Premiär för Tommys från Finland vid Upperudslogen

 
 

I Upperudslogens nu 39-åriga historia var det nog första gången vi skulle gästas av ett dansband från vårt broderland Finland. Det var Finlands största dansorkester Tommys som vi för första gången skulle få välkomna hit. Så kul att åter få både se och träffa Tommys grabbarna Tom, Affe, Markus och Kent igen. Nästa år är det fyrtio år sedan Hans Martin startade denna fina dansorkester. När så Hans slutade som sångare tog Tom över och han för arvet vidare. Tommys är så kända för sin genuina fina mogna dansmusik där texterna har hamnat i fokus. Efter lite mat hemma så var det dags att göra sig redo. Sedan for vi iväg mot Molkom och Upperudslogen. Fram vi kom och där var det full aktivitet. Arrangör Annette och henens syster Marieanne blev så glada av att se oss där.

 
 

Vi betalade entrén och steg in där stod grabbarna i Tommys redo att dra igång danskvällen. Tom och grabbarna blev så glada av att se oss där. Lamporna tändes och så räknade Affe in. Har du en vän du kan väcka mitt i natten inledde de med. Och vilka applåder de fick tusen, tusen tack sade Tom. Vilket fantastiskt motatagande så kul att få komma till denna fin a dansloge. En kvinna värd att älska fortsatte de att spela.

 
 

Dags nu att höja på farten förklarade Tom Vad än sker följt av Oh Julie. Stilen byttes från foxtrott till bugg. Det var full fart ute på dansgolvet. Dags att spela musik från vår senaste cd sade Tom Det gick en liten ängel sedan blev det instrumentalt på gitarr. Det gick en liten ängel kring vårt hus bara vara sjöng Tom så fint och vilken stämma han har.

 
 

Publiken stod efter varje låt och bara öste applåder över Tommys. Vänta lite är en go bugglåt som bland annat Streaplers spelar. Det är inte bara Tom som sjunger även Affe bakom trummorna sjunger likaså Markus bakom sin klaviatur. Han skulle sjunga nu i jag sluter ögonen. En väldigt vacker och fin låt med en tänkvärd text. Sea cruise klämde Affe till med innan det var dags för en stor låt En dag i taget en mycket populär låt med Tommys. En kväll med dig höjde upp farten innan det var dags för låten som många väntat på med Tommys 1991 tror jag det var så skrev hans Martin och hans fru Gunborg en låt vid namn Vår dotter som snabbt blev så enormt omtyckt och älskad av så många. Mycket för den känslosamma texten som griper tag och verkligen berör. Du kom en sommardag när jorden var så skön med sol och gröna ängar och fågelsång i skyn började Tom att sjunga. Jag kände hur det kom tårar längs mina kinder. Hur är det i din himmel finns det änglar där hör du fågelsången eller vinden sus.

 
 

OJ vilka applåder de fick av publiken. Stående ovationer högre och högre mer och mer. Tom såg väldigt sammanbiten och tagen ut Kent skakade på huvudet likaså Affe och Markus. Tusen tack älskade publik jag finner inga ord vilken kväll ni ger oss. Mera applåder tack, tack det värmer i alla våra hjärtan fortsatte Tom. Markus sjöng innan det var dags för lite gammaldans innan kvällens paus. Där inne hade Annette i vanlig ordning dukat upp en massa gott till Tommys och även mig och broder. Vi satt och fikade och snackade med grabbarna. Dags så att åter börja spela efter pausen Till min kära Peter Grundströms fina låt stod på tur sedan kom Är du min älskling än. Publiken gick igång totalt och efter varje låt och dans stod de och bara klappade i händerna. Affe bakom trummorna visade upp sina akrobatiska konster han snurrade på trumpinnarna och skojade friskt. Tack och farväl nu höjer vi tempot. Bugga, bugga, bugga så svetten lackade i pannan. Min fina vän Jessica och jag buggade loss så jag blev helt slut. Så kul att se henne vid logen igen och hennes mor Märta.

 
 

I varje andetag följt av Inga blommor växer på en sjömans grav. Så fint det åter så vackert de spelar.  Markus spelade på sin klaviatur och Affe på sina trummor , Kent stod med sin bas. En låt som Helene & Gänget brukade spela kom efter detta. På begäran Kerringa mi kan inte spela dragspel sade Tom. De fick på publikens och arrangörens begäran spela Vår dotter en gång till. Och ännu en gång fick de stående ovationer av publiken. Titelspåret från deras senaste skiva bjöd de på Våga vinna. Detta är en av årets absolut bästa danskvällar för mig. Tiden går så fort kära publik vi har kommit fram till kvällens sista dans sade Tom. Vi ska tacka för att vi fått komma hit tack till arrangören som bjöd oss på så mycket gott. Publiken tack för alla värmande applåder vilket vackert ställe TACK ni är bäst. Dags att ta farväl. Men ja så hette sista låten men publiken ville ha mer. Det blev ett extranummer innan vi tog de sista bilderna och tackade för oss. Tack Tommys och även Annette för allt gott.

Fridens Mikael.