SM kvartsfinal för Storfors BTK mot Arvika BTK

 

Storfors är en liten bruksort i Östra Värmland en gång i tiden fanns här mycket industri nu har det tyvärr vänt neråt på orten. Men det är inte bara industrin som satt orten Storfors på kartan. Utan även Storfors Bordtennisklubb som grundades 1996 som visat hela Sverige att det går att lyckas även på en liten ort. Förra säsongen gick bra riktigt bra Storfors spelade sig fram till en SM final med en fin, fin andra plats minns finalmatchen hemma hur en fullsatt sporthall kokade och alla klappade, skrek och hejade på tjejerna. Nu var det åter dags denna gång för SM kvartsfinal hemma mot Arvika BTK. Första matchen borta i Arvika vann Storfors med 2-5.

 
 

Jag packade ner min fotoutrustning och styrde iväg i god tid med tanke på att det kan bli mycket folk i hallen. När jag parkerade bilen stod där redan många bilar härligt var min första känsla i kroppen. Spelarna var i full färd med att bolla in. Då Storfors har gratis entré på sina matcher. Hade jag tagit ut pengar och i spargrisen la jag 100 kronor i frivilligt bidrag rakt från hjärtat. Storfors och speciellt Anders och Tomas gör ett fantastiskt jobb och självklart alla övriga i föreningen. Tog plats på läktaren och hälsade glatt på en del andra som var där som jag kände.

 
 

Det fylldes på med folk och det blev ganska välfyllt på läktarna i sporthallen. Klockan drog sig sakta mot halv sju då det hela skulle börja. Lamporna släcktes ner och till tonerna av AC/DC:s Hells bells gjorde spelarna entré i de bägge lagen. Kraftfulla applåder hördes från läktarna. Hanna Hicks var förste spelaren ut för Storfors hon skulle ställas mot Alma Rööse i Arvika. Det blev en jämn början på matchen där spelarna följdes åt till 4-4 och 5-5 innan Hanna tog över mer och mer av spelet och vann första set i andra set gick hon fram till en 4-2 ledning i setet. Själva matchen matchen vann hon med klara 3-0 vid det andra bordet vann Jessica Yamada med 3-0 mot Arvikas Maja Gjelle Haugen.  I matchen stod det nu 2-0 till Storfors då det var dags för Mariann Juhász att kliva in för match mot mycket duktiga Jennifer Jonsson. Det bjöds på många fina och långa bolldueller i första setet 8-11 vann Jennifer första setet med för att i andra få stryk med 11-4. Där och då var det väldigt jämnt Anders Hulth ledaren i Storfors gjorde sitt för att peppra Mariann och gav henne lite taktiska råd.

 
 

De två nästkommande seten vann Jennifer med 7-11 och 11-13 efter en turlig matchboll som tog på kanten. 2-1 nu till Storfors och på läktarna hejade folket på spelarna ivrigt kom igen Storfors heja Storfors bra kämpat Hanna hördes. En äldre herre reste sig upp och klappade igång hela hallen. Jessica gick in och slog Alma Rööse i raka set med 3-0. Det stod 3-1 till Storfors i matchen då det blev tio minuters paus man spelar först till fem. Sedan återupptogs spelet igen. Hanna Hicks gick in för match mot Jennifer Jonsson som var det starkare av de två och vann i tre raka set. På tavlan stod det nu 4-2 till Storfors tjejerna. De flesta förstpd säkert vart det var på väg åt vilket håll matchen var på väg.

 

Dags nu för två nya singlar Jessica Yamada mot Jennifer Jonsson och Mariann Juháasz. Efter ett par fina bolldueller helt i publikens smak så lyckades Mariann vinna första setet med 11-8. Medan Jessica förlorade med 6-11. Så drog en farbror åter igång publiken med Heja Storfors kom igen flickor. Klapp. Klapp det var ett gott drag i hallen nu. Andra set där Mariann vann med 11-6 och behövde således vinna ett set till för att säkra segern till Storfors. Jennifer Jonsson vann sitt andra set med 12-14 efter ett rafflande slut men det var Mariann som skulle få slå in matchbollen till Storfors via seger med 11-7. Efteråt ställde sig hela publiken upp och gav tjejerna en stående ovation och långa kraftfulla applåder som aldrig ville ta slut. De tillsammans med Tomas och Anders svarade med att göra vågen så stort så fint gjort.  Sån glädje hos alla även hos Arvika skulle jag tro de har med sitt unga lag gjort en kanonsäsong och jag vill genom min blogg tacka samtliga spelare för att de bjöd på så fint spel och många spännande härliga matcher. Nu går resan vidare mot semifinal för Storfors del spännande ska det bli att följa deras fortsatta resa i jakten på SM Guldet. Vi ses igen.

Fridens Mikael.