sen om jag höll på med bordtennisgruppen fortfarande. Ja det gör jag svarade jag. För er bloggföljare och läsare som inte vet är jag ledare för en träningsgrupp i Kristinehamns bordtennisförening som heter Bolltrollarna. Den vänder sig mot människor med funktionsnedsättning. Jag skulle få ett minnesstipendium efter en stor företagsledare och stor fotbollsspelare, idrottsprofil Lasse Larsson som bland annat spelat i Degerfors IF. Det är den finaste utmärkelsen jag har fått. Otroligt hedarande och fint.

 
 

Sedan fick jag förverkliga en riktig dröm att se en av mina absoluta favoritartister live. Det finns många inom musiken när det gäller artister och grupper som jag tycker mycket om. Men sen har jag några stycken som ligger extra varmt och nära mitt hjärta. En av de största är Molly Hammar. Det är en tjej, kvinna, människa, sångerska som jag bara fullkomligt älskar. Efter hennes medverkan och succé i tv programmet Så mycket bättre skulle hon ut på turné. När jag fick se det och se att Karlstad stod med var jag snabb att köpa mig en biljett. VILKEN RÖST vilken konsert. Det är bland det största jag varit med om. TACK Molly man bara älskar dig.

April

Mars tog slut och det var dags att kliva in i april månad. Matz Rogers stack till Storfors och bjöd upp till dans. Folket vällde in i massor oj, oj va folk det kom. Full fart från start till mål hela kvällen lång. Applåder blev till stående ovationer till Matz Rogers. I Forshaga folkets hus var det dans med Fernandoz och åter en fantastisk danskväll med Fernandoz, mycket folk och en stämning som var elektrisk. Tack Forshaga och på återseende såklart.

 
 

Vi for till Säffle min bror och jag med tåg och tog in på hotell över natten. Vad gör man en fredagskväll i Säffle, Jo Man bokar biljett går på Medis och tittar på bästa Haaks. Vilka grabbar vilket band att spela. En fantastisk konsert och en fin vistelse i Säffle blev det. Firade påskafton hemma med familjen. Lite god mat sedan Bingolotto på kvällen. På stan var det en bilutställning med många fina gamla bilar. Strosade runt och tog en massa bilder.

 
 

Långfredagen är det traditionsenligt MC premiär den startar i Kristinehamn sedan åker de vidare till Filipstad och sedan Karlstad och tillbaka till Kristinehamn.  Så tog april månad slut.

 
 

Maj

1 maj är ett heligt datum inte enbart för att det arbetarrörelsens högtidsdag. Det är också skivmässa i Borgen i Björneborg det är en fin tradition som jag och min bror åker på varje år. Det är alltid lika spännande att gå runt och botanisera bland backar och lådor för att göra några fynd. Det blev lite skivor som jag fann och köpte. Lite fina blommor fotograferade jag också vilket är trevligt då fotografering är ett av mina största intressen. Lördag 10:16 tog jag mig en skön promenad till stan för att shoppa lite och avsluta med en god middag på La Cucina hos bästa Tham.

 
 

Kristinehamnsträffen är ett stående inslag varje år i maj månad ute på Mariebergsområdet en fordonsutställning och träff. Massa fina bilar som blänkte i solen. Det var kul att gå runt och kika och fotografera. Många fina bilar och färger. Tobbez bjöd upp till säsongens sista dans i Storfors Kulturhuset. Det blev för mig premiär att höra Tobbez. Det andra bandet de spelar i också Jive har jag däremot hört. Det blev en trevlig kväll med glad, trevlig musik.

 
 

Ett stående inslag som varit så länge jag kan minnas är Fastingen. En marknad med anor långt bak i tiden. Jippon, tivoli, och en massa andra trevliga aktiviteter i stan. Helt enkelt en helg som får Kristinehamnarna att gå man ur huse. Jag gick ner för att ta lite kort. Men samtidigt var det matmarknad i kvarteret Vågen dit gick jag för att handla lite godsaker. Så var maj till sin ända och vi skulle välkomna juni.

 
 

Juni

Så var det dags för juni att ta sin början vårt fotbollslag IFK Ölme hade seriepremiär borta på Hammarvallen mot Nykroppa AIK. Det blev en riktigt stabil seger och tre poäng. En fantastisk fin kväll uppe i Kroppa blev det. Nationaldagen firar jag alltid varje år i Filipstad det är en av årets finaste ögonblick och höjdpunkter. Vackert väder har jag redan beställt innan sedan är det bara att klä upp sig. På Lilltorget bukar de ha fordonsutställning med gamla veteranbilar. En och annan motorcykel och moped går också att beskåda. Sedan har de alltid någon fin underhållning från Barilla scenen i år var det Creedence tribute ett band från Mariestad som spelar musik utav ett av världens bästa band Creedence Clearwater Revival, John Fogerty. Det låt så fantastiskt bra. Slottsbrons musikkår marscherade som vanligt till torget. Fina utmärkelser delades ut och högtidstal.

 
 

Hova hade har en av de största skivmässor i juni månad. Dit åkte vi för att försöka göra lite fynd. Den är gigantisk stor i flera salar står det säljare från i stort sett hela Europa, ja även utomhus står de med. Hittade lite skivor och nån dvd som åkte med hem. I vår fina skärgård här i Kristinehamn är det cykelns dag i år skulle Fernandoz underhålla och uppträda. Vilken dag det var och blev. Varmt, varmt, varmt phu sade Anders då han steg ur bussen. Vilket väder. Ja inte behöver vi koppla upp scenlamporna ikväll. Folket cyklar ut slår sig ner i gröngräset med sin medhavda picknickkorg något gott att dricka. En del vågade sig upp och ta en sväng om. Det blev en fantastisk fin varm kväll i vår fina skärgård. Anders skojade med publiken är det någon som vill dansa till oss i morgon så kan ni åka 55 mil söderut så ses vi i Bromölla. Fernandoz blev av mig utsedda till årets bästa skiva i min blogg med nu tar vi nya tag.

 
 

En vecka senare var det dags för en av årets finaste danskvällar, resa, ja en av årets finaste dagar. Till Gûnnerske utanför Arvika eller Gunnarskog som det heter på Svenska. Där har i många år Fernandoz och Pia Pihlgrens ställt upp ideellt och spelat ett par timmar för alla inom FUB. Med den äran. Mycket folk kommer det varje år. Och bussresan dit upp är så trevlig och fin. Det brukar bli allsång i bussen. När vi sedan svänger in till Gunnevi festplats är det dekorerat så fint med björkar och blågula ballonger. Förutom dessa två band spelar även ett coverband eller rockabilly band. Stämningen är magisk. Klackarna i taket. Varmt, varmt var det Anders fick gång på gång torka svetten ur pannan. Pia Pihlgren öste på där de stod på sin scen och bana. Vilken eftermiddag och kväll. Det är så beundransvärt att de gör detta år efter år. Så tog juni slut och vin traskar in i juli månad.

 
 

Juli

Juli innebär semestertider men först var det lite arbete i nån vecka innan jag fick gå på min efterlängtade semester. Började första semesterdagen med en dagstur med familjen till fina Borgvik. Där har bland annat Oscar Magnusson Sliperiet en konsthall och restaurang som varje år lockar dit fullt med turister. Vackert väder fick vi hela dagen.

 
 

Gjorde lite service på min cykel och tog sedan en skön cykeltur lagom innan regnet kom. Dags så för Bälgspel vid landsvägskanten i Ransäter. Med andra ord dragspelsstämman som varje år lockar flera tusen människor till denna vackra plats Ransäters hembygdsgård. Fullt med dragspelare och gästartist i Gropa var Henrik Elvis Åberg. På dansbanan skulle Matz Bladhs spela upp till dans. Vilken kväll det var fullt överallt. När Mats Kärrlid räknade in vid dansbanan var det riktigt trångt hela kvällen. Vilken fin kväll.

 
 

Matz Rogers rullade in i Degerfors fina folkpark riggade upp och small till med ett publikrekord. En fin sommarkväll i Folkets park är svårslaget. Fin dansmusik, dubbla saxar va mer kan man önska sig. Tack Matz Rogers. Vid vår älskade loge Upperudslogen var det säsongspremiär med Matz Bladhs. Det blev som vanligt en mycket trevlig kväll. Många glada människor dansade loss vid en av Sveriges finaste danslogar. Bästa arrangören Annette hade i vanlig ordning fixat en massa gott till grabbarna.

 
 

Vi åkte hela familjen på en semesterresa till vår fina huvudstad Stockholm. Vilka dagar vi fick där. Strålande solsken ett Stockholm som visade sig från sin bästa sida. Ett besök i gamla stan men även ett riktigt fint besök i Spårvägsmuseet. Det var oerhört intressant att besöka där. Det kan jag varmt rekommendera. Så intressant historia. Slottet besökte vi också. Stockholm är en otroligt vacker stad. Stannade till på hemvägen i Mariefred för att köpa oss en glass och kolla runt lite där. Juli tog slut och vi promenerar in i augusti månad.

Augusti

Inledde augusti med att åka till Nora i ett par dagar och hälsa på en god vän Anjelicka. Det är en stad jag verkligen tycker om. Vädret gick inte att klagar på så vackert väder fick vi. Vi åkte ner till stan och strosade runt så himla mysigt det var. God mat trevligt fint sällskap det räcker så.

 
 

För första gången skulle jag få uppleva ett band jag har lyssnat på sedan slutet av 80-talet Treat i en äkta folkparksmiljö Björneborgs folkets park utanför Kristinehamn. Uppträda skulle även Mike Tramp från gamla White Lion göra. Lite regn i början men sedan blev det en magisk folkparkskväll. Stort när Robert Ernlund Treats sångare äntrade scenen. Vilken kväll. Ren magi rakt igenom. Fantastisk musik av både Mike Tramp och Treat. When the childen cry sjöng Mike såklart.

 
 

Engdahls bjöd dagen efter denna folkparkskväll upp till dans vid Upperudslogen. Det blev som alltid en trevlig fin danskväll. Örebro gjorde jag mig en dagstur till för att träffa min bästa vän Zarah. Det är verkligen vän för livet en vän som jag haft över 20 års tid nu. Vi skulle till en kyrka med ett väldigt passande namn ST Mikael kyrka. Det var allsång där. En väldigt fin stund tillsammans fick vi. Det är utan att krångla till det världens bästa vän som betyder så mycket för mig. Till stan kom Diggiloo med vackert väder och alla artister gav en fantastisk föreställning. Min stora idol Thomas Di Leva var med och hans version av David Bowies life on mars är magisk.

 
 

Till Ransäter på antik och samlarmässan vi åkte för att göra fynd där. Jag kikade efter främst frimärken och vykort som jag samlar på. Och då gamla kort över min stad Kristinehamn. En trevlig dag blev det. En skön promenad i skärgården med en fika var också riktigt skön och trevligt. Av bara farten åkte vi till Mariestad och Stora folkparksdansen som vi är med och hjälper till med jag och min bror. Åtta dansband under två kvällar i en av Sveriges finaste folkparker. Streaplers, Donnez, Allstars, Wahlströms, Blender, Casanovas, Matz Bladhs och Kjellez bjöd upp. Det blev en fantastisk fin helg med ett underbart väder. Augusti tog slut och vi går vidare till september.

 
 

September

Så kom september. Startade med ett loppis besök innan det blev en promenad ner till staden. I Degerfors fina folkpark skulle Holens från Vingåker bjuda upp till säsongens sista danskväll. Mycket folk hade sökt sig dit vilket blev en trevlig fin avslutning på säsongen. Tack Alla i Degerfors i styrelsen alla ideella krafter som gör detta möjligt för oss att komma ut och dansa. Tack till alla övriga som hjälper till. Tack Holens för som alltid fin dansmusik.

 
 

Till Tibro parken i Tibro fick vi en inbjudan av en god vän Janne Eriksson. En annan fantastisk vän skulle komma dit och uppträda Mona Gustafson (Mona G) Det var strålande väder då vi rullade hemifrån. Trevligt att äntligen komma till parken och få träffa dels Janne, dels Mona. Hon blev så glad av att se oss där. Hon bjöd på vacker sång och plockade låtar ur sin digra långa karriär. Applåder, allsång och fika så var denna kväll i hamn. Tack för en väldigt fin stund.

 
 

I Forshaga skulle årets dansband Fernandoz inleda säsongen. En ny danstid 19-23 vilket verkade passa alla för mycket folk kom det. Jag och min bror Markus hade varit och köpt en korg full med godsaker till grabbarna för att uppmärksamma att de blev just årets dansband. Glada blev de då vi steg upp på scenen och jag höll ett litet tal. Vilken kväll så mycket folk vilken stämning det blev. TACK Fernandoz.

Oktober

Dags att kliva in i oktober månad. Inledde med en loppistur för att försöka göra lite fynd och nog blev det allt några grejer med mig hem. Smaka på Värmland var det dags för en trevlig festival / marknad där jag fyndade och köpte med mig lite goda star och korvar med mig hem. Fint väder en trevlig dag i stadsparken och kvarteret Vågen. En fin höstdag blev det en fin promenad ut med kameran i detta vackra fina väder. Tog lite fina bilder. Matz Rogers bjöd upp till dans i Storfors kulturhuset dit många människor sökt sig. En härlig danskväll med mycket folk och fin dansmusik. Tack Matz Rogers för all den fina musik ni spelar.

 
 

Karlskoga var det dags att åka till för att titta på ishockey. Mitt älskade favoritlag Södertälje skulle möta BIK Karlskoga. Bestämde mig tidigt för att åka buss dit gick sedan ut på ett för mig nytt ställe och äta mat på Paco´s fantastisk god mat. Så kul att se mitt favoritlag igen. Matchen ja den vann Södertälje med 1-3. Så gött då jag steg på bussen för att åka hemåt. Så var oktober slut dags att gå till november.

 
 

November

Dags för fotbollsgala och avslutning med vårt fotbollslag IFK Ölme. Det fantastiska är att vi nu tagit två raka seriesegrar sedan vi gick ner till division sju. Nu skulle vi dels fira ett lyckat kval upp till division fem. Vi skulle också dela ut priser. Det blev en riktigt trevlig fin kväll. Fantastisk god mat och service på The Pub27.

 
 

Kjellez bjöd på en av årets finaste danskvällar i Forshaga folkets hus. Skapligt mycket folk och deras fina dansmusik. Så kul att åter träffa Kjell och grabbarna. Mamma blev lycksalig då Kjell gick ner på knä och sjöng en av kvällens finaste låtar för henne tänd ett ljus i fönstret. Tack Forshaga , tack Kjellez.

 
 

Tog mig en skön promenad ut i vår fina skärgård för att fotografera lite fina bilder. Vädret var väldigt behagligt och skönt. All Helgons dag var det dags att åka till kyrkogården och tända ljus. Minnas de nära och kära som inte längre finns med. Dags att ta farväl av november och kliva in i december.

December

Jag tog mig en tur på stan med kameran för att fotografera det fina de gjort med julskyltning och med ljus och granar. Riktigt snyggt var det tyckte jag. Till bygdegården i Kväggeshyttan vi for på traditionsenlig julmarknad. Det är en av årets finaste höjdpunkter i år var det extra fint med snön. Köpte lite lotter och en julgröt och en skinksmörgås. Väldigt fint och trevligt. Matz Bladhs bjöd upp till dans i Brunnsparken Örebro. Det blev en väldigt fin kväll men kunde varit lite mer publik. Grabbarna levererade en fantastisk fin danskväll.

 
 

I Holken var det dags för länsdans / luciadansen med Fernandoz. Mycket folk hade som vanligt kommit dit och ett vackert luciatåg förgyllde kvällen. Det var full fart från start till mål. I Edsvalla folkets hus var det dags att åter testa att köra dans för musiken skulle Matz Rogers svara. De som kom dit höll i gång hela kvällen. Tack bäste pojkar för musiken Matz Rogers.

 
 

Julmarknad i Stadsparken och arrangemang på Södra torget blev oerhört lyckat med mycket folk ute på stan. Ett fint avslut på 2023. Detta var min årsredovisning för detta år som gått. Nu blickar vi fram mot 2024.

Fridens Mikael.