Hedins bjöd på dansglädje i Kulturhuset Storfors

 

Söndagarna är vikta åt dansen i Storfors där Korpen Karlskoga står som arrangörer för dessa mycket trevliga danskvällar. Sven och Kerstin har hållit i trådarna i snart imponerande fyrtio års tid. Från när och fjärran strömmar danspubliken till och från Sveriges alla hörn kommer dansorkestrarna för att spela upp. De älskar att komma till Storfors för att spela upp till dans så säger många orkestrar i kör. Nu var det så åter dags att göra sig redo och styra iväg på scenen skulle Skånebandet Hedins rigga och packa upp sina instrument. Conny, Ola samt Christoffer utgör denna orkester. Efter lite mat och fotboll på tv:n kval till Allsvenskan mellan Helsingborg och Halmstad BK så var det dags att duscha snygga till sig sedan fara iväg på dansen. Upp till bussfickan sedan var vi iväg.

 
 

Storfors här kommer vi in och parkerade så steg vi in. Där satt Sven och Kerstin och hälsade oss välkomna. Conny Hedin kikade fram och hälsade glatt kul att se hela familjen här. Så kom de andra och hälsade stunden senare kom danspubliken in i lokalen en, två, fyr så var det igång lugnt inledde Hedins och fullt blev dansgolvet direkt. Sitter här i regnet sjöng Ola med sin varma fina stämma som spred sin glans över hela lokalen. Applåderna är där automatiskt. Stort tack kära publik och välkomna hit sade Conny vi ska öka farten nu i Det är lätt att bli kär i nån som du. Sedan ska Christoffer sjunga Om änglar finns. Stilen byttes från foxtrott till bugg.

 
 

Conny plockade fram trumpeten och blåste så vackert i Forever and ever efter denna fina melodi var det dags för kvällens första gammaldans en schottis. Så fint att se när det dansas gammaldans. Conny spelade åter så fint i sin trumpet O mein papa publiken gav han en stor lång applåd oj, oj tusen tack Conny såg lite tagen ut för nån sekund. Christoffer ökade farten med Tre goda skäl ett par buggade förbi och log emot orkestern. Curt Haagers var ett av mina absoluta favorit dansband Sven Eric Gissbol är min favoritsångare. Conny Hedin med sin trumpet blåsteen låt som heter Klockornas sång. Jag lir så glad då jag hör denna fina låt.

 
 

Pariserpolka paren ställde upp sig på dansgolvet så räknade Christoffer in och så började dansen. Dansa, dansa gammaldans är riktigt fint att se under en danskväll. Det blåser en vind med den höjer vi farten igen. Ola bara njöt där han stod och sjöng medan dansparen gled förbi på dansgolvet. Innan det var dags för kvällens paus kom en vals. Vi gick och fikade nu skulle kaffe och smörgås smaka mycket gott vilket det också gjorde. Sedan steg de på igen Nyckeln till mitt hjärta fick inleda andra halvleken av denna danskväll. Edan räknade Christoffer in och sjöng själv Det regnar mot mitt fönster. Ett par bytte plats med en annat par. Nu skulle Hedins spela min favoritlåt som jag bara älskar att höra Conny tog trumpeten nu var det dags för Pocare Ana. Jag stod och bara njöt när Conny spelade så fint med trumpeten så storslaget och fint spelat. Sedan kom Tänd ett ljus i fönstret en mycket populär låt. En hambo ska vi nu spela Fattig bondräng det märks vad uppskattade Hedins dansmusik är för det är många leenden och applåder mellan låtarna. Öppna ditt hjärta en populär låt som Dannys då dom var verksamma spelade ute på dansen. Kärleksdansen kom i ett nafs och fart.

 
 
 

Höga berg och djupa hav varsågoda en vinna skyndade fram och knöt handen på en man så dansade de iväg. Mera trumpet signerad Conny Hedin Cesí Bon med sånt härligt sväng och fart. Vår egen bröllopsdag fick inleda en ny dans. Nu var vi framme vid slutet av denna fina danskväll. Kära underbara publik vi har nått fram till kvällens sista dans vi vill tacka alla ni som kom hit. Tack Sven och Kerstin Öppna landskap så stämningsfullt blåste Conny i sin trumpet. Sedan sjöng Ola En sommar i provence. Publiken gav sig inte med applåderna de fortsatte jaha vill en ha en till frågade Conny ja ropade alla tillbaka. Guitar boggie fick avsluta allt denna fina danskväll. Ute hade mörkret sänkt sig ner och vi tackade för oss tog de sista bilderna och styrde sedan hemåt.

Fridens Mikael.